Kino centre „Garsas“ 12 žvaigždžių klubas

Laikas.lt

Kino centras „Garsas“ jau kelis metus siūlo savo žiūrovams išskirtinius Europos šalių filmus. Tik kino centre „Garsas“ kiekvieną pirmadienį nemokamai rodomi filmai originalo kalba su anglų kalbos subtitrais. Filmai rodomi tik po vieną kartą.

Kartu su partneriais Danijos kultūros institutu ir Danijos filmų institutu, Lenkijos institutu Vilniuje, Prancūzų kultūros institutu Vilniuje, Italų kultūros institutu ir Ispanijos ambasada atrenkame išskirtinius šių šalių kultūrą bei socialines jaunimo problemas atskleidžiančius filmus. Kinas – bene sparčiausiai kintanti meno rūšis, kurios greitą kaitą lemia technologijos ir augantys žiūrovų poreikiai.

Tad nenorėdami atsilikti mes taip pat nuolat atsinaujiname. Šįkart nutarėme pakeisti Europos šalių kino klubo rubrikos pavadinimą ir surengėme konkursą. Geriausią rubrikos pavadinimą – „12 žvaigždžių klubas“ – sukūrė Lukas Lukoševičius, kuriam ir skiriame prizą už kūrybiškumą – St. Meyers knygą „Užtemimas“ ir mūsų „Ištikimųjų“ kortelę, linkėdami nuolat išlaikyti kūrybos kibirkštėlę.

Nuo šiol kiekvieną pirmadienį europos šalių „12 žvaigždžių klubo“ filmus matysite vienu laiku – 17.30 val. Pristatome Jums gruodžio mėnesio filmus:

Gruodžio 5 d. GALVŲ MEDŽIOTOJAS /Headhunter/ Danija, trileris, N-14, 2009, 1.40 val.  Režisierius: Rumle Hammerich. Vaidina: Lars Mikkelsen, Charlotte Munck, Burkhard Forstreuter Martinas, buvęs žurnalistas, su sudėtingu asmeniniu gyvenimu, dabar sėkmingai tesiantis karjerą kaip „galvų medžiotojas", gauna slaptą užduotį surasti naują įpėdinį didžiausiai Danijos laivybos ir naftos kompanijai. Tuojau pat, tik pradėjęs kandidatų atranką, Martinas suvokia kad jis įsipainiojo į galingą korporacijos ateities žaidimą, pilną brutalių gudrybių. Martinui ir jo artimiesiems tenka atlaikyti atšiaurų spaudimą.

Gruodžio 12 d. ALLOSANFAN/Allosanfan/ Italija, istorinė drama, 1974, 1.50 val. Režisavo: Paolo Taviani, Vitorrio Taviani. Aktoriai: Marcello Mastroianni, Lee Massari, Mimsy Farmer, Laura Betti, Claudio Cassinelli, Benjamin Lev, Renato De Carmine, Stanko Molnar. Spalvinga drama, pastatyta pagal Ennio Morricone kūrinį. XIX a. Italija, Lombardijos aristokratas Fulvio Imbriani, buvęs politinis extremistas, patarnavęs Napaleonui ir pagaliau po ilgos bausmės slaptos brolijos išleistas iš Australijos kalėjimo, siekia sugrįžti į normalų šeimyninį gyvenimą, bet jo meilužėi Šarlotei kartu su jo buvusiais benrdažygiais, pavyksta įtikinti jį įsitraukti į revoliucinį sukilimą pietuose.

Gruodžio 19 d. KAS PER ISTORIJA... /Ma che storia.../ Italija, dokumentinis, 2010, T, 1.18 val.
Režisavo: Gianfranco Pannone. Nuo Garibaldi iki Aldo Moro, nuo banditų iki emigrantų: „Kas per istorija...“ - filmas, pristatytas per paskutinįjį Venecijos kino festivalį ir atveriantis 150 metų itališką istoriją per dokumentiką, reportažus, dainas, literatūrą ir populiariąją muziką.

filmai, galvu medziotojas, garsas, kas per istorija, kinas Panevėžyje, kino filmai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai