Now Reading
Imbierinės grožybės Stockholmo architektūros muziejuje (Foto)

Imbierinės grožybės Stockholmo architektūros muziejuje (Foto)

Imbierinės grožybės Stockholmo architektūros muziejuje (Foto)

Manote, kad imbieriniai sausainiai tinkami tik įsidėti juos į burną ir godžiai sukramtyti? Klystate!

Šiuo metu Švedijoje, Stockholmo architektūros muziejuje, vyksta imbierinių meduolių paroda, kurios dalyviai stebina neeiline fantazija ir originalia imbierine… architektūra bei dizainu.

Tai paroda – konkursas, vykstanti jau 20 – ą kartą, ir šiemet pristatanti net 95 imbierinius kūrinius. Kaip ir kiekvienais metais, buvo nurodyta tema, kuri šį kartą skambėjo taip: „Dabar aš esu namuose – jausti, jog esi namuose, arba neturėti šaknų“. Dalyviai buvo skatinami pagalvoti, ką namai reiškia ne tik jiems, bet ir tiems, kurie jų neturi, arba yra priversti kraustytis iš vienos vietos į kitą, pavyzdžiui, atvykėliai iš kitų šalių. Tačiau kartu siūlyta neapsiriboti įprastu meduolinio namelio modeliu, o žodį „namai“ paanalizuoti gerokai plačiau. Ir nors tema iš pažiūros neatrodo lengva, vis dėlto dalyviai sugebėjo nustebinti originalumu. Šitaip greta „klasikinių“ imbierinių namukų atsirado benamio būstas patiltėje, vagonėlis, lagaminas, namelis medyje, obuolyje jaukiai įsikūrusio vikšro buitis ar net ledo lytis su besibūriuojančiais pingvinais.
 
Imbierinių kūrinių įvairovę nulėmė ir tai, kad buvo varžomąsi trijose skirtingose kategorijose: vaikai iki 12 metų, visi, kas moka ir gali kepti, bei profesionalūs architektai ir kepėjai.
 
Kaip teigė Stockholmo architektūros muziejaus direktorė, Lena Rahoult, vertinimo kriterijai susiformavo dar prieš gerą dvidešimtmetį: kūrinys privalo būti valgomas, meniškas, architektūrinis ir, žinoma, būtinai pagamintas iš imbierinių meduolių.
 
Beje, kepinius vertino ne tik specialiai sudaryta komisija, bet ir žiūrovai, galėję balsuoti muziejaus interneto svetainėje arba pačiame muziejuje.
 
Daugiau imbierinių kūrinių galite pamatyti Stockholmo architektūros muziejaus tinklalapyje.
 
Laikas.lt kviečia pasigrožėti kepėjų fantazija ar net pradėti ruoštis kelionei – juk paroda vyks iki sausio 9 d.
 

Nuotraukos iš Stockholmo architektūros muziejaus interneto svetainės.

Aistė Bimbirytė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top