Ar egzistuoja draugystė tarp vyro ir moters?

Ar gali egzistuoti tikra stipri draugystė tarp vyro ir moters? Turbūt šį klausimą sau labai dažnai užduoda moksleiviai, kai jiems nėr ką veikti pamokų metu.

Taip yra todėl, kad jie dar nesupranta, kas tai per jausmas, sukeliantis susidomėjimą klasioke arba klasioku. Ar tikrai draugystė? O gal įsimylėjimas? Praeina laikas ir klasiokai tampa geriausiais draugais bei pradeda tikėti draugyste tarp berniuko ir mergaitės, vyro ir moters. Jie – laimingiausi žmonės, nes dar nesusidūrė su “traukos dėsniu” ir dar nesuvokia, kad minusas traukia pliusą, o pliusas – minusą.

Kuri iš jų yra tik draugė?

Jiems dar nėra aišku tai, kad blogis visada limpa prie gėrio, o gėris – prie blogio, kad didžioji Pasaulio dalis paremta energetiniais mainais, kad gyvenime kiekvienas dalykas papildo kitą ir minėti papildymai, energetiniai mainai, kaip taisyklė, turi priešingas reikšmes. Draugystė tarp vyro ir moters – sąvoka, bet kuriuo atveju, santykinė, kadangi vyras ir moteris – tai skirtingų lyčių būtybės. Tų būtybių trauka gali būti paremta tik simpatijų fonu.

Moteris yra trapi ir silpna. Kaip ji gali būti vyro drauge, juk pagrindinis draugystės elementas – tai palaikymas sunkią akimirką, o kaip moteris gali padėti tam, kuriame pasąmoningai, potencialiai ji mato šeimos gynėją? Kaip vyras gali matyti moteryje draugę? Pirmiausia, vyras juk užuodžia moters kvapą, įvertina išorinius duomenis, pasąmoningai moteris jam yra sekso objektas, kaip patelė bandoje. Be to, jeigu mergina prie viso ko dar ir išvaizdi, tuomet vyrą apskritai užvaldo gyvuliški instinktai ir moteris jo akyse virsta grobiu. Aišku, vyras gali su ja kalbėtis apie kilnius ir nuostabius dalykus, ignoruoti kūno troškimą, įtikinėti pats save, kad tai tik draugystė.

Draugai? Viskam savo laikas!

Taigi, jie (vyras ir moteris) tampa draugais. Jų draugiški santykiai klostosi labai mielai ir gražiai iki to momento, kada jų patarimai vienas kitam ir išgyvenimai juos suartina (supratot apie ką aš). Dažniausiai seksas įvyksta tada, kai abiems būna liūdna.

Pas ją nesusiklostė santykiai, jis išsiskyrė su mergina… Sielvartas ir skausmas, nuoskaudos juos tik suvienija. Jie pradeda suprasti vienas kitą kaip niekada iki šiol… Jie springsta seilėmis pasakodami apie tai, kaip jis jai buvo neištikimas arba kaip ji jį paliko. Dažniausiai tokie pokalbiai vyksta bare, klube arba namie ir ten būna alkoholio. Jis, draugas, pasisiūlo palydėti savo draugę iki namų ir ji mandagiai sutinka.

Jie nutepsena iki laiptinės ir mergina verkšlendama apkabina savo draugą ir sako, kad ji labai nenorėtų tokią sunkią akimirką būti viena. Vyrukas, tikras džentelmenas ir ištikimas draugas, pasisiūlo padėti savo draugei ir jis būna pakviečiamas puodeliui arbatos/kavos. Na, o ką reiškia frazė “Gal kavos/arbatos?”, manau, nereikia aiškinti. Kavos atsigėrė.

Laikas miegoti. Atsigula draugiškai, galimai net į vieną lovą… Vienas vienintelis jos prisilietimas ir tampa būtent tuo momentu, naikinančiu draugystę. “Draugai” paragavo uždraustojo vaisiaus. Štai toks yra standartinis draugiškų santykių tarp vyro ir moters modelis.

Po TO, kaip jiems atrodo arba atrodo vienam iš jų, santykiai taps kur kas tvirtesni. Iš tiesų vienus buvusi draugystė ir esama meilė vienija, o kitų santykius toks “miksas” griauna. Juk kai mes draugaujame, mes nepastebime labai daug momentų, trūkumų. Mes nematome to, kas tampa akivaizdu meilės santykiuose.

Tuomet viskas arba baigiasi – nelieka nei draugystės, nei meilės, arba – vystosi, stiprėja ir tampa nesugriaunama sąjunga. Turbūt pasikartosiu, jeigu pasakysiu, kad, anot psichologų, vyro ir moters draugystė – visiškai nenatūrali santykių forma, galinti egzistuoti ganėtinai ilgai tik vienu atveju – žmonės patinka vienas kitam, tačiau yra neįveikiama aplinkybių jėga, nesuteikianti jiems galimybės tapti meilužiais, arba vienas iš “balandėlių: beprotiškai trokšta santykių, o kitas – atkakliai ignoruoja bet kokias užuominas! Minėta aksioma gimsta iš praktikos, iš daugybės konkrečių situacijų nagrinėjimo ir ji visada būna pagrindžiama gyvenimu. Vienalytė draugystė gali būti paremta abipuse pagarba, požiūrių ir charakterių panašumu, tuo, kad mes ramiai galime aptarinėti su draugu (arba drauge) visas mūsų intymaus gyvenimo peripetijas ir dalintis atitinkamais patarimais.

Draugystė tarp vyro ir moters pasižymi visiškai kitokiu energetiniu charakteriu: draugams malonu būti kartu, žandukai parausta, žmonės keičiasi energija, tačiau nėra sprogimo, po kurio seka meilės proceso katalizacija – šito neįvyksta, santykiai palaikomi švelniai ir jausmingai, o perėjimas į meilės stadiją dažniausiai būna visiškai netikėtas vienam iš dalyvių. Atkreipkite dėmesį, kad tik vienam! Po to paaiškėja (kalbu, nes žinau), kad vienas iš draugų jau seniai ir beviltiškai įsimylėjęs, jis (arba ji) sutiko būti draugu (drauge) ir netgi sąmoningai žaidė šį žaidimą, kad iškart negautų “NE”, kad taptų reikalingas, kad bent kokiu nors būdų bendrautų su savo aistros objektu. Jeigu bendrauja moksleiviai, vaikinas ir mergina, įsimyli dažniausiai vaikinas. Jeigu burkuoja brandūs žmonės, dažnai įvyksta priešinga situacija – moteris, draugė, įžvelgianti savo viršininke arba globotojuje tobuliausią pasaulio vyrą, tačiau jis, dėl daugybės pasiūlymų visiškai nepriima damos, kaip seksualinio objekto.

Kai draugai turi šeimas, draugystė būna natūrali?

Kolegos, draugai, meilužiai?
Taip pat manoma, kad yra draugystė tarp vedusio vyro ir ištekėjusios moters, tačiau minėtos draugystės patvarumas priklauso tik nuo abiejų žmonių moralinių nuostatų ir nuo santykių su jų antrosiomis pusėmis. Tokie santykiai, be abejo, anksčiau ar vėliau gali atvesti į lovą, nes šeimoje viskas negali būti idealu ir jeigu abu žmonės ilgą laiką palaiko minėtą draugystę, reiškia, kad šeimoje jie kažko negauna.

Kuri draugystė (iki ar po sekso) būna stipresnė?

Nori supažindinsiu su "draugu"? Jis geras!

Yra dar viena draugystės tarp vyro ir moters rūšis – kai jie jau buvo meilužiais, išsiskyrė, tačiau reikalai susiklostė taip, kad jie nenorėjo netekti drauge sukurto dvasinio ir tiesiog malonaus bendravimo, tad tapo draugais.

Šiuo atveju manoma, kad tokia draugystė būna stabiliausia, nes priešingų lyčių draugai jau “atėjo iš ten, kur siekia nueiti visi likę…”.

Draugystė tarp vyro ir moters – tai tik ledkalnio viršūnė

Analizuojant minėtų “draugų” poras nuolat prieinama išvados, kad “draugų” gyvenimuose atsiranda labai giliai paslėptų emocinių procesų, galinčių labai stipriai įtakoti jų gyvenimus tiek teigiamai, tiek neigiamai. Tam tikra prasme draugystė tarp vyro ir moters gali būti labai pavojinga psichologinei žmonių sveikatai, ypač kai mes net nesuvokiame kokie pasąmoniniai motyvai slepiasi už tokios “draugystės”. Taip pat priešingų lyčių draugystė gali būti absoliučiai gydančiu faktoriumi, leidžiančiu mums tikėtis savimi ir “plūduriuoti” šaltam gyvenimo vandenyne.

Priešingų “polių” draugystė, ypač užsitęsusi, gan pavojinga žmogui, kadangi draugystė – tai tik matoma emocinio ledkalnio, sukeliančio arba psichologini komfortą, arba diskomfortą, viršūnė. Meilės priešingų lyčių atstovų santykiai visada būna aiškūs – aišku, ko nori vieni, ko siekia kita. Draugystės gi atveju viskas kur kas sudėtingiau – mes labai retai galima pastebėti tikruosius draugo arba draugės motyvus.

Taigi, Jūs turite priešingos lyties draugą arba draugę?

Pamąstykite apie tai, kad kažkada šie santykiai gali atvęsti jus į lovą. Jums to norisi? Tuomet tęskite bendravimą. Jūs to bijote?

Geriau nutraukite tokius santykius. Jūs tiesiog negalite įsivaizduoti, kad seksas jūsų draugystės atveju yra realus? Skaitykite straipsnį iš naujo.

santykiai

Naujausi komentarai
2011-11-21, 22:47
Nesamones... Astuoni metai turiu drauge su kuria palaikom tik draugiskus santykius. Galiu tvirtai pasakyti kad tikrai mes nei vienas netraukiame vienas kito. Tiesiog esam kaip brolis ir sesuo. Gal kitiem ir buna tokiu nesamoniu, bet musu draugyste tikrai tyra ir nera jokio sekso ar kitokiu intymiu santykiu Priesingai, net neina apie tai pagalvoti...
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai