Now Reading
Meilės filmų rinkinys: nuo amžinos romantikos iki pripučiamų merginų

Meilės filmų rinkinys: nuo amžinos romantikos iki pripučiamų merginų

Meilės filmų rinkinys: nuo amžinos romantikos iki pripučiamų merginų

Laikas.lt

Šv. Valentino dieną ne vienas iš Jūsų praleis dviese: kas mieste, kas kavinėje, kas namuose. Pasirinkusiems pastarąjį variantą, dažnai iškyla klausimas – kokį filmą žiūrėti?

Geriausių meilės filmų sąrašų internete rasite daugybę, kuo išskirtinis šis? Tuom, kad nesistengėme surinkti pačius populiariausius ar dažniausiai visuose sąrašuose dominuojančius filmus. Kadangi gerų filmų apie meilę – nesuskaičiuojamas kiekis, išrinkome tik 9 pačius pačiausius, kuriuos suskirstėme pagal jame rodomas meiles: tobula, keista, romantiška etc.

TOBULA MEILĖ
„Užrašų knygelė“ (The Notebook)

 „Užrašų knygelė“ – puikus filmas apie meilę, kurio istorija gal ir banaloka, bet stipri: prieglaudoje susitinka senyvo amžiaus vyras ir moteris. Iš užrašų knygelės jis skaito jai apie vieną meilės romaną, kuris prasidėjo prieš daugelį metų ir iki šiol yra nepamirštas. O meilės romano istoriją sužinosite pažiūrėję filmą. Kaip ir tai, kas tas vyras, ir kodėl jis taip stropiai rūpinasi senyva moterimi. Tiesiog pažiūrėkite šį filmą, jei dar nematėte, ir prižadame, meilės diena, arba vakaras, bus nuostabus.

LIŪDNA MEILĖ  
„Liūdnasis valentintadienis“ (Blue Valentine)

„Liūdnasis valentintadienis“ – tai filmas su nelaiminga pabaiga. Tai filmas, kuris parodo, kad meilė nėra amžina, nėra tokia graži, ir kad ją reikia saugoti. Ypač, kai meilę užpuola rutina. Filmą verta pažiūrėti dar ir dėl puikių aktorių – pastaruoju metu ypač išgarsėjusio Ryano Goslingo (filmai „Drive“, „The Ides of March“ ir „Crazy, Stupid, Love“, „All Good Things“ …) ir Michelle Williams, kuri paskutiniame savo filme persikūnijo į Marilyn Monroe. Beje, R. Goslingas taip pat sukūrė ir atliko daugelį filme skambančių dainų.

MEILĖ KAIP ŽAIDIMAS
„Įsimylėk mane, jeigu išdrįsi“ (Jeux d’enfants/Love Me If You Dare)

Iš pradžių jie buvo tik labai padykę vaikai Julienas ir Sophie, kurie sugalvojo žaidimą „ar išdrįsi?“. Iš jų išaugo žmonės, kurie šį žaidimą tęsė toliau, tik taisyklės keitėsi ir darėsi netgi žiaurios. Šis vaikiškas žaidimas Julienui ir Sophie tapo gyvenimu ir atvirkščiai, o filmo pabaigoje jie supranta, kad šiuo žaidimu bandė paslėpti faktą, jog negali gyventi be viens kito meilės. Ir vieniems ta pabaiga  atrodys laiminga, kitiems – ne. Bet tikrai sukrečianti.  Prancūzų režisieriaus Yanno Samuello 2003 metais sukurtoje dramoje vaidina garsūs aktoriai Marion Cotillard ir Guillaume’as Canetas.

KELIONINĖ MEILĖ
„Prieš saulėtekį“ (Before Sunrise)

Nors daugelis bandys išsiginti, kad jie nėra romantikai, po filmo „Prieš saulėtekį“ turbūt ne vienas pagalvos, kaip šaunu būtų bekeliaujant taip gerai praleisti naktį su nepažįstamuoju. 1995 metais Richardo Linklaterio sukurtas filmas pasakoja apie Prancūzijos aukštosios mokyklos studentę Seliną, kuri traukinyje Budapeštas-Viena sutinka amerikietį Džesį. Jie netikėtai abu išlipa Vienoje ir kartu praleidžia nuostabiausią naktį savo gyvenime. Filmas – puiki reklama Vienai, nes pamatome daugybę jos vietų. 2004 metais sukurtas šio filmas tęsinys „Prieš saulėlydį“ (Before Sunset) nebebuvo toks geras.

