Now Reading
Talentų banke – iliuzionistas Rokas

Talentų banke – iliuzionistas Rokas

Talentų banke - iliuzionistas Rokas

Laikas.lt
Nuotr. – Inara Bakej

Šios dienos „Talentų banke“ – iliuzionistas Rokas, kuris tiki, kad meno paskirtis yra gerinti žmonių gyvenimo kokybę: „Todėl aš, kaip meno kūrėjas, noriu būti matomas.“ Rokas plačiau apie save:

„Mano vardas Rokas Bernatonis, esu iliuzionistas ir šis stebuklingas menas manęs nepaleidžia jau penkerius metus. Susidomėjau triukais turbūt kaip ir dauguma mano kartos iliuzionistų – per BTV pamačiau Davido Blaine’o rodomus triukus, susižavėjau ir bandžiau juos pakartoti. Deja, nesėkmingai, todėl kreipiausi į profesionalus. Štai taip tapau iliuzionisto Arvydo Stonio mokiniu. Dabar į šio meno subtilybes gilinuosi savarankiškai, skaitau knygas, analizuoju kolegų pasirodymus ir diskutuoju su šio meno atstovais iš viso pasaulio.

Jeigu paklaustumėte, kodėl aš užsiimu šiuo menu, nieko nelaukęs atsakyčiau, jog šio meno pagalba aš darau tai, ką mėgstu labiausiai – įkvėpti, motyvuoti ir priversti nusišypsoti net ir didžiausius skeptikus. Didžiausias atlygis už ilgas valandas, praleistas repetuojant, yra žmonių šypsenos ir emocijos, kurių sulaukiu savo pasirodymų metu. Kiekviename darbe yra tikimybė, kad gausi premiją, maniškis ne išimtis. Aš gaunu premiją, kai po pasirodymo sulaukiu žiūrovo, kuris man pasako: ,,Rokai, tu mane įkvėpei.“ Tai man didžiausias paskatinimas judėti pirmyn.

Kartą, po pasirodymo Valkininkų vaikų globos namuose, prie manęs priėjo maža mergaitė ir paklausė: ,,Dėde, o jūs gimėte ar tapote burtininku?“ Sekundėlę šypsojausi, o tada ramiai jai atsakiau: ,,Niekuo gyvenime negimstama, viskuo tampama.“ Šis trumpas dialogas labai gerai atspindi mano požiūrį į gyvenimą, nes aš tikiu, jog mes, žmonės, esame savo gyvenimo kapitonai ir tik nuo mūsų priklauso, kas mes esame ir kuo tapsime.“

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top