Now Reading
„Mentor Lietuva“ vaikų stovykloje kovos menai ir sutikimas su Svaru

„Mentor Lietuva“ vaikų stovykloje kovos menai ir sutikimas su Svaru

„Mentor Lietuva“ vaikų stovykloje kovos menai ir sutikimas su Svaru

Laikas.lt

Trečiąkart rengiamoje „Mentor Lietuva“ prevencinėje sporto stovykloje apsilankė „G&G Sindikatas” narys Gabrielius Liaudanskas-Svaras, kuris susitiko su joje dalyvaujančiais vaikais įkvėpti juos imtis sportiškesnės veiklos. Susitikimo metu su vaikais bendravo ne tik atlikėjas, bet ir profesionalus ninjutsu bujinkan treneris Andrius Baškatovas, kuris vaikams pravedė šio kovos meno pamoką.

„Su vaikais norėjau ne tik pasidalinti mintimis apie aktyvesnės gyvensenos naudą, bet nuveikti ką nors daugiau. Ninjustu mane domino visuomet, o dabar buvo tinkama proga jį prisiminti ir vėl. Šis užsiėmimas moko komandinio darbo, „neužsidaryti“ nuo aplinkos. Manau tai gera pamoka vaikams“, – sakė Svaras.

Prieš prasidedant treniruotei vaikai surengė žaismingą spaudos konferencijos simuliaciją – vaikai įsijautė į žurnalistų vaidmenį ir svečių klausinėjo tiek apie mėgstamą maistą, tiek apie keliones, laisvalaikį ar patyčias. Pagarbiai ir labai lengvai su vaikais bendraujantys vyrai stengėsi ne tik pasidalinti savo mintimis ar patirtimi, bet ir neįkyriai pamokyti vaikus.

Tiesa, vaikai savo žiniomis taip pat pasidalino – papasakojo Gabrieliui bei Andriui tiek apie dabar vykstantį futbolo čempionatą, tiek ir apie pernai vasarą Lietuvoje vykusį krepšinio čempionatą. Buvo smagu matyti itin drąsius, kalbius ir aktyvius vaikus, kurie sugulę ant čiužinių gaudė kiekvieną svečių žodį bei uoliai dalyvavo diskusijoje.

Prasidėjus ninjutsu treniruotei vaikai iš pradžių buvo nedrąsūs, tačiau labai greitai atsipalaidavo ir užsipuolė Andrių reikalaudami permesti juos per petį, parodyti kūlvirsčių ar veiksmų, kuriuos stovyklos dalyviai vėliau galėtų pritaikyti. Pristatydamas šį senovės kovų meną, treneris akcentavo ne tiek fizinę jo naudą, kiek dvasinės stiprybės svarbą. Svaras, juokaudamas, kad Andrius tapo „nemokama karusele“, kartu ne tik mokė vaikus fizinių pratimų, bet ir nepraleido progos su jais paprasčiausiai pakalbėti ir pasijuokti.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Prevencinė „Mentor Lietuva“ stovykla yra skirta apsaugoti jaunus žmones nuo piktnaudžiavimo narkotikais ir paskatinti juos gyventi sveikai. Jos metu vaikams vykdomi aktyvūs neformalaus ugdymo užsiėmimai, kurių metu formuojami sveikesnės gyvensenos įgūdžiai. Šiuo tikslu jaunimas supažindinamas su įvairiomis sporto šakomis. Džiugu, jog tokių stovyklų svarbą supranta ne tik jų organizatoriai, bet ir atlikėjai bei sportininkai.

Susitikimo įspūdžiai nuotraukų galerijoje:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top