Netikėti ventiliatoriaus panaudojimo būdai

Ir štai vėl netikėtai užpuolė alinantys vasaros karščiai. Vėl tenka tyliai po nosimi keiktis, jog ofiso langai į pietų pusę, jog bute nėra kondicionieriaus, o kambaryje jau +30. Nemalonu – ne tas žodis, tiesa? Per karščius išsiversti be vėsinančių priemonių išties be galo sunku. Tačiau visa laimė, jog gali iš spintos gilumos ištraukti ventiliatorių. O jei jo neturi, tikriausiai atėjo pats metas jį įsigyti ir mėgautis malonia gaiva namuose.

Tą patvirtina ir didžiausios elektroninės parduotuvės Lietuvoje Pigu.lt mušami ventiliatorių pardavimo rekordai – jų kasdien parduodama šimtais. Ne veltui, juk tai viena iš kelių populiariausių priemonių kovoti su vasariškais karščiais. Tačiau ar žinai, kaip gali būti neįprastai panaudoti ventiliatoriai ir namų vėsinimui, ir pramogoms? Pigu.lt klientai tai žino ir dalinasi idėjomis, kurios gali praversti ir tau.

Kambario vėdinimas. Norint greičiau išvėdinti kambarį, kad greičiau pasikeistų oras patalpose, galima išnaudoti ventiliatoriaus sukuriamą oro srovę. Tiesiog reikia pastatyti ventiliatorių priešais langą, apie 2-3 metrų atstumu. Sukurta oro srovė išstums kambaryje esantį šiltą orą, taigi kambarys greičiau išsivėdins. Tai itin paranku karštos dienos vakarą, kuomet oras lauke jau yra vėsesnis ir kambaryje norima daugiau gaivos.

Oro gaiviklis. Aromatiniai ar eteriniai aliejai yra puiki priemonė valyti orą, suteikti kambariui gaivų kvapą. Tačiau jų kvapas sunkiai pasklinda kambaryje, labiau koncentruojasi toje kambario dalyje, kur yra padėta eterinio aliejaus talpa. Todėl vasarą, kuomet kambariuose naudojami ventiliatoriai, reikėtų kvapias medžiagas talpinti priešais ventiliatorius. Galima net uždėti drėgną medžiagos sklaiutelę, ant kurios užlašinti keli lašai kvapio eterinio aliejaus. Taip sukuriamas puikus ir galingas oro gaiviklis namuose, kuris pasklis po visus kambarius.

Laikinas kondicionierius. Ar žinojai, kad ventiliatoriai laikinai gali tapti ir kondicionieriais, nepamainomais ypatingai karštomis dienomis? Tam reikia, suprantama, ventiliatoriaus ir dubenėlio su ledukais. Priešais ventiliatorių reikia padėti dubenį su ledukais, tirpstančio ledo rūkas paskleistas ventiliatoriaus bus maloni gaiva, kuri tarsi kondicionierius gaivins ir sugrąžins darbingumą net per didžiausius vasaros karščius.

Žaisliukas katei (ir tau). Prie ventiliatoriaus grotelių pririšk plonas popieriaus juosteles arba storus vilnonius siūlus, apie 20-30 cm (gali būti ir ilgesnis, jei ventiliatorius galingas). Įjungus ventiliatorių, juostelės plazdės vėjyje, o tai taps tikra atrakcija namuose gyvenančiam katinukui. O ir patiems tokia meninė instaliacija leistų nukreipti mintis nuo karščio ir darbo. Puiki pramoga! Tiesa, šia idėja gali pasinaudoti tik tada jei ventiliatorius turi patikimą ir kokybišką apsauginį tinklelį. Priešingu atveju, augintinis gali susižeisti letenėles.

Dar abejoji ar tau reikalingas ventiliatorius? Neabejok, atsakymas tik vienas – reikalingas! Tikrai. Nes jis ne tik padės neperkaisti, tačiau ir suteiks papildomų naudų.

buitis, kaip išgyventi karščius, karštis, naudingi patarimai, ventiliatoriaus panaudojimo būdai, ventiliatorius

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai