Now Reading
15 naujų arbatos panaudojimo būdų

15 naujų arbatos panaudojimo būdų

15 naujų arbatos panaudojimo būdų

Negalite išmesti to, kas galėtų būti pakartotinai panaudota ar perdirbta! Kilo mintis apie arbatą. Juk jos aš išgeriu du ir daugiau puodelių per dieną, o jei ateina svečių, prisikaupia visa krūva panaudotos arbatos.

Taigi nusprendžiau interneto platybėse paieškoti naujų senos arbatos naudojimo būdų, žinoma, išskyrus jos pagrindinę funkciją. Naršiau visur: nuo užsienio internetinių svetainių iki lietuviškų pokalbių forumų. Galutinis rezultatas – 15 būdų! Būtinai praneškite, jei kažką praleidau…

1. Kilimų valymas: su panaudotais ir išdžiovintais žaliosios arbatos lapais galima išvalyti supelijusį, purviną kilimą. Tiesiog išbarstykite arbatą ant kilimo, mažumėlę patrinkite ir palikite dešimt minučių. Tegul arbata paskleidžia savo magiją! Po to viską nusiurbkite su siurbliu. Subtilūs persų bei rytų kilimai taip pat gali būti valomi su šiuo atveju beveik sausais žaliosios arbatos lapais. Juos, apibarsčius ir mažumėlę palaukus, reikia tiesiog nušluoti su šluota.

2. Medinių grindų valymas: taninas, esantis juodojoje arbatoje, suteikia blizgesio ir sodrią spalvą skietmedžio grindims. Kiekviena kartą, kaip ir paprastai valote grindis, užberkite žiupsnelį juodosios arbatos ir patrinkite, tuomet leiskite joms džiūti. Rezultatas bus matomas vos po keleto kartų!

3. Baldų šveitimas: plikoma arbata taip pat yra puiki priemonė mediniams baldams šveisti bei valyti. Suvilgykite minkštą audinį nedideliu kiekiu arbatos su tirščiais ir galite šveisti ir valyti stalus, kėdes ir kitus Jūsų namuose esančius medinius baldus.

4. Veidrodžių ir langų blizginimas: arbata gali pašalinti „užsispyrusius“ nešvarius pirštų antspaudus nuo stiklo ir padaryti jį žvilgančiu.Jums tiesiog reikia patrinti stiklą drėgnu arbatžolių maišeliu ar apipurkšti jį iš specialaus purškimo butelio su paruošta arbata. Ir jokios chemijos!

5. Klozeto dėmių naikinimas: sklinda gandai, kad panaudoti arbatos lapai gali magiškai pašalinti „užsibuvusias“ dėmes unitazo apačioje. Reikia tik įpilti, palikti kelioms valandoms, lengvai pašveisti ir nuleisti vandenį. Turite tai išbandyti!

6. Nudegimo gydymas: šlapi arbatos maišeliai gali nuraminti saulės bei kitus nedidelius nudegimus. Nudegus saulėje visą kūną, patariama gydytis arbatos vonioje.

7. Pavargusių akių nuraminimas: šilti, drėgti arbatos maišeliai gali sumažinti akių paburkimą ir skausmą. Arbatos maišeliai atrodo šiek tiek mažiau juokingi, nei agurko griežinėliai po akimis!

8. Kraujuojančių dantenų nuraminimas: vaikui, kai iškrenta pieninis dantukas, pabandykite prie tos vietos pridėti šaltą ir šlapią arbatos maišelį. Jis sumažina kraujavimą ir skausmą. Papildomai nepamirškite pasakyti, kad dantukas ataugs, tik dar tvirtesnis!

9. Sausų plaukų atgaivinimas: plikoma arbata yra puikus kondicionierius sausiems plaukams. Jei jūsų plaukai sausi, lūžinėja, perskalaukite juos su nesaldinta arbata ir tiesiog palikite džiūti. Ir pigu, ir natūralu!

10. Odos puoselėjimas: siekiant apsaugoti ir pagražinti odą, išmėginkite žaliosios arbatos voneles. Kitas plačiai rekomenduojamas odos puoselėjimo būdas – veido garinimas su ramunėlių arbata. Ryte atsibusite pajaunėję!

11. Spuoguotos odos gydymas: tinkamiausias spuoguotos odos gydymas – veido plovimas su žaliąja arbata.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

12. Mėsos minkštinimas: jei ruošiatės gaminti „kietą“ mėsą ir nežinote jos minkštinimo būdų, labai geras patarimas iš namų šeimininkių forumo – pamirkykite ją juodojoje arbatoje ir ji beregint taps minkštesnė!

13. Komposto gamyba: įpilkite į kompostą stiprios arbatos – tai paspartins šį procesą ir paskatins gerųjų bakterijų augimą.

14. Kambarinių gėlių „lepinimas“: retkarčiais, vietoj vandens, ant paparčių ir kitų kambarinių gėlių užpilkite arbatos. Dirvožemis tampa panašus į rūgštinį, kuris gėlėms labiausiai tinka ir „patinka“. Taip pat galite ant kiekvienos gėlės vazonėlio padėti po šlapią arbatos maišelį, tai suteikia dirvai maistingų medžiagų. Jūsų gėlytės atsidėkos žydėjimu!

15. Dažų gamyba: žalioji ir juodoji arbata jau nuo seno yra naudojamos dažų, audinių bei popieriaus gamyboje. Jos audiniui suteikia dirbtinį antikvarinį ar smėlio potepį.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top