Now Reading
Savaitgalio serialas. „American horror story” – psichologinė įtampa ir siaubas

Savaitgalio serialas. „American horror story” – psichologinė įtampa ir siaubas

Savaitgalio serialas. „American horror story” - psichologinė įtampa ir siaubas

Goda Raibytė

Siaubo serialų žandras Amerikoje darosi vis populiaresnis. Žiūrovams kur kas įdomiau ekranuose matyti ne meilės dramas, o zombių apokalipses, miesto siaubo legendas, mistiką ar net brolių Grimų pasakaites.

Kiekvienas siaubo serialų kūrėjas turi padaryti taip, kad šimtus kartų girdėta istorija nebūtų nuobodi ir turėtų visai kitokį kampą. „American horror story” tai puikiai pavyko.

Vivien Harmon – žavi vidutinio amžiaus moteris ištekėjusi už Beno Harmono (universiteto dėstytojo ir psichiatro) ir auginanti paauglę dukrą Violet. Viskas atrodo normalu, tačiau staiga gyvenimas pakrypsta netikėta linkme.

Vivien patiria persileidimą ir tai labai sunkiai išgyvena. Nerimas kamuoja ir Beną. Šeima ima vieni nuo kitų tolti ir Benas padaro klaidą – permiega su dvigubai jaunesne studente, o Vivien juos užklumpa pačiame įkarštyje.

Nuoskaudas geriausiai gydo 2 dalykai: laikas ir nauja aplinka. Būtent todėl visa Harmonų šeima persikelia gyventi į kitą miestą, kuriame labai pigiai nusiperką didelį senovinį namą.

Tik vėliau paaiškėja, kad turistai ir vietiniai dvarą vadina „Siaubo namu”. Mat nuo pat jo pastatymo dienos kiekviena ten gyvenusi šeima turėjo žiaurią paslaptį, dėl kurios žmonės virsdavo žiauriais laukiniais žudikais. 80 metus skaičiuojantis namas mena žiaurias gyventojų mirtis ir kartais dar žiauresnius jų nukrypimus gyvenime.

Pirmasis namo savininkas – daktaras, slapčia atlikęs abortus jaunoms merginoms. Kai kurios taip iš neišeidavo iš jo namų rūsio, o jų kūno dalys atsidurdavo stiklainiuose…

Harmonus ima lankyti keisti nepažįstami žmonės, o vienas jų net išprievartauja Vivien. Ši pastoja, o Benas sužino, kad kūdikio laukiasi ir jo meilužė…

Nesupraskite klaidingai – nors iš pirmo žvilgsnio siužetas neatrodo unikalus, „American horror story” kūrėjai pasistengė, kad kiekviena serija turėtų savo „kabliuką” – naują detalę, naują buvusio gyventojo istoriją ir panašiai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kai kuriems žodis „vaiduokliai” iš karto asocijuojasi su religija ir pomirtiniu gyvenimu. Tačiau „American horror story” pomirtinis gyvenimas nupasakojamas kiek kitaip.

Serialas įdomus tuo, kad tiek mirusieji, tiek gyvieji – savotiškai pamišę. Mirę negali paleisti buvusio gyvenimo skriaudų, skausmo, nevilties ir gyvenimo, kurį gyveno iki mirties. Gyvieji – nesusitvarko su realybė ir vieni kitiems ima daryti bjaurius dalykus, taip tik „pildydami” namą gyventojais.

„American horror storry” privers jus visą laiką sėdėti ant kėdės krašto. Psichologinę įtampą, negatyvią namo energiją ir mistiką serialo kūrėjams pavyko puikiai įgyvendinti.

Dar vienas serialo kūrėjų užmojis – kiekviename sezone pristatyti naujus veikėjus ir naują siaubo istoriją. Antrasis „American horror story” sezonas pasirodys spalio mėnesį.

IMDB įvertinimas: 8.4/10

Laikas.lt taip pat rašė apie šiuos serialus:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top