Now Reading
Psichologo konsultacijos. Man klijuoja melagio etiketę

Psichologo konsultacijos. Man klijuoja melagio etiketę

Psichologo konsultacijos. Man klijuoja melagio etiketę

Laba diena, Evelina. Gal galėtumėte ką nors patarti? Mano situacija tokia: susipykau su panele ir nežinau, ką daryti. Ji klijuoja man melagio etiketę, kad neva aš melavau ir dar kažką padariau ne taip, nors nesuprantu ir nesuvokiu, kodėl ji taip elgiasi, nes anksčiau viskas buvo gerai. Tačiau vėliau viskas staigiai pasikeitė, ji tapo netokia kaip anksčiau. Kaip man išsiaiškinti, kas atitiko, nes greit „stogas nuvažiuos” nuo tokios situacijos. Gal reikia patylėti, tegu ji kalba, nes visgi mylėjom vienas kitą ir nesuprantu, kodėl staiga ji atšalo. Draugavom 2 metus ir ji pernelyg greitai viską užbaigė dėl smulkmenų. Nors aš ne melagis ir negaliu to įrodyti. Galbūt ji išvis manęs nemylėjo? Ir tik apsimetinėjo? Man jau viskas taip pabodo: visi šie ignoravimai, šmeižimai…

Edvinas

Konsultuoja psichologė Evelina Globė

Sveikas,  Edvinai. Į Jūsų klausimą, kaip išsiaiškinti, kas atsitiko Jūsų santykiams su panele, galiu atsakyti vienareikšmiškai – jei tikrai norite išsiaiškinti, jei dėl to „važiuoja stogas“, tai reikia tiesiog aiškintis, t.y. kalbėtis su savo mergina.

Kaip suprantu iš laiško, Jūs pats nesuprantate, kodėl esate laikomas melagiu, kodėl mergina atšalo, bet kyla klausimas, ar bandote išsiaiškinti dėl kokių priežasčių taip pasikeitė jos požiūris į Jus ir Jūsų santykius. Dveji santykių metai ne taip ir mažai, ir ryškus santykių pablogėjimas rodo, kad Jus ištiko santykių krizė, kurios negalima ignoruoti, jei norite santykius tęsti.

Žinoma, Jūs galite taip „neskaniai“ užbaigti santykius, neišsiaiškinę, kas vyksta, o tik kaltindami vienas kitą būtais ir nebūtais dalykais. Kitas variantas – bandyti atvirai kalbėtis apie savo santykius, pvz., išsiaiškinti, kodėl ji Jus laiko melagiu, jeigu Jūs, kaip teigiate, jai nemeluojate. Gal išsiaiškinsite, kad melą skirtingai suprantate, gal apskritai įvyko koks nesusipratimas, o gal atsiskleis kokios gilesnės santykių problemos – šiuo atveju aš galiu tik aklai spėlioti. Vienaip ar kitaip Jums abiems kažkas paaiškės ir bus lengviau priimti sprendimą dėl tolimesnių santykių, remiantis aiškesniais motyvais, o ne vien spėlionėmis ir neaiškiais kaltinimais. Tai, kad Jūs vietoj to, kad bandytumėt išklausyti ir suprasti savo draugės Jums mestus kaltinimus, pats apkaltinote ją nesąmonių regėjimu ir kalbėjimu, man neatrodo nereikšminga smulkmena, nes būtent toks atsainus ir nepagarbus požiūris į vienas kito jausmus ir išgyvenimus yra viena pagrindinių porų santykių atšalimo priežastimi.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jei nesiryšite susėsti ir kiek įmanoma atviriau pasikalbėti, tuomet yra pavojus, kad įsitrauksite į beprasmišką santykių kovą, pagrįsta kaltinimais, nuoskaudomis ir pagieža, kuri nieko gero nežada ir į nieko gero neveda. Su nerimu matau pirmuosius tokios kovos požymius Jūsų laiške – jei pradžioje dar teigiate, kad du metus viskas buvo gerai, kad mylėjote vienas kitą, tai laiško gale jau piktinatės, Jūsų nuomone, visuotiniu merginų noru būti teisiomis, nesiruošiate pasiduoti tokioms provokacijoms ir Jums jau ima atrodyti, kad Jūsų mergina apskritai yra apsimetėlė ir niekada Jūsų nemylėjo. Taigi išeina, kad savo merginai imate klijuoti tą pačią melagio etiketę, kurios pats taip kratotės ir kuria taip piktinatės.

Manau, kad pats laikas, pasidėjus į šalį ambicijas, susėsti abiems ir pasikalbėti, žvelgiant vienas kitam į akis ir būnant kiek įmanoma sąžiningam pačiam prieš save ir prieš kitą. Gali pokalbis pavykti, gali nepavykti, gali būti sunkus ir ilgas, o gal atvirkščiai – trumpas ir konkretus – aš to nežinau, bet tikiu, kad tai būtų teisingas žingsnis Jūsų santykių kelyje, kur link jis benuvestų – tiesa, kokia ji bebūtų ( bent jau tiesos siekimas) visuomet geriau nei kankinanti nežinia, saviapgaulė ar melas. Taigi, abiems Jums linkiu pažinimo šviesos!

Turite problemų, reikia pagalbos? Rašykite: [email protected]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top