KEISTA MEILĖ
„Bufalas 66“ (Buffalo’66)

Tai tikrai neįprasta meilės istorija, kurios pasakojimą lydi sarkastiškos scenos. Billy Brownas po penkerių metų išeina iš kalėjimo ir pagrobia jauną šokėją, kurią jėga priverčia suvaidinti žmoną prieš jo tėvus. Merginai tai patinka ir galiausiai merginos nuolankumas laimi. Jei filmo istorija nepatiks, bent jau liksite sužavėti puikių aktorių – seksualiojo Vincento Gallos ir Christinos Ricci – vaidybos.

OLANDIŠKA MEILĖ
„Turkiški saldumynai“  (Turkish Delight/Turks fruit)

Tai pat norime parekomenduoti ir  1973 metais olandų režisieriaus Paulo Verhoeveno sukurtą filmą apie skulptoriaus ir jaunos raudonplaukės draugystę – „Turkiški saldumynai“.  Filmas pastatytas remiantis Jano Wolkerio novele tuo pačiu pavadinimu. Šį darbą rekomenduojame dar ir todėl, kad tai vienas daugiausiai sėkmės susilaukusių olandų filmų.

O istorija tokia: jaunas gražuolis skulptorius susitranzuoja raudonplaukę Olgą, kurią įsimyli iš pirmo žvilgsnio. Porelės meilės istorija kupina dramatiškų išgyvenimų, aistringo sekso, skulptūrų, skyrybų… Ir pabaiga tikrai neromantiška, o verčiau netgi verčianti nubraukti ašarą. Tai tikrai nestandartinis filmas apie meilę, pažymėtas raide N-18.

NEGALIMA MEILĖ
„Vėtrų kalnas“ (Wuthering Heights)

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pagal  anglų klasikės Emily Jane Bronte romaną  „Vėtrų kalnas“ sukurta keletas filmų, tačiau mes žiūrėjome tik 2009 metų versiją, ir artimiausiu metu žadame pamatyti ir 1992 metais pastatytą filmą, kuriame vaidina garsioji Juliette Binoche.

Kodėl rekomenduojame šį filmą? Nes, visų pirma, tai kostiuminė drama, kuri ne vieną privers susimastyti apie tai, kad meilė neturi ribų ir visuomenės klasių. Ketė su meile į šeimos ratą priėmė jos tėvo atsivežtą našlaitį čigoniuką Hitklifą. Jos brolis Hindlis Hitklifą visuomet telaikęs skarmaliumi ir šeimos tarnu. Bėgo laikas, trijulė augo kartu, tačiau priešiškumas tarp įbrolių tik didėjo. Tuo tarpu Ketė su metais vis šilčiau žvelgė į Hitklifą, kol suprato, kad jos širdyje puoselėjamas jausmas – meilė.

Tačiau Ketė išteka už turtuolio Edgaro ir ji pamiršta Hitklifą ir jo meilę… trumpam pamiršta. Čia baigiasi gražioji filmo dalis ir prasideda tragedija. 

MEILĖ PLASTIKUI
„Larsas ir tikra mergina“ (Lars and the Real Girl)

Šį filmą parinkome desertui, nes tai tikrai netradicinė meilės istorija, kurioje vaikinas įsimyli… pripučiamą lėlę iš sekso reikmenų parduotuvės ir ją pristato visiems kaip savo merginą. Filme vaidina jau kartą šiame straipsnyje minėtas blondinas Ryanas Goslingas, o jo merginą – pripučiama lėlė Bianca. Keisčiausia, kad visas miestelis, kuriame gyvena Ryano vaidinamas herojus Larsas, apsimeta, kad Bianca yra tikra moteris. Taip jie tikisi pagydyti Larsą…

MEILĖ PROSTITUTEI
„Tikra romantika“ (True Romance)

Filme meilės istorija vėl netradicinė, nes aistros objektas – prostitutė, kurios niekaip nenori paleisti žiaurus suteneris. Jaunas naivus vaikinas nužudo sutenerį, paima 5 JAV milijonų dolerių vertės narkotikus ir su mergina bėga per Ameriką. Tuomet ir prasideda šaudymai, gaudymai, mafijos persekiojimai. Bet vistiek, filmo ašis MEILĖ.

10. Paliekame vietą Jums, Laikas.lt skaitytojai.  Jei Jums atrodo, kad neįtraukėme kokio verto dėmesio filmo, rašykite pavadinimą komentaruose ir būtinai atsižvelgsime į Jūsų nuomonę.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top