Now Reading
„Talentų banke“ – pradedančioji iliustratorė Ieva ir jos kūryba (foto)

„Talentų banke“ – pradedančioji iliustratorė Ieva ir jos kūryba (foto)

„Talentų banke“ – pradedančioji iliustratorė Ieva ir jos kūryba (foto)

Laikas.lt

Džiaugiamės „Talentų banke“ pristatydami dar vieną jauną ir talentingą žmogų. Tai –  Vilniaus dailės akedemijos pirmakursė Ieva Ragauskaitė, neatsispirianti iliustracijos menui.

„Daugiausia kuriu iliustracijas, tačiau „piešėja“ savęs nepavadinčiau, visi dėstytojai juokiasi iš mano akademinių piešinių, tad iliustracija yra atsvara akademiniams dalykams. Savo iliustracijas sieju su fotografija – dar viena meno sritimi, kuri man yra labai įdomi, mylima ir išbandyta. Įkvėpimas sukurti  tam tikrą iliustraciją neretai atsiranda pamačius labai paveikią, inspiruojančią fotografiją – galbūt todėl mano iliustracijos statiškos, daugiausia orientuojamos į portreto vaizdavimą“, – apie savo kūrybą pasakoja mergina.

Ieva įkvėpimo taip pat ieško kine, jai vienoje svarbiausių bei įdomiausių meno sferų, nes čia susijungia fotografija, muzika, neretai ir literatūra, o šie dalykai šiandieninę „Talentų banko“ heroję  skatina ne tik kurti, bet tiesiog gyventi.

„Kaip pradedančiajai iliustratorei ( tikiuosi, tokia būsiu!), labai sunku atrasti vientisą darbų stilistiką, todėl dabar noriu išbandyti viską. Tiesa, kai kurie žmonės sako, kad mano darbus jau galima atpažinti, kad turiu „stiliuką“, dėl to labai džiaugiuosi“, – šypsosi kūrybinga mergina, prisipažinusi, jog dabar savo darbuose stengiasi „išsitaškyti“, daryti viską instinktyviai, nepaisyti taisyklių.

I. Ragauskaitės manymu, kūrėjo darbuose atsispindi jis pats: „Mano iliustracijos smulkmeniškos, „mergaitiškos“, tačiau turi tam tikrų grotesko, siaubo elementų, daugelyje portretų merginų veidai pavargę, nusivylę ir kraupūs, manau, kad šiuo elementu pasąmoniškai bandau įrodyti, kad, nors esu jautrus, švelnus žmogus, taip pat būnu pavargusi, kartais nusivylusi bei melancholiška.“

Kviečiame peržvelgti ir įvertinti merginos darbus! Daugiau ieškokite jos „Facebook“ paskyroje.

See Also
9 paprasti patarimai

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top