Search Results for: "Tailando virtuvė"

ČIOP ČIOP pristatė naujam sezonui subrandintas naujienas (foto)

ČIOP ČIOP pristatė naujam sezonui subrandintas naujienas (foto)

Dvigubai didesnis studijos plotas, 5 žemynų virtuves atstovaujančių 10-ies virtuvės šefų komanda ir moderniausia šalyje virtuvės įranga – taip auksinio rudens sezoną pasitiko oficialų atidarymą surengusi didžiausia Lietuvoje kulinarinė studija ČIOP ČIOP.

Vilniuje šeimininkaus Rytų Azijos virėjai

Vilniuje šeimininkaus Rytų Azijos virėjai

Pirmą kartą birželio 1–2 dienomis Vilniuje vyksiančiose Ramiojo vandenyno/Azijos šalių virtuvių dienose dalyvaus geriausi kulinarijos virtuozai. Vilniaus rotušės aikštėje įsikurs Rytų Azijos šalių nacionalinių virtuvių paviljonai.

Azija arčiau namų

Azija arčiau namų

Įsibėgėjant vasarai daugelio mintys sukasi tik apie atostogas, kur keliauti šiemet, ką patirti ir ką pamatyti? Ne vienas tautietis jau spėjo skersai išilgai išmaišyti visą Europą ir dabar vis dažniau keliautojų žvilgsniai krypsta ne į smėlėtus Europos paplūdimius, o į paslaptingą ir legendomis apipintą Aziją. Visus, kuriuos traukia kitokie žmonės, kultūra, tradicijos ir kitoks grožis kviečiame keliauti kartu…

6 pigiausios atostogų kryptys 2017-2018 m. rudens-žiemos sezoną

6 pigiausios atostogų kryptys 2017-2018 m. rudens-žiemos sezoną

Planuojantiems savo atostogas siūlome susipažinti su šiomis šešiomis pasaulio valstybėmis, į kurias galima keliauti pigiai. Turkija, Graikija, Bulgarija, Ispanija, Tailandas, Egiptas – tai puikių atostogų, naujų kultūrų, egzotikos ar senų Europos tradicijų kraštai, kuriuose užburs maistas, viešbučiai, pramogos, gamta ir aktyvios veiklos. Ieškantiems, kur pigiai ir kokybiškai pakeliauti, šis sąrašas tikrai tiks.

5 patarimai planuojantiems medaus mėnesį

5 patarimai planuojantiems medaus mėnesį

Dažnas medaus mėnesio vyksta pirmą ir, linkėtina, paskutinį kartą. Tad nenuostabu, jog tokių išskirtinių atostogų planavimo patirties – ne fontanai. Rezultatas – pasitaiko gana komiškų situacijų, kai vietoje romantiško pikniko smėlėtame saulėlydžio nutviekstame paplūdimyje jauniesiems tenka kramsnoti sumuštinius greito maisto užkandinėje arba nutinka dar blogiau – atvykę į oro uostą jie taip ir neišskrenda į išsvajotąją kelionę dėl netvarkingų dokumentų. Todėl planuojant medaus mėnesį neverta kliautis vien sava nuojauta ir Holivudo filmais, o rekomenduojama patarimų klausti specialisto.

Svečiuose pas prabangiausio studentiško kambario šeimininkus (foto)

Svečiuose pas prabangiausio studentiško kambario šeimininkus (foto)

Kulinariniame iššūkyje jie pranoko merginas. Laimėtojų paskelbimo vakarą muzikos fabrike „Loftas“ juos palaikė dauguma salės. Dar tą patį vakarą jie pasidalino laimėjimo įrodymais su visais pažįstamais – tik įteikus raktus, apsilankė prabangiausiame studentiškame kambaryje, kuriame gyvens paskutinius studijų metus, ir nusifotografavę paskelbė ant „Facebook“ sienos.

Ramiojo vandenyno/Azijos šalių virtuvių dienose – nuo havajietiškų ritmų iki bonsai auginimo užsiėmimų

Ramiojo vandenyno/Azijos šalių virtuvių dienose – nuo havajietiškų ritmų iki bonsai auginimo užsiėmimų

Visą savaitgalį, birželio 1–2 dienomis, Vilniaus Rotušės aikštėje rengiamose Ramiojo vandenyno/Azijos šalių virtuvių dienose gyventojai turės galimybę ne tik susipažinti su Indijos, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kinijos, Korėjos ir Tailando tradicinėmis virtuvėmis, bet ir pamatyti Rytų šalių kultūrinę programą.

Indiją pristatys visame pasaulyje išpopuliarėjusio klasikinio šiaurės Indijos Kathak šokio atlikėjai, kurie savo pasirodymuose tradicinius indų judesius derina su teatriniais elementais, inovatyvia muzika, ritmiškais kojų judesiais bei ekspresyviomis veido mimikomis.

Japoniją reprezentuos kimono demonstracija, kurios metu bus pasakojama tradicinio japonų rūbo istorija, stilistinė įvairovė, praktinis pobūdis.

Jungtinių Amerikos Valstijų pristatyme skambės havajietiški ritmai. Kūrinius pristatys perkusininkas S. Nekrošius bei muzikos atlikėjai D. Kriščiūnaitė ir U. Raugalas, grojantys havajietiška mažąja gitara – ukulėle.

Kinijos kultūrinį savitumą atskleis multiinstrumentalisto S. Petreikio bei klavišininko V. Bikaus meditacinės muzikos koncertai, kuriuose skambės rytų šalių instrumentai bei obertoninis dainavimas.

Korėjos atstovai renginyje demonstruos tautinį kostiumą bei kūrybines dirbtuves, kuriose bus rodomas tradicinis korėjietiškas žaidimas, vedami kaligrafijos ir kaukių gaminimo užsiėmimai.

Tailando pristatyme pasirodys aukštųjų mokyklų studentų šokių grupė, kuri pademonstruos siužetinius pasirodymus, veiks kūrybinių dirbtuvių paviljonas. Jame bus pristatomi aitvarų gaminimo, origami ir nuotaikų lėlių lipdymo seminarai. Juos papildys japoniškų hieroglifų meno ir šrifto improvizacijų – kaligrafijos, batikos, tapybos ant šilko ir miniatiūrinių medžių auginimo – bonsai – profesionalūs užsiėmimai.

Kultūrinę programą vainikuos kino seansai po atviru dangumi, kuriuose bus pristatomi kino kūrėjų iš Rytų šalių filmai, atspindintys šiuolaikinę Aziją ir menininkų požiūrį į savo šalį.

Primename, kad Rytų Azijos šalių virtuvių dienose sostinės gyventojai ir miesto svečiai kviečiami į Indijos, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kinijos, Korėjos bei Tailando kulinarijos paviljonus, kuriuose bus pristatomi unikalūs rytų šalių patiekalai, egzotiški produktai ir gaminimo tradicijos. Renginyje vyks ir rytų kovos menų parodomosios programos.

Daugiau informacijos apie renginio programą: www.vilniuskc.lt

Vilniuje - prieskonių mugė ir atviros kulinarinės pamokos „Paragauk pasaulