Now Reading
Kaip išsirinkti tobulus žieminius batus?

Kaip išsirinkti tobulus žieminius batus?

Kaip išsirinkti tobulus žieminius batus?

Buvo ganėtinai vėlus vakaras, už lango krito bene pirmoji šiais metais šlapdriba. Įžengiau pro vienos gerai žinomos batų parduotuvės duris ir sudribau ant minkštasuolio. Žmonės vis ėjo ir ėjo į vidų – vaikinai, merginos, vyrai, moterys – po vieną, poromis. Laukiau, kol konsultantė suras mano išsirinkto bato porą, ir stebėjau aplinką. Nekenčiu rinktis žieminių batų, – sudejavo šalia sėdėjusi mergina. Ką čia rinktis? Svarbiausia, kad būtų šilta ir patogu, – nusijuokė drauge atėjęs vaikinas. Ar egzistuoja kažkokios taisyklės, galiojančios abiems lytims, kaip neprašauti pro šalį, renkantis avalynę žiemai?

Neslidus padas. Vargu, ar su tokiu pat susižavėjimu, kokiu į savo naujuosius batus žvelgėte parduotuvėje, žvelgtumėte laukdami savo eilės prie traumatologo kabineto. Visi norime būti stilingi, originalūs ir unikalūs tarsi snaigės, tad kartais besirinkdami avalynę, pamirštame, kad ši pirmiausia turėtų būti praktiška ir patogi – taigi, leidžianti mums jaustis saugiai, net žygiuojant mus pargriauti grasinančiu plikledžiu. Jei turite galimybę, rinkitės avalynę reljefiniu padu – taip būsite tikri, kad kelionės tikslą pasieksite saugiai.

Šiltas pamušalas. Ar pamenate vaikystę, kai patempę lūpą mamai purtėte galvą, atsisakydami dar vienos siūlomos batų poros, o galiausiai, sušalę ir pavargę, sutikote būti apauti tais baisiausiais, bet labai šiltais? Pripažinkime, žiemą be patogumo dar labai svarbu ir nešalti. Rinkitės avalynę su šiltu pamušalu – taip būsite tikri, kad net spustelėjus tokiam retam šaltukui, kai mokyklinukai jaukiai lieka snausti namuose, jausitės puikiai. Derėtų paminėti, kad žieminė avalynė turėtų būti šiek tiek laisvesnė, kad galima būtų ją avėti su šiek tiek storesnėmis nei įprasta kojinėmis. Net šilčiausias pašiltinimas neišgelbės Jūsų kojų, jei batai bus apspausti – šios vistiek šals.

Lengvumas.
Kad ir kokie žavūs būtų žieminiai batai, jei jie sunkūs, vargu, ar ilgai Jus džiugins, ypač jei mėgstate vaikščioti pėsčiomis. Žieminiuose batuose Jūsų koja turi jaustis patogiai, šie turi nevaržyti judesių. Moterys dažnai sunkiai išsižada aukštakulnių, net ir žiemą. Jei priklausote dailiajai lyčiai ir negalite savęs įsivaizduoti be aukštakulnių, o garsieji Uggs Jums kelia siaubą, rinkitės avalynę storesniu stabiliu kulnu. Taip nenukentės nei Jūsų elegancija, nei pėdos.

Natūrali oda. Taip, natūralios odos batai dažnai kainuoja kur kas brangiau nei pagaminti iš šios pakaitalo. Dažnai pagailime savo piniginės ir numoję ranka perkame pigesnius. Po to grįžtame kartą ar net du tą pačią žiemą dar vienos – šį kartą jau brangesnės poros. Investuokime į kokybę ir gailėtis neteks.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kaina. Tikriausiai protingiausia būtų žieminius batus pirkti pavasarį, kai išparduodami senos kolekcijos batai, tačiau baiminamės, kad iki kitos žiemos šie mums nebepatiks, taip pat norisi geriau investuoti į pavasarinį atsinaujinimą. Atėjus žiemai mūsų norai ganėtinai nekuklūs – kad žieminiai batai būtų ir gražūs, ir nebrangūs. Kompromisas tikrai galimas: piniginei palankių pasiūlymų dažnai pasitaiko internete, ypač užsienio elektroninėse parduotuvėse, taip pat galite pasidomėti mainų svetainių asortimentu ar nepasibodėti užsukti į dėvėtų drabužių parduotuves, kurių laimikiais puikuojasi net įžymybės.

Jei dabar grįžčiau į tą pačią avalynės parduotuvę tą patį šaltą, žiemiškai nuteikiantį vakarą, beveik sutikčiau su vaikino, sėdėjusio šalia, komentaru. Taip, žieminiams batams svarbiausia šiluma ir patogumas. Dar – geras kainos ir kokybės santykis, lengvumas ir… tiesiog nuojauta. Skambės naiviai, bet tikiu, kad galima rasti ne tik savo porą, bet ir savąją batų porą. To Jums ir norėtųsi palinkėti.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top