Dažno vaikystėje nemėgtos, bet suaugus įvertintos sriubos šiandien išgyvena kulinarinį atgimimą. Net ir tie, kurie išsijuosę kartoja, kad mamos sriuba skaniausia, kartais džiugiai...
Visuomenėje sparčiai populiarėjant sveikos mitybos idėjai, vis daugiau žmonių renkasi pradėti atidžiai stebėti tai, ką valgo kasdien. Nuo jų neatsilieka ir restoranai, keičiantys savo...
Atėjus pavasariui imame galvoti apie liesesnį maistą, nes rūpinamės savo savijauta ir figūra. Tačiau nepulkite maitintis tik salotomis ar žaliavalgiškais kokteiliais. Mėgstamus...
Raudoni vynai gaminami (kaip jau tikriausiai įtariate) iš raudonų vynuogių veislių. Vynas spalvą įgauna fermentacijos proceso metu sultyse palikus uogų sėklas ir odeles. Iš odelės...
Vynų lentyna prekybos centre jums primena džiungles? Keisti prancūziški pavadinimai ant butelių jums reiškia maždaug tą patį, ką ir kvantinės fizikos terminai? Pagrindiniai...
Japonai neretai teisėtai vadinami ilgaamžių tauta, o jų virtuvė – viena sveikiausių pasaulyje. Išskirtinis dėmesys šviežiems ir kuo mažiau apdorotiems produktams aprūpina organizmą...
Mitybos specialistės Deimantės Rapalytės teigimu, mėgautis maistu – privaloma. Pakeisti mitybos įpročius bus sunku, jeigu įstatysite save į rėmus, pradėsite save riboti, skaičiuosite...
Visame pasaulyje spurgų vardas žinomas vis kitu pavadinimu ir kita išvaizda – raitytos, apvalios, su skyle viduje, su glaistu, įdaru ar tiesiog tarsi pynė. Tačiau ar kada nors girdėjote,...
Lietuvos gyventojai vartoja per mažai vaisių ir daržovių: per dieną vienam žmogui rekomenduojama suvalgyti mažiausiai 400 g vaisių ir daržovių, tačiau mūsų šalyje šis skaičius...
Užėjus į parduotuvę akys raibsta nuo saldumynų gausos, tačiau dažnas patvirtins – šokoladas tvirtai laiko saldumynų karaliaus poziciją. Tiesa, šiam skanėstui keliami reikalavimai yra...
Taip norite vakarienei kažko netradicinio, bet neturite nei laiko, nei noro, nei jėgų. Tikimės, kad mėgstate kiaušinius, nes šiandien šiek tiek pasiūlysime su jais paeksperimentuoti. Tik...
Ar žinote, kad šokolado istorija siekia tūkstančius metų? Kažkada jis buvo vadinamas dievų maistu, ilgus metus geriamas skystas ir tik XIX a. tapo šiandien matoma kieta šokolado plytele....
Pasak mitybos specialistų, blynų negali vadinti ypač kaloringu produktu (2-3 blynuose yra 220-240 kcal). Tačiau produktų (miltai, pienas, kiaušiniai, cukrus), iš kurių jie kepami,...
Pirkinių krepšelyje guli šviežia žuvis, brokoliai, morkos, paprikos ir smidrai. Vakarienė suplanuota – kepta maistinga žuvis su virtomis, o paskui švelniai apskrudintomis daržovėmis....
Organizmą valantys kokteiliai yra vienas skaniausių būdų, padėsiančių išvalyti organizmą nuo kenksmingų toksinų ir radikalų. Vaisių ar daržovių kokteilį nesunku įtraukti į...
Pirmosios šalnos ir darganotos dienos dažnai atneša ir pirmąsias ligas. Atrodo, jog peršalimas neišvengiamas. Tačiau tam turi didelės įtakos asmeninė imuninė sistema. Tai neįtikėtinas...
Gordonas Ramsay yra vienas iš geriausių ir geidžiamiausių ne tik Jungtinės Karalystės, bet ir viso pasaulio virtuvės genijų. Jis nuolat apdovanojamas prestižiniais apdovanojimais, yra...
Žiniasklaidoje šiandien yra daugybė informacijos apie sveiką mitybą – ką valgyti, ko nevalgyti, kokius produktus ir kaip išsirinkti. Vis dėlto žinių gausa ne visada padeda susivokti,...
Kokias braškes rinktis: lietuviškas ar importuotas iš užsienio – klausimas, jau daug metų neduodantis ramybės daugeliui lietuvių. Braškių augintojai ir prekybininkai sako, kad pirkėjai,...
Jei lankėtės pietų Italijoje, bet neparagavote vietoje gaminamų tradicinių sūrių – vadinasi nematėte tikrosios Italijos. Nors itališki mocarelos, rikotos, gorgonzolos, parmezano ir kiti...
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 ... 33