Didžiausia odos priežiūros klaida – prausti ją vandeniu

Odos priežiūrai lietuvės skiria daug laiko, tačiau ne visuomet išnaudoja jį tikslingai. Kokias odos priežiūros klaidas dažniausiai pastebi profesionalai ir kaip teisingai prižiūrėti odą?

Diskusija apie veido odos priežiūrą, remiantis „Odos priežiūros piramide“, buvo inicijuota „Eurovaistinės“ ir prancūziškos kosmetikos „Filorga“.

Anot renginio pranešėjos kosmetologės Andrėjos Krasnevičienės, didžiausia odos priežiūros klaida – manyti, jog odos valymui užtenka vandens.

„Gyvenant mieste, valymas turėtų būti pirmasis ir svarbiausias odos priežiūros žingsnis. Net ir nenaudojant makiažo, odą kasdien veikia nešvarumai, dulkės, laisvieji radikalai. Dėl šios priežasties klientėms rekomenduoju tiek švelnios sudėties makiažo valymo putas, tiek ir micelinį vandenį. Jokiu būdu neužtenka veido tiesiog nusiprausti“, - tikino kosmetologė A. Krasnevičienė.

Ypatingą dėmesį reikėtų skirti paakių odai. Valydamos makiažą, dauguma moterų vis dar nekreipia dėmesio, jog oda šioje vietoje yra plona ir jautri, o nepakankamai švelnios odos priežiūros sukeltos raukšlelės labiausiai išduoda senėjimą. Daugiausiai galvos skausmo lietuvėms sukelia būtent paakiai ir raudonis – problemos, kurių sprendimui svarbiausias tinkamas odos drėkinimas.

„Vienas pagrindinių sunkumų, su kuriuo susiduria moterys, tai – netinkamos konsistencijos priemonių pasirinkimas. Svarbiausia žinoti savo odos tipą. Juk porėta, tačiau pleiskanojanti oda, jokiu būdu nėra sausa – tokiu atveju, vis tiek reikėtų priemonės mišriai odai. Turint sausą, brandžią odą ir pasirinkus itin lengvą priemonę, teigiamo efekto taip pat nepajusite. Tinkamas drėkinimas yra geriausia odos apsauga“, - drėkinimo svarbą komentavo kosmetologė.

Kalbėdama apie serumus, specialistė akcentavo amžių – sulaukus 30 metų, į savo kosmetinę juos įtraukti turėtų kiekviena moteris.

„Serumą galima pasirinkti pagal odos problemą ar tekstūrą. Be to, produkto pasirinkimas priklauso ir nuo sezoniškumo – per lengva tekstūra šalčio metu gali sukelti dehidrataciją, o tam tikrus ingredientus vasaros metu galima naudoti tik kartu apsauginėmis priemonėmis su filtrais nuo saulės. Vis dėlto dabar, po vasaros karščių ir iki sausio šalčių, – pats geriausias metas išbandyti naujas priemones“, - „Eurovaistinės“ organizuotame susitikime patarė specialistė.

Kai kuriuos odos priežiūros žingsnius patariama palikti profesionalams. Šiek tiek atsargiau eksperimentuoti derėtų su odos šveitimu ir veido kaukėmis.

„Jei oda pleiskanoja, ją reikėtų ne šveisti, o drėkinti. Savo klientėms labiausiai rekomenduoju bent kartą per pusmetį apsilankyti pas kosmetologą ir atlikti cheminį šveitimą. Šveitimas namuose, naudojant šiurkščias priemones, gali sukelti dehidrataciją ir išryškinti kapiliarus. Atsargesnėms reikėtų būti ir su naminėmis veido kaukėmis – tam, kad mineralinė molio kaukė būtų veiksminga, negalima leisti jai išdžiūti. Įprastai kaukei nuplauti reikia karšto vandens, o jis kenksmingas visiems odos tipams – sausą odą dar labiau sausina, o riebią odą riebina“, - komentavo specialistė.

Anot „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkės Ingridos Damulienės, būtent tinkamas odos valymas, drėkinimas ir apsauga sudaro ekspertų siūlomos „Odos priežiūros piramidės“ esmę.

„Matome bendrą tendenciją – žmonės nori būti gražūs, tačiau daugiausiai dėmesio skiria estetikai, o ne higienai, problemų maskavimui, o ne sprendimui ir prevencijai. Dėl to ir sukūrėme paprastą įrankį, padedantį geriau suprasti, kurie kasdieniai grožio ritualai yra svarbiausi, kurie – mažiau svarbūs. Tinkamai pasirūpinus oda, „suspindėti“ pavyks ir be dekoratyvinės kosmetikos, o jei vis tiek norėsite pasipuošti, šis procesas taps ne 30, o 5 minučių darbu“ , - „Odos priežiūros piramidės“ idėją komentavo I. Damulienė.

grožis, veido oda, veido valymas, veidos odos priežiūra

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai