Now Reading
Kaip puoselėti sveiką ir gražią odą vasarą?

Kaip puoselėti sveiką ir gražią odą vasarą?

Kaip puoselėti sveiką ir gražią odą vasarą?

Kiekvienas sezonas mūsų regione išsiskiria unikaliu oru, kuris reikalauja ir tinkamos odos priežiūros. Pagaliau atėjus ilgai lauktai vasarai ir skubant mėgautis jos teikiamais malonumais, svarbu nepamiršti, jog būtent karštuoju metų laiku būtina imtis atsargumo priemonių.

Kaip puoselėti sveiką ir gražią odą plieskiant vasaros saulei, pataria tarptautinio prekės ženklo „Dove“ vadovė Julija Kravčenko.

Atkreipkite dėmesį į mitybą. Mūsų gyvenimo būdas ir mitybos įpročiai vaidina lemiamą vaidmenį kalbant apie odos grožį ir sveikatą. Nuo suvartojamų maisto produktų neretai priklauso ir mūsų odos būklė bei išvaizda – ne paslaptis, kad jos grožiui taip pat būtinos maisto medžiagos ir vitaminai. Norint išlaikyti odą skaisčią, rekomenduojama saikingai vartoti daug cukraus turinčius maisto produktus, tokius kaip šokoladas ar gazuoti vaisvandeniai. Ne tik vasarą, bet ir visus metus patariama valgyti daugiau šviežių vaisių ir daržovių, kuriuose gausu vitaminų ir maisto medžiagų. Be to, grūdiniai produktai, šviežia žuvis ir riešutai, kurių sudėtyje gausu organizmui svarbių riebiųjų rūgščių, padeda užtikrinti odos elastingumą bei natūralų švytėjimą. Daugeliui gerai žinomas faktas, kad vanduo yra viena svarbiausių mitybos dalių. Gerti pakankamai vandens vasarą ypač svarbu – šiuo metų laiku oda greičiau išsausėja ir praranda savo švytėjimą, tuo tarpu vanduo padeda ne tik užtikrinti odos drėgmės balansą, bet ir pašalinti organizme susikaupusius toksinus.

Judėkite ir atsikratykite streso. Įtampa ir stresas ne tik vargina, bet ir neigiamai veikia sveikatą. Ne išimtis ir odos būklė bei grožis. Mūsų organizmas turi vidinį apsaugos mechanizmą, kuris praneša, jog atėjo metas pailsėti ir atsipalaiduoti. Apie tai pastebimai išduoda ir oda – ar kada atkreipėte dėmesį, kad patiriant įtampą ji netenka savo švytėjimo, papilkėja, ima kamuoti spuogeliai? Vienas paprasčiausių būdų atsikratyti streso – judėjimas, todėl planuokite savo dienotvarkę taip, kad joje liktų laiko ir mėgstamai fizinei veiklai, kuri ne tik naudinga jūsų organizmui, bet ir padeda pamiršti kasdienius rūpesčius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Rūpinkitės oda. Nors maistas, judėjimas ir vanduo yra itin svarbūs odos grožiui ir sveikatai, dėl įtempto gyvenimo ritmo jai reikia papildomo rūpesčio – ypač vasarą, kai mūsų odą atakuoja kenksmingi saulės spinduliai ir karštis. Dėl to reguliariai naudokite giliai drėkinantį ir maitinantį kūno losjoną ar kremą. Prasidėjus maudymosi kostiumėlių sezonui rekomenduojama odą nušveisti šveitikliu – taip pašalinsite susikaupusias nebegyvas odos ląsteles, kurios trukdo odai sugerti maistingąsias medžiagas ir drėgmę. Be to, nepamirškite, kad rūpintis reikia ne tik rankų ar kojų, bet ir jautria pažastų oda, kuri šiltuoju metų laiku lengviau sudirgsta. Tam rinkitės veiksmingai nuo prakaitavimo saugantį, tačiau odos nesausinantį ir nedirginantį antiperspirantą.

Saulės voniomis mėgaukitės atsakingai. Deja, saulė suteikia ne tik auksaspalvį įdegį, bet ir neigiamai veikia odą. Jei nepaisysite saiko ir specialistų rekomendacijų, ilgalaikis kaitinimasis saulėje gali baigtis rimtais odos susirgimais. Dėl to mėgaujantis saulės voniomis būtina imtis apsaugos priemonių – naudoti UVA ir UVB spindulių filtrą turintį apsauginį losjoną, vengti ilgai kaitintis saulėje, kai šios poveikis pasiekia piką – nuo 10 iki 15 val. Siekiant dailaus įdegio svarbu nepersistengti – oda pamažu prisitaiko prie pasikeitusio metų laiko ir saulės, tad tolygiausiai įdega palaipsniui. Be to, po deginimosi odai reikia papildomos drėgmės ir maitinimo, todėl nepamirškite palepinti jos drėkinančiomis ir maitinančiomis kūno priežiūros priemonėmis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top