Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
DIY

Kalėdų dovanas pasidaryk pats: idėjos iš riešutų ir džiovintų vaisių

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-12-10
Komentarų: 0
5 min. skaitymo
Kalėdų dovanas pasidaryk pats: idėjos iš riešutų ir džiovintų vaisių

Laikas.lt

Tie, kurie bent kartą yra patekę į prieškalėdinį apsipirkimo šurmulį ar stovėję ilgose prekybos centro eilėse, sutiks, jog kalėdinėmis dovanomis geriausia pasirūpinti iš anksto. Paskutiniu metu vis populiaresnės tampa su meile pagamintos rankų darbo dovanos, kurios ne tik nudžiugina artimuosius, bet ir leidžia sutaupyti šventėms taip reikalingų pinigų. Galbūt rankų darbo dovanėlės atima ir daugiau laiko, bet parodo, kad iš tiesų galvojote apie žmogų, o nepirkote pirmo pasitaikiusio daikto.

„Didžiosios metų šventės – laikotarpis, kai norisi dalintis gerumu ir šiluma. Geriausia to išraiška – artimiausiems su meile išrinktos dovanos. Neabejoju, kad šiais laikais, kai aplink tiek daug dirbtinumo ir paviršutiniškumo, paties dovanotojo rankomis pagaminta dovana ne tik mielesnė širdžiai, bet ir gali ne vieną nustebinti“, – sako bendrovės „Arimex“ vadovas Arnas Jurskis. Jis pastebi, kad ieškant originalių sprendimų rankų darbo dovanoms, puikiai gali pasitarnauti jau nuo senų laikų švenčių akcentu laikomi riešutai. Tai, kad švenčių laikotarpiu riešutai perkami dažniau įrodo gruodžio pabaigoje kelis kartus išaugantys riešutų bei džiovintų vaisių pardavimai. Galima spėti, kad šie produktai naudojami ne tik patiekalų, bet ir dovanų gamybai. 

Tiems, kurie nori parodyti išskirtinį dėmesį artimiesiems ir nudžiuginti juos rankų darbo dovanėlėmis, štai kelios idėjos, ką galima pagaminti iš beveik kiekvienuose namuose esamų produktų, riešutų bei džiovintų vaisių, na ir žinoma, meilės artimiesiems:

1 Idėja: suvenyrai iš nelukštentų riešutų:

  • įvairios rūšies nelukštentus riešutus galima apipurkšti auksiniais ar sidabriniais dažais. Žvilgantys riešutai tinka ne tik stalo dekoracijai – pervėrę juos kaspinu turėsite originalius žaisliukus eglutei arba dailią girliandą;
  • graikiniai riešutai puikiausiai tinka įvairiems darbams: suvalgę riešutą, kevalo neišmeskite: dailiai pusiau perpjautame kevale įdekite ant lapelio rašytą palinkėjimą, riešutą tvarkingai užklijuokite ir dovanėlę įteikite artimajam – linkėjimas būtinai išsipildys. Arba, vos už kelis litus, ant riešuto galima išraižyti palinkėjimą, o išpaišytas ir mažomis megztomis kepurėlėmis padabintas riešutas pradžiugins kiekvieną vaiką;
  • mažiesiems turėtų patikti ir iš žemės riešutų pagaminti pakabukai: panaudojus dažų, medžiagų skiaučių, vielučių bei kitų smulkių daiktelių, paprastą riešutą galima paversti smagiu švenčių personažu. Pakabutis tinka ne tik vaikams žaisti, bet ir eglutei papuošti.

2 Idėja: arbata su džiovintais vaisiais. Kalėdų metu dovanoti arbatą yra įprasta. Tačiau ar bandėte draugus bei artimuosius nudžiuginti savos gamybos arbata? Paprastas juodosios ar žaliosios arbatos arbatžoles maišykite su įvairiausiais prieskoniais ir džiovintais vaisiais: spanguolėmis, razinomis, ananasais ar vyšniomis. Sukūrę unikalaus skonio arbatą dailiai įpakuokite ją į dėžutę arba maišelį, perriškite kaspinu.

3 Idėja: meduje skrudinti riešutai. Šių skanėstų gamybai idealiai tinka migdolo arba lazdyno riešutai. Keptuvėje sumaišius truputį sviesto, medaus, čili pipirų ir žiupsnelį druskos, pakaitinkite 1-2 min. Į verdančią karamelę sudėkite riešutus ir kaitindami maišykite 2 min. Tuomet suberkite visą masę į sviestiniu popieriumi dengtą skardą ir 170 laipsnių orkaitėje kepkite apie 15 min. Perdėkite riešutus į atskirą indą ir leiskite atvėsti, tačiau nuolat maišykite, kad šie nesusilydytų į vientisą masę. Pakavimui tik permatomas maišelis arba nedidelė dėžutė.

4 Idėja. Karamelinis riešutų pyragas.

Pagrindui:

  • 130 g labai šalto sviesto
  • 1,5 st.  miltų (550 C arba D)
  • 0,5 st. cukraus (kitą kartą naudosiu perpus mažiau)
  • truputis druskos
  • 1 kiaušinis (L dydžio)

Įdarui:

  • 1 st. grietinėlės (35-36 % riebumo)
  • 0,5 st. cukraus
  • 0,25 st. rudojo cukraus
  • 0,25 st. medaus
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1,75 st. įvairių  riešutų (pakepintų ir susmulkintų)
  • 0,5 a.š. druskos

Dubenyje sumaišome miltus, cukrų, druską. Supilame miltų mišinį į smulkintuvą, ten pat sumetame kubeliais pjaustytą sviestą ir smulkiname, kol masė tampa panaši į avižų dribsnius. Tuomet po šaukštą pilame paplaktą kiaušinį kaskart po to paleisdami smulkintuvą, kol visas kiaušinis būna įmaišytas. Tešlą išimame iš smulkintuvo, suminkome į kamuolį, dedame į maišelį ir šaldome  pora valandų. Atšalusią tešlą iškočiojame, kepimo inde suformuojame pyrago pagrindą. Tešlą subadome šakute, šaldome dar 30 min. Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių. Pagrindą kepame apie 15 min. Įdarui skirtą grietinėlę, abiejų rūšių cukrų, medų, apelsino žievelę pilame į puodą aukštomis sienelėmis ir verdame karamelę (nuo užvirimo – apie 6-10 min. ant kaip įmanoma stipresnės ugnies). Paruošta karamelė turi būti švelniai rusvos spalvos, tačiau skysta. Į karamelę galiausiai įmaišykite riešutus ir druską. Pilame paruoštą įdarą į tešlos krepšelį ir kepame pyragą dar 25 min.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:DIYdovanosdžiovinti vaisiaikalėdinės dovanospasidaryk patsriesutai

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

„Vilnius Jazz 2010“ paskelbė apdovanojimo „Už indėlį į Lietuvos džiazo kultūrą“ laureatą
Menas

„Vilnius Jazz 2010“ paskelbė apdovanojimo „Už indėlį į Lietuvos džiazo kultūrą“ laureatą

2010-10-17
Top 5 išmaniosios reklamos išmaniems (video)
Įdomu

Top 5 išmaniosios reklamos išmaniems (video)

2013-06-19
Sekmadieninis Jurgos receptas: karštas vynas
Naujienos

Sekmadieninis Jurgos receptas: karštas vynas

2012-12-30
6 situacijos
Įdomu

6 situacijos, kai moteris neatsisakys sekso

2018-06-23

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?