Now Reading
Goja (Vintažinis sekmadienis)

Goja (Vintažinis sekmadienis)

Goja (Vintažinis sekmadienis)

REŽISIERIUS Carlos Saura
VAIDINA: Francisco Rabal, Maribel Verdu, Jose Coronado
Drama
Ispanija, Italija
1999
102'
T
Originalo kalba: ispanų
Subtitrai: lietuvių kalba

Legendinio ispanų režisieriaus Carlos’o Saura’os (“Ana ir vilkai”, “Pusseserė Anchelika”, “Kruvinos vestuvės”, “Karmen”, “Šauk!”, “Flamenkas”, “Tango”) stulbinančio vizualaus grožio filmas “Goja” – tai paminklas pasaulinės dailės klasiku tapusiam jo tėvynainiui. Tai – jaudinanti, baugi ir mistiškai paslaptinga kelionė po garsiojo dailininko – Francisco de Goya’os – drobių, graviūrų bei prisiminimų pasaulį…
Negalėdamas pakęsti karaliaus Ferdinando VII valdymo metu Ispanijoje įsivyravusios korupcijos ir padlaižiavimo, tapęs nepageidaujamu savo tėvynėje, garsusis menininkas savo paskutiniąsias gyvenimo dienas leidžia Prancūzijoje, Bordo mieste. Kartu su juo – meilužė Leokadija ir karštai mylima dukra Rosarita, svajojanti kada nors tapyti taip, kaip jos tėvas. Viskas, kas liko senatvės ir negailestingos ligos kamuojamam genijui – tai jo paveikslų herojai ir audringo, išgyvenimų bei nuotykių kupino gyvenimo prisiminimai.

…Štai jaunas Goja, siekiantis tapti Ispanijos karaliaus rūmų menininku. Aukštuomenės vakarėlyje, skambant ugningam flamenkui, jo žvilgsnį patraukia nežemiško grožio moteris. Tai – Albos hercogienė. “Būk atsargus, ji – pavojinga moteris”, – perspėja menininką draugas. Tačiau aistra nepaiso pavojų. Jausmas šiai moteriai taps didžiausia Gojos gyvenimo meile…

Filmo operatorius – įžymusis Vittorio Storaro – , dirbęs su Bernardo Bertolucci (“Voro strategija”, “Konformistas”, “Paskutinis tango Paryžiuje”, “1900”, “Paskutinis imperatorius”), Franciu Fordu Coppola (“Apokalipsė šiandien”, “Takeris: žmogus ir jo svajonė”) bei kitais garsiais režisieriais.
2000-aisiais EUROPOS KINO AKADEMIJA už filmą “Goja” pripažino jį – Vittorio Storaro – geriausiu kino operatoriumi.
Filme vaidina Francisco Rabal’is (“Nazarinas”, “Viridiana”), Daphne Fernandez, Maribel Verdu, Jose Coronado, Eulalia Ramon ir kt.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top