Siaubo trilerio „Besivaikantys mirtį“ prodiuseris M. Douglasas papasakojo, ką patyrė atsidūręs arti mirties

Kas mūsų laukia po mirties? Neabejojame, kad toks klausimas kilo ne vienam ir ne vieną kartą, o teorijų apie tai prikurta tūkstančiai. Šią paslaptį bandoma išsiaiškinti siaubo trileryje „Besivaikantys mirtį“, kur būsimų medikų penketukas leisis į flirtą su mirtimi, bandydami patirti, ką reiškia leistis į paskutinę kelionę. Filmo aktoriai, kinomanams puikiai žinomi Ellen Page, Nina Dobrev bei prodiuseris Michaelas Douglasas premjeros proga buvo paklausti, kas jų manymu, vyksta žmogui mirus. Pasirodo, M. Douglasas buvo su mirtimi susidūręs dar koledže ir atskleidė savo potyrius.

Juosta pasakoja apie Kortnę (akt. E. Page) – jauną, drąsią, smalsią medicinos studentę. Kuri, nors gilinasi į žmogaus kūno paslaptis, išties ieško atsakymų apie žmogaus sielą. Kas nutinka, kai mirštame? Ar egzistuoja pomirtinis gyvenimas?

Filmo prodiuseris, 73-jų M. Douglasas, kuris dar neseniai gyrėsi nugalėjęs gerklės vėžį, apie mirtį kalba remdamasis asmenine patirtimi: „Kai mokiausi koledže, skendau. Jau girdėjau dainuojant angelus, mačiau baltą šviesą ir tada mane užplūdo toks lengvumo jausmas... Kūnas atsipalaidavo, atrodė, kad miriau. Netikiu pomirtiniu gyvenimu, bet manau, kad mūsų smegenys sutvertos taip, jog patį mirimo procesą padeda priimti kuo lengviau ir paprasčiau“.

Tokių gerai žinomų filmų, kaip „Pradžia“ ir „Juno“ žvaigždė, 30-metė aktorė Ellen Page sako, kad apie tai kartas nuo karto pagalvoja, tačiau jokių teorijų neturi. „Kai mirsiu, tuomet ir pamatysiu, kas ten slypi anapus“, – sako jauna moteris.

Jos kolegė, „Teisingumo lygos“ aktorė Kiersey Clemons iš tokio klausimo tik pasijuokė ir sakė, jog abejoja, ar jos močiutė mirdama matė šviesą tunelio gale, tačiau prisipažino visą gyvenimą svarstanti, ką patiria Anapilin išeinantys žmonės. „Aš esu religinga, todėl, galima sakyti, visą gyvenimą spėliojau, kas nutiks po mirties. Mano močiutė pasakojo, kad matė šviesą tunelio gale, kai vos nemirė, būdama mano amžiaus. Šią istoriją ji kartojo kone kaskart susitikus, bet man tai atrodė išgalvota. Vaidmenį filme kūriau galvodama apie tai ir manau, jog man ši istorija savotiškai padėjo“, – kalbėjo K. Clemons.

„Tikiu reinkarnacija, tikiu, kad į šią Žemę atkeliaujame su tam tikra specialia misija. Ir jei nespėjame atlikti mums skirtų užduočių, turime galimybę tai padaryti kituose gyvenimuose. Tačiau kas žino, kaip ten yra iš tiesų? Juk įdomu gyventi nežinant tikrosios tiesos ir, tikiuosi, artimiausiu metu to nesužinosiu“, – su šypsena mintimis dalijosi „Vampyrų dienoraščių“ aktorė Nina Dobrev.

Siaubo trileryje „Besivaikantys mirtį“ išvysime šiurpą keliančią istoriją apie minėtą studentę, nusprendusią savo kailiu išbandyti mirtį. Pagalbos ji paprašo savo bendramokslio Džeimio (akt. Jamesas Nortonas). Laboratorijoje jis sustabdys Kortnės širdį, o lygiai po minutės merginą atgaivins. Eksperimentas pavyksta puikiai. Mirties glėbyje pabuvojusi Kortnė kupina nuostabių įspūdžių apie pomirtinį gyvenimą. Užsikrėtęs merginos entuziazmu, Džeimis užsinori tai išbandyti ir pats. Sujaudinti galimų atradimų perspektyvos, eksperimentuotojai pasidalija savo potyriais su dar trim draugais. Būsimų medikų penketukas pasineria į eksperimentus su mirtimi. Su kiekvienu bandymu bičiuliai vis labiau ilgina savo mirties trukmę, pavojingai artėdami prie ribos, iš už kurios nebesugrįžtama. Paveikti žaidimų su mirtimi, eksperimentuotojai ima regėti keistas vizijas ir realiame gyvenime. Vizijas, kurios netrukus pavirsta jų pačių praeities nuodėmių įsikūnijimu. Košmarams vis intensyvėjant, Kortnė ir jos draugai supranta, kad savo eksperimentais atvėrė vartus ten, kur gyviesiems būti nepriklauso. Net ir labai trumpai.

Šiurpinantis trileris „Besivaikantys mirtį“ apie flirtą su kitu pasauliu Lietuvos kino teatruose rodomas jau nuo rugsėjo 29 dienos.

Besivaikantys mirtį, filmai apie mirtį, siaubo trileris, siauro filmai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai