Now Reading
Elektroninės muzikos atlikėjai „Black Water“ gerbėjams dovanoja koncertą (video)

Elektroninės muzikos atlikėjai „Black Water“ gerbėjams dovanoja koncertą (video)

Elektroninės muzikos atlikėjai „Black Water“ gerbėjams dovanoja koncertą (video)

Kilimas Arts nuotr.

Elektroninės muzikos atlikėjai „Black Water“ spalio mėnesį vykusioje „Tyrėjų naktyje“ kartu su mokslinių ir pramoninių lazerių specialistais surengę valandos trukmės pasirodymą, šiandien pristato oficialų šio pasirodymo vaizdo įrašą ir tikisi, kad jis lietuviams padės geriau pažinti elektroninės muzikos atlikėjų „virtuvę“.

Vilniaus Energetikos ir technikos muziejuje vykusiame koncerte, ne tik naktinėtojų, bet ir tėvų su mažais vaikais sausakimšoje Katilų salėje, „Black Water“ improvizavo grodami penkiolika įvairiausių garsą skleidžiančių ir jį modifikuojančių įrenginių: sintezatorių, ritmo mašinų ir t.t.

Pasak atlikėjų, gana klampi koncerto pradžia, įpusėjus pasirodymui nustygti vietoje nebeleido nei vienam, todėl koncerto vaizdo įrašas puikiai tiks vakarėlio pradžiai, jo pasiruošimui ar dūzgėms.

Ryžtis koncerto įrašui vilniečius įkvėpė ne tik sutapimas, jog jų pasirodymas vyko Katilų salėje, o užsienyje labai populiari gyvų įrašų video platforma vadinasi būtent „Boiler Room“, bet ir noras parodyti klausytojams, kas gi vyksta elektroninės muzikos atlikėjų užkulisiuose, kurių nemato šokantys gerbėjai.

„Daug kam gyvas pasirodymas vis dar asocijuojasi tik su grupe muzikantų ir kalnu gitarų, klavišinių ir būgnų. Ne visi supranta, jog sulindę į kompiuterius, akomponuojant sintezatoriams, ritmo mašinoms ir efektų procesoriams mes kiekvieną kartą savo kūrinius scenoje perkuriame vis iš naujo – nuolat improvizuojame, kaip ir muzikantai grojantys tradiciniais instrumentais,“ – pasakoja „Black Water“ narys Mantas Ažondenis.

Jam pritaria ir antrasis dueto narys Vaidotas Mikulka: „Daugelis vis dar mano, kad jei scenoje yra kompiuteris, tai skamba įrašyta, iš anksto paruošta muzika. Tarsi paspaudi mygtuką ir visą valandą vaidini, kad palinkęs kažką veiki. Iki šiol sulaukdami klausimų ar tai, ką grojame išties yra autoriniai mūsų kūriniai, nusprendėme, kad geriausias atsakymas bus gyvo mūsų pasirodymo video įrašas. Dabar visi galės pamatyti, kaip iš arti atrodo elektronikos atlikėjų darbas ir galbūt mažiau liks klausimų.“

Kol nepristato naujos programos, dažniausiai atlikėjai vengia dalintis pilnais koncertiniais įrašais, nes daugelyje pasirodymų groja tą pačią programą ir baiminasi, kad įrašas sumažins klausytojų motyvaciją eiti į jų koncertus, bet „Black Water“ prarasti susidomėjimo nebijo: „Nebuvo dar nei vieno mūsų pasirodymo, kuris skambėtų taip pat, kaip buvęs prieš tai. Pasidalinome vienu iš savo pasirodymų įrašu, bet tik todėl, kad antro tokio paties jau nebebus. Todėl į koncertą atėję gerbėjai galės būti ramūs – jie tikrai išgirs kažką naujo.“

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šį pavasarį pristatę debiutinį albumą „Night Shift“ vilniečiai rudenį pasitiko keliaudami po Lietuvą. Jau visai netrukus, šį penktadienį, spalio 28 d., gyvą „Black Water“ pasirodymą bus galima išgirsti buvusioje „Tauro“ televizorių gamykloje Šiauliuose. Ten įsikūrusiame lofte vyks elektroninės muzikos festivalis „Pakapok“, kuriame pasirodys 19 atlikėjų ir DJ'ėjų iš Olandijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir Lietuvos.

Lapkričio 22 d. vilniečiai gros Vilniuje – gerų grupės draugų „Deeper Upper“ naujo albumo „Mirrors“ pristatyme, kuris vyks menų fabrike „Loftas“.

Daugiau informacijos: www.blackwatersounds.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top