Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Kokosų pienas – sveikatai ir originaliems patiekalams (receptai)

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2019-07-24
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Kokosų pienas - sveikatai ir originaliems patiekalams (receptai)

Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos dalykas, kuris neaišku, kam skirtas ir kur bei kaip naudojamas. Šiuolaikinės šeimininkės jau gali drąsiai eksperimentuoti virtuvėje su netradiciniais produktais, išgaudamos vis naujus patiekalų derinius. Kartais užtenka vieno ingrediento, kad dienos meniu būtų kitoks nei įprastai – jo didenybė kokosų pienas.

Kokosų piene esantis manganas padeda sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje, kalis – sumažinti kraujospūdį, vitaminas C – stiprinti imunitetą, o cinkas – pristabdyti vėžinių ląstelių augimą, tad tai – beveik vaistinėlė šaldytuve. Be to, kokosų pieną gali vartoti laktozės netoleruojantys žmonės ir tie, kuriuos vargina virškinimo sutrikimai bei sulėtėjęs metabolizmas.

Pusryčiams puikiai tiks:
Kokosų pieno blyneliai

Kokosų piene yra riebiųjų rūgščių, galinčių sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir net turėti teigiamą poveikį smegenų sutrikimų terapijai. Šie blyneliai yra labai maistingi, tad puikiai tiks pusryčiams.

Jums reikės:
1 indelio „Santa Maria“ kokosų pieno;
220 g viso grūdo kvietinių miltų;
110 g kvietinių miltų;
1,5 šaukšto granuliuoto cukraus;
1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
1 šaukštelio kepimo miltelių;
1 kiaušinio;
0,5 šaukštelio druskos;
2 šaukštelių aliejaus.

Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską supilkite į vieną didelį indą, kokosų pieną, aliejų, vanilės ekstraktą ir kiaušinį – į kitą. Atsargiai maišykite po truputį visus ingredientus, kol gausis vientisa grietinės konsistencijos masė. Gerai įkaitinkite keptuvę, ją patepkite aliejumi ir kepkite blynelius.
Papuoškite blynelius kokoso drožlėmis, bananais, ananasais ar uogomis, kurias turite.

Pietums – sočiai ir sveikai:
Raudonojo kario ir moliūgų sriuba su kokosu pienu

Jums reikės:
1 skardinės „Santa Maria“ kokosų pieno;
1 didelio moliūgo;
2 šaukštų aliejaus arba sviesto;
4 skiltelių česnako;
4 nedidelių šaloto svogūnų;
1 šaukštelio trinto imbiero;
2 šaukštų pomidorų pastos;
1 šaukštelio kari pastos;
1 džiovinto čili pipiro;
0,5 l vištienos sultinio;
1,5 šaukštelio druskos;
2 šaukštelių citrinų sulčių.

Stambiais gabalais supjaustykite moliūgą, sudėkite jį į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 1 valandą. Ištraukite, kad atvėstų ir nulupkite žieveles. Dideliame puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite česnaką, svogūnus bei imbierą ir kepkite apie minutę. Sudėkite pomidorų pastą ir pakepkite dar minutę.
Sumažinkite ugnį ir viską kepkite dar 5 minutes, kol svogūnai visai suminkštės, tada sudėkite kari pastą ir čili pipirus dar minutei. Pabaigoje sudėkite moliūgo gabaliukus ir kepkite dar 5 minutes nuolat pamaišydami.
Supilkite kokosų pieną ir vištienos buljoną, sumažinkite ugnį ir leiskite troškintis apie 30 min. Baigus virti, supilkite sriubą į kokteilinę arba trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite druskos bei citrinų sultis ir tiekite sriubą į stalą.

Desertui:
Espresso ir kokosų pieno kremo ledai

Tai greitai ir paprastai paruošiamas desertas, nereikalaujantis nei gaminimo įgūdžių, nei sudėtingų ingredientų.

Jums reikės:
1 skardinės „Santa Maria“ kokosų pieno kremo;
1/3 puodelio granuliuoto cukraus;
1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos;
2 puodelių šviežiai virtos espresso kavos;
Tam, kad ledai būtų minštesni, galima įpilti pusę šaukštelio degtinės.

Į nedidelį indą supilkite kokosų pieną, cukrų ir vanilės ekstraktą, kaitinkite tol, kol cukrus ištirps. Nuimkite indą nuo ugnies ir įmaišykite degtinę. Visą masę gerai išplakite kokteilinėje ir stingdinkite šaldiklyje apie 2 valandas, o dar geriau – per naktį.

Vakarienei – greitai ir egzotiškai:
Phad Thai Wok

Jums reikės:
500 g kiaulienos (arba vištienos) filė;
1 valg. š. aliejaus;
1 pak. „Santa Maria“ PHAD THAI WOK padažo;
400 ml „Santa Maria“ kokosų pieno;
1 pak. „Santa Maria“ kiaušinių makaronų;
„Santa Maria“ saldaus aitriųjų paprikų padažo.

Pakaitinkite aliejų kiniškoje gilioje keptuvėje ir apskrudinkite mėsą. Supilkite WOK padažą, pakepkite maišydami ir supilkite kokosų pieną. Pamaišykite 3–4 minutes. Išvirkite kiaušinių makaronus laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų. Patiekite su kiaušinių makaronais ir papuoškite aplaistę saldžiu aitriųjų paprikų padažu. Skanaus!

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:blynaiblyneliaikokosų pienasledaimaistasmoliūgų sriubaPhad Thai Wokreceptaireceptasrytietiška virtuvėtailandietiška virtuvėTailando virtuvė

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Jei įžymybės turėtų Steve Buscemi akis... (foto)
Naujienos

Jei įžymybės turėtų Steve Buscemi akis… (foto)

2013-10-21
Nekokybiška kosmetika. Kuo rizikuojame? (Interviu)
Naujienos

Nekokybiška kosmetika. Kuo rizikuojame? (Interviu)

2011-12-12
Porno filmų „Oskarai“: spalvingos apdovanojimų akimirkos (foto)
Įdomu

Porno filmų „Oskarai“: spalvingos apdovanojimų akimirkos (foto)

2013-12-31
Kodėl pavasarį naudinga valgyti žalumynus? (+ receptas)
Naujienos

Kodėl pavasarį naudinga valgyti žalumynus? (+ receptas)

2016-04-29

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?