Kaune pagaminta didžiausia Europoje kapučino kavos porcija (Foto)

Vakar Lietuvos pasiekimų agentūra “Factum” užfiksavo net kelis naujus Lietuvos rekordus, kurių siekė kavinių tinklo “Vero cafe” atstovai. “Vero cafe” ir prekybos bei pramogų sostinės „KAUNO AKROPOLIS“ iniciatyva iš molio didžiausioje Lietuvos krosnyje buvo išžiestas didžiausias Lietuvoje ir Europoje puodelis. Jo aukštis 93 cm 9 mm, skersmuo – 61 cm. Puodelio talpa net 165 litrai.

Tam, kad siekti dar vieno rekordo – didžiausios vienu metu pagamintos kapučino kavos porcijos – puodelis buvo atgabentas į prekybos ir pramogų sostinę “KAUNO AKROPOLIS” Kaune, kur prieš trejus metus buvo atidaryta pirmoji “Vero cafe” tinklo kavinė. Puodelis pastatytas ant pakylos, kurioje sumontuoti net 3 modernūs „Simonelli“ kavos aparatai bei įspūdingas kavos skrudinimo agregatas, išdėtos pieno pakelių piramidės.

Rekordo siekė 7 profesionalūs “Vero cafe” baristos – Laimonas Kubilius, Indrė Dukauskaitė, Ieva Rupšytė, Mindaugas Ryškus, Domas Ivonis, Ieva Malijauskaitė ir Ina Poderytė. Per 1 val. 6 min. ir 9 sek. kavos gamintojai suplakė didžiausią Lietuvoje kapučino porciją iš espresso kavos ir pieno putų. Įspūdingam puodeliui užpildyti sunaudota 131 l pieno ir net 495 dvigubo espresso kavos porcijos. Kvapniam espresso pagaminti sunaudota 8,5 kg šviežios kavos pupelių ir 50 l vandens.

Trečiojo gimtadienio išvakarėse “Vero cafe” pavyko pasiekti dar vieną Lietuvos rekordą – didžiausias puodelis buvo sklidinai pripildytas kvapnios kapučino kavos. “Šiuo rekordu dar kartą įrodėmė, kad esame profesionaliausi kavos gamintojai Lietuvoje – gebame greitai ir kokybiškai pagaminti net milžinišką kapučino porciją,- sako “Vero cafe” tinklo direktorė Laima Vėželienė. – Tokie renginiai suteikia žmonėms daugiau žinių apie kavos gaminimo procesą bei populiarina tikrą itališką kapučino kavą, kurios galima paragauti mūsų tinklo kavinėse”.

Užfiksavus šį naują rekordą, kuri stebėjo ir prižiūrėjo agentūros “Factum” atstovai, kava buvo išpilstyta į vienkartinius “Vero cafe” puodelius, kurie čia pat išdalinti susirinkusiems šventės dalyviams. Tokiu būdu užfiksuotas dar vienas rekordas – per 24 min. kava pavaišinti 652 kavos mėgėjai – tai iki šiol masiškiausias kavos gėrimas Lietuvos kavos vartojimo istorijoje.

Daugumą susirinkusiųjų maloniai nustebino, kad iš didelio puodelio supilta kapučino kava savo skonio savybėmis nė kiek nenusileido įprastai “Vero cafe” kapučino kavai. Kavos kokybe liko patenkinti ir rekordo siekę baristos. Jie džiaugėsi, kad pavyko tinkamu santykiu paskirstyti espresso porcijas ir pieno putas, todėl visame puodelyje garavo kokybe garsėjantis “Vero Cafe” kapučinas. Savo profesionalumą baristos įrodė ir tuo, kad jiems pavyko išplakti storą putą ant milžiniško puodelio viršaus, kuri veržėsi per kraštus ir viliojo mėgautis kvapniu gėrimu. Moliniame puodelyje supilta kava iki pat išpilstymo pabaigos išliko karšta ir kvapni.

„Neįprasti renginiai tampa mūsų prekybos centro vizitine kortele. Toliau įgyvendiname mūsų programą „Akropolis Kaunui“, kurios dėka laikinosios sostinės gyventojų laukia daug siuprizų ir neįprastų dalykų“, - sako „Kauno Akropolio“ valdytoja Jurgita Viršilienė.

Laikas.lt

didžiausia Europoje kapučino kavos porcija, kapučino, kava, Vero cafe

Naujausi komentarai
as
2010-11-15, 18:50
saunuoliai daugiau tokiu skaniu kavu
Je
2010-11-15, 13:06
NOOORIU :D kaip uzsimaniau kavytes !!!
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai