Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

30 praktiškų virtuvės šefo patarimų

Aurimas Kavaliūnas
Autorius Aurimas Kavaliūnas
Publikuota: 2024-12-17
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
30 virtuvės šefo patarimų
30 virtuvės šefo patarimų

Šie 30 praktiškų virtuvės šefo patarimų, perduodami iš kartos į kartą, padės išvengti dažnų kulinarinių nesėkmių ir pagerins jūsų patiekalų skonį bei išvaizdą. Net ir patyrę virėjai gali atrasti naudingų patarimų šiame sąraše.

Mėsos ir Paukštienos Paruošimas

Šioje pastraipoje rasite vertingų patarimų, kaip tinkamai paruošti mėsą ir paukštieną, kad jūsų patiekalai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki. Sužinokite, kaip išgauti geriausią skonį ir tekstūrą, vengiant dažniausiai pasitaikančių klaidų. Sekite šiuos patarimus ir mėgaukitės puikiais rezultatais!

  1. Švelnios širdelės. Prieš verdant širdis, jas bent valandą pamirkykite šaltame vandenyje, kad pašalintumėte kraują ir pagerintumėte skonį.
  2. Keptos širdelės. Kepant širdeles, jas prieš kepimą išmirkykite bent valandą šaltame vandenyje.
  3. Apetitą keliančios kepenėlės. Vištienos kepenėlės bus skanesnės, jei prieš kepdami jas 2-3 valandas pamirkysite piene.
  4. Skaniausia jautiena. Kepta jautiena bus skanesnė ir aromatingesnė, jei prieš kepdami ar troškindami ją sutepsite garstyčiomis.
  5. Sultinga mėsa: Virta mėsa bus sultingesnė, jei ją įdėsite į verdantį vandenį, o tada virsite ant mažos ugnies.
  6. Kokybės patikrinimas. Norėdami patikrinti, ar kokybiška mėsa, ją paspauskite pirštu. Kokybiškoje mėsoje duobutė greitai išsilygina.
  7. Nesūdykite iki galo. Nesūdykite mėsos, kol ji nebaigs virti. Jei pasūdysite žalią mėsą, ji išvirs kieta.
  8. Laukiniai paukščiai. Kepama laukinių paukščių mėsa pasidengs gražia plutele, jei ją aptepsite grietine ir apkepsite iš visų pusių.
  9. Kepimo iešmai. Kepta mėsa neprilips prie iešmų, jei prieš kepimą iešmus sutepsite aliejumi.
  10. Žuvies kepimas. Smulkią žuvį ant žarijų galima kepti suvyniojus į nuplikytus vynuogių, kopūstų ar špinatų lapus, kurie žuvį apsaugo nuo perdžiūvimo.

Daržovės ir kiti produktai

  1. Šviežių daržovių pjaustymas. Šviežias daržoves geriausia pjaustyti ant plastmasinės lentelės, nes medinė lentelė prisigers jų sulčių.
  2. Viršutiniai kopūstų lapai. Viršutiniuose kopūstų lapuose yra daugiau karotino ir vitamino C, nei vidiniuose.
  3. Brokolių virimas. Brokolio kopūstų žalių valgyti negalima, tačiau virti juos reiktų labai trumpai.
  4. Svogūnų kvapas. Nemalonus svogūnų kvapas pranyks, jei pjaustymo peilius patrinsite sausa druska.
  5. Susmulkinti svogūnai. Prieš kepdami susmulkintus svogūnus, pavoliokite miltuose: tada jie neprisvils ir bus gražesnės spalvos.
  6. Bazilikų skynimas. Bazilikus reikia skinti tik rankomis. Jei yra galimybė, juos labiau tinka šaldyti, o ne džiovinti.
  7. Žolinių prieskonių naudojimas. Žolinius prieskonius (bazilikus, melisas, petražoles) reikia berti tik jų ruošimo pabaigoje. Jie nepakenčia karščio.
30 virtuvės šefo patarimų perduodami iš kartos į kartą
30 virtuvės šefo patarimų perduodami iš kartos į kartą

Kepimas ir virimas

  1. Šokolado tirpinimas. Šokoladas išsilydys greičiau ir tolygiai, jei jį sulaužysite gabalėliais ir tirpinsite karšto vandens vonelėje.
  2. Avižų virimas. Vertėtų žinoti, kad be riebalų išvirtos avižos kietina vidurius.
  3. Tešlos riebalai. Kuo daugiau tešloje riebalų ir mažiau skysčių, tuo tešla bus trapesnė.
  4. Šiltas keksas. Šiltą keksą patariama supjaustyti pašildytu peiliu, tada jis nesutrupės.
  5. Vištienos sultinys. Norėdami paskaninti vištienos sultinį, į jį įdėkite svogūnų, morkų, juodųjų pipirų ir petražolių.
  6. Daržovių sriuba. Daržovių sriuba bus skanesnė ir maistingesnė, jei į ją įpilsite pieno, grietinėlės, rūgusio pieno ar grietinės.
  7. Kavos aromatas. Kavos aromatas sustiprės, jei prieš virdami kavos pupeles pakepinsite su keliais kristalėliais druskos.
  8. Aliejaus kepimas. Kad kepant pyragėlius ar spurgas aliejus nepatamsėtų, į aliejų įdėkite bulvę.
  9. Sluoksniuotas pyragas. Sluoksniuotas pyragas su vaisių įdaru geriau iškeps, jei apatinį pyrago sluoksnį keliose vietose pradusite mediniu smeigtuku.
  10. Ryžių virimas. Ryžiai išvirs baltesni ir skanesni, jei į verdamus ryžius įpilsite truputėlį acto.

Patarimai ir papildoma informacija

  1. Kiaušinių ir grietinėlės plakimas. Jei į kiaušinio baltymą ar į grietinėlę įbersite druskos, šiuos produktus išplaksite žymiai greičiau.
  2. Balta vištienos odelė. Virtos vištos odelė išliks balta, jei prieš virdami ją ištrinsite citrinos sultimis arba citrinos rūgšties tirpalu.
  3. Taupymas. Prieš pirkdami maisto produktus pasitikrinkite jų kainas naujausiuose prekybos tinklų kaininiuose akcijų leidiniuose, kuriuos galite rasti specializuotose svetainėse, tokiose kaip akcijuleidinys.lt (čia rasite Maxima, Lidl, Rimi, Norfa, Iki ir kitų parduotuvių akcijų).

Šie patarimai padės jums pasiekti geriausių rezultatų virtuvėje!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:kulinariniai patarimaimaisto ruošapatarimaiŠefo patarimai

AutoriusAurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kiaušinių salotų sumuštinis su naminiu majonezu
Receptai

Kiaušinių salotų sumuštinis su naminiu majonezu

2025-02-11
Kava su kokosų aliejumi. Nauda sveikatai
Aktualu

Ryais į kavą įdėkite šį produktą – rezultatas tikrai nustebins!

2024-10-02
Vyšnių gira
Gėrimai

Vyšnių gira

2024-01-17
Šventinis varškės pyragas
Desertai

Šventinis varškės pyragas

2024-01-14

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?