Kaip mažą svetainę paversti didesne?

 @ Shutterstock
 
Net ir tuomet, jeigu svetainė yra šiek tiek mažesnė, neverta jaudintis ar jaustis suvaržytiems – yra ne vienas būdas, padėsiantis sukurti didesnę ir tuo pačiu kur kas jaukesnę šios patalpos erdvę. Tinkamas svetainės baldų pasirinkimas yra vienas iš tokių variantų – į kokias detales tuomet svarbiausia atsižvelgti?
 
Spalvos
 
Atspalvių pasirinkimas yra bene svarbiausias aspektas kuriant mažos svetainės interjerą, tad svarstydami apie tinkamiausius baldus, turėtumėte rinktis neutralią ar šviesių spalvų paletę. Taip pat dažnai rekomenduojama derinti baldų spalvą prie sienų, kadangi taip galima apgauti akis ir vizualiai sukurti didesnės erdvės įspūdį. Tam puikiai tinka ir šviesūs mediniai atspalviai, kurie bendram interjerui suteiks dar daugiau jaukumo.
 
Vertėtų vengti chaotiško vaizdo ir rinktis panašių spalvų gaminius, tad šiuo atveju ypač tinka svetainės komplektai, kurie iš karto yra suderinti stilistiškai. Platų jų pasirinkimą rasite elektroninėje parduotuvėje Pigu.lt.
 
Baldų funkcionalumas
 
Norisi, kad svetainės erdvė būtų ne tik jauki, bet ir patogi, tad rinkdamiesi tinkamus baldus, turėtumėte atsižvelgti ir į jų atliekamas funkcijas. Daugiau galimybių Jums leis maksimaliai išnaudoti turimą vietą, tad nesuklysite pasirinkę sofas lovas su patalynės dėže, pufus su daiktadėže ir daugiau stalčių bei lentynėlių turinčias sekcijas. Kitaip tariant, visus reikiamus daiktus galėsite paslėpti balduose, tad išvengsite chaotiško vaizdo ir tuo pačiu juos visus turėsite po ranka.
 
Svetainėje puikiai tiks ir pakabinami baldai, kurie iš karto vizualiai leis padidinti erdvę, tad jeigu svarstote apie sekciją ar televizoriaus staliuką, vertėtų rinktis nuo žemės pakeltus gaminius. Stikliniai paviršiai taip pat leis praplėsti kambario plotą, tad stiklinės vitrinos ar kavos staliukas tokioje patalpoje bus vienas geriausių pasirinkimų.
 
Erdvės išplanavimas
 
Žinodami, kokie baldai yra tinkami mažai svetainei, daug lengviau vizualiai ją padidinsite, tačiau laukia dar viena užduotis – apsispręsti, kurie iš jų šiame kambaryje Jums iš tikrųjų yra reikalingi. Nesistenkite išnaudoti kiekvieno laisvo centimetro, nes taip tik dar labiau sumažinsite patalpos erdvę – šiuo atveju svarbu rinktis tik tokius baldus, kurie turi konkrečią savo paskirtį ir iš tikrųjų yra pakankamai dažnai naudojami. Tad jeigu sekcija ar lentyna jau kelintas mėnesis laukia daiktų papildymo, verčiau perkelti ją į kitą kambarį, o jeigu vis dėlto šiuos baldus maksimaliai išnaudojate, jiems tikrai atrasite erdvės net ir itin mažoje svetainėje.
Atkreipkite dėmesį ir į baldų išdėstymą – nors dažniausiai esame pratę juos statyti prie sienos, vis dėlto, šiuo atveju rekomenduojama baldus statyti kampu, kadangi tuomet kambarys atrodys didesnis. Tikėtina, kad tokiu atveju jų sutalpinti pavyks mažiau, tačiau jeigu pasirinksite funkcionalesnius gaminius, jų pilnai užteks patogiai Jūsų kasdienybei.
 
Pasikliaudami šiais keliais patarimais, lengvai sukursite jaukų svetainės interjerą, nepriklausomai nuo to, kokio dydžio yra šis kambarys. Vis dėlto, net ir mažesnėje patalpoje norisi įdomesnių sprendimų, tad nepamirškite į bendrą stilių įnešti ir kelių ryškesnių ar įmantresnių detalių – taip atkreipsite aplinkinių dėmesį ir išlaikysite savitumą. Juk svetainėje visų pirma turi būti malonu laiką leisti Jums patiems – būtent dėl to ir turime pasistengti!

baldai, erdvės planavimas, interjero dizainas, Pigu.lt, svetainės baldai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai