Kas ji tokia, Marko Zuckerbergo nuotaka Priscilla Chan?

Laikas.lt
Parengta remiantis CNN.COM, Forbes.com

Jai patinka saulėje džiovinti pomidorai, fotografuoti savo šunį Beastą ir tikrinti telefono ekraną kas penkias sekundes.  27 metų Priscilla Chan šį savaitgalį tapo viešu asmeniu, nes po beveik 10 metų draugystės ištekėjo už ilgamečio draugo, „Facebook“ įkūrėjo ir vadovo Marko Zuckerbergo.

Vestuvės, pasak spaudos, įvyko po to, kai Priscilla Chan pabaigė medicinos mokyklą San Franciske, vestuvių ceremonija buvo neviešinta, o šventės svečiai manė atvykstą švęsti  Priscillos diplomo gavimą. Ir tik po to, kai  Markas savo „Facebook“ profilyje pakeitė  šeimyninę padėtį  - nurodė esantis „vedęs“, visas pasaulis paskelbė apie vieno žinomiausių pasaulyje žmogaus vestuves.


EPA-ELTA nuotr.

Tad kas gi ta paslaptingoji Priscilla Chan?

Pora susipažino prieš 9-erius metus, 2004-aisias, kuomet abu studijavo Harvardo universitete. M. Zuckerbergas universiteto nepabaigė, o Priscilla Harvardą baigė 2007 metais, jos  Facebook paskyroje patalpinta universiteto baigimo nuotrauka, kurioje ji pozuoja kartu su M. Zuckerbergu.

Vėliau Priscilla Chan dirbo tiksliųjų mokslų mokytoja Harkerio mokykloje, San Jose, Kalifornijoje.  „Facebooke“ Priscilla savo mokytojos darbą aprašė kaip „laisvalaikio leidimą kartu su mažaisiais, bandant paaiškinti jiems, kaip veikia pasaulis".

Priscilla  persikėlė gyventi kartu su Marku į jo 7 mln. JAV dolerių vertės būstą Palo Alte tik 2010-aisiais. Po metų porelė įsigijo šunį Beastą ir iškart jam sukūrė Facebook profilį. „Esu pulis (Vengrijoje daug metų auginama šunų veislė, dar vadinamas čigonų šunimis), gimiau Grants Passe, Oregone, gyvenu Palo Alte su Marku ir Priscilla. Esu neįtikėtinai mielas ir žavus", - teigiama šuns profilyje, kuriame taip pat sudėta daugybė gyvenimu besimėgaujančio gyvūno ir jo šeimininkų nuotraukų.

Pasak Priscillos „Facebook“ paskyros, ji yra paprasta mergina, kuri mėgsta gaminti valgyti iš švelnius dalykus. Kaip šį mėnesį ABC žinioms pasakojo M. Zuckerbergas, vakariniai pokalbiai prie stalo su būsima žmona jam padėjo sugalvoti organų donorystės mygtuką „Facebooke“ (socialinio tinklo vartotojai gali nurodyti savo profilyje, ar pageidauja tapti organų donoru). 


EPA-ELTA nuotr.

„Priscilla mokosi medicinos, kad taptų pediatre, tad mūsų pokalbiai dažnai būdavo apie vaikus, kuriuos ji sutinka ligoninėje. Jie sunkiai serga ir nesulaukia organų, kurių jiems gyvybiškai reikia", - pasakojo M. Zuckerbergas.

Pasak Priscillos „Facebook“ paskyros, ji moka anglų, ispanų ir katalonų kalbas. Kaip ABC pasakojo Markas, būtent Priscilla jį inspiravo pabandyti metus mokytis mandarinų kinų kalbos.  Ir nors rezultatai nebuvo labai įspūdingi, mokslų pakako bent jau susikalbėti su draugės močiute.

Markas Zuckerbergas, Priscilla Chan

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai