Search Results for: "Antis"

Pikantiškas lašišų kepsnys su daržovėmis

Pikantiškas lašišų kepsnys su daržovėmis

1.Alyvuogių aliejų išsukti su išspaustomis mandarinų sultimis, įberti truputį prieskonių, , pipirų. 2 Lašišos apvolioti, įtrinti gerai su paruoštu mišiniu, palaikyti keletą valandų. Jei nėra laiko, galima ruošti iš karto. Gabaliukus kepti aliejuje iš abiejų pusių, po 3-5 min. pavartant. 3 Kitame indelyje ruošti padažą iš garstyčių, pašildyto medaus, sojų padažo ir alyvuogių aliejaus, gerai išmaišyti. Šiuo padažu aptepti lašišos , dėti į kepimo indą ir talpinti į orkaitę arba į konvekcinę krosnelę. šalia dėti paruoštas daržoves.Kepti 200 laipsnių apie 10 min.(daržoves apvirti iš anksto). 4 Patiekti su daržovėmis ir trupučiu citrinos, skanaus!

Pikantiškas kiaulienos šašlykas

Pikantiškas kiaulienos šašlykas

dubenyje sumaišyti visus produktus, išskyrus kiaulieną ir citrinos skilteles. Tada sudėti kiaulieną ir išmaišyti su marinatu. Dubenį uždengti dangčiu ir šaldytuve palaikyti 8—12 valandų, kartkartėmis mėsą pavartant.

Šaltas

Šaltas, pikantiškas kokteilis

Šaltus pieno kartu su bananu ir cukrumi. Prieskonius galima berti ant viršaus, galima irgi kartu.

Menkė su pikantišku padažu

Menkė su pikantišku padažu

Žuvį supjaustyti gabaliukais ir apšlakstyti citirnų sultimis. Svogūną nulupti ir supjaustyti kubeliais. Obuolius nulupti, perpjauti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
Žuvies gabaliukus apvolioti miltuose. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose kepti žuvį, kol gražiai pagels.

Pikantiški virtinukai

Pikantiški virtinukai

Miltus, kiaušinį, vandenį, muskatą, druską ir aliejų suminkykite į vienalytę tešlą. Palikite valandai patovėti. Po to tešlą iškočiokite ir stikline ar kita forma išspauskite apskritimus.
Švarius špinatus gerai susmulkinkite.
Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkintus špinatus ir porą minučių patroškinkite.
Rikotą sumaišykite su kiaušiniu ir prieskoniais. Į gautą masę sudėkite špinatų troškinį.
Ant kiekvieno išspausto apskritimo dėkite po šaukštelį įdaro. Kraštus aptepkite kiaušinio plakiniu ir gerai užspauskite.
Virtinukus virkite apie 10 min, sūdytame vandenyje.
Patiekiant rekomenduojama užberti plonai pjaustytų porų, tarkuoto sūrio ir rozmarino.

Skanaus!

Pikantiška sūrio sriuba

Pikantiška sūrio sriuba

Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite, patroškinkite gilioje keptuvėje svieste, kol pagels. Kriaušę nuplaukite, nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumeskite į kepintus svogūnus ir kelias minutes patroškinkite.

Pikantiški vėrinukai

Pikantiški vėrinukai

Sūrį, persimoną supjaustome nedideliais kubeliais, kuriuose veriame ant dantų krapštukų, ant jų veriame persimono gabalėlius, krevetę ir alyvuogę.

Gigantiški ir tuo patenkinti: „šiek tiek“ peraugę šuneliai (foto)

Gigantiški ir tuo patenkinti: „šiek tiek“ peraugę šuneliai (foto)

Ech, kaip smagu, kai grįžus namo tave pasitinka ištikimas keturkojis, iš džiaugsmo ne tik vizgindamas uodegą, bet ir šokinėdamas, bandydamas lyžtelti rankas ar veidą… Visgi pažvelgus į šiuos, švelniai tariant, kiek peraugusius šunelius, kyla mintis, jog tokia žmogaus ir jo augintinio draugystės scena gali baigtis ne taip ir laimingai. Arba priminti žmogaus ir itin šoklaus arklio artimesnį susipažinimą… Paruošėme nuotraukų galeriją, kurioje – labai mieli ir labai dideli keturkojai, turbūt dar nesuprantantys savo kūno gigantizmo.

Šypseną keliantis gatvės vandalizmas (foto)

Šypseną keliantis gatvės vandalizmas (foto)

Nenustebkite, jei viešėdami kažkuriame Prancūzijos mieste pastebėsite ne visai suprantamus kelio ženklus. Esmė jų išlieka ta pati, tiesa, kontekstas kur kas įdomesnis.
Nors visa tai gresia mažiausiai 400 Eurų bauda, panašu, kad prancūzų menininkui Clet Abraham tai nė motais. Kaip sakoma: nepagautas – ne vagis. Kad būtų nepagautas, tai jis daro sutemus ir miestui nurimus, o tai matantiesiems tikriausiai tai kelia ne ką daugiau nei šypseną. Štai tokia veikla šis prancūzas užsiima:

Graužiantis rėmuo: kaip sumažinti skrandžio rūgštingumą?

Graužiantis rėmuo: kaip sumažinti skrandžio rūgštingumą?

Padidėjęs skrandžio rūgštingumas, lydimas tokių nemalonių simptomų kaip skausmas, sunkumo pojūtis ir nemalonus rūgštumas burnoje dažniausiai pasireiškia suvalgius daug riebaus, aštraus maisto, greitų užkandžių ar perdozavus raudonojo vyno. Visgi, kartais rūgštumas burnoje tampa varginančiu nuolatiniu palydovu. Pradėti ligos priežasčių paieškas rekomenduojama nuo kasdienių įpročių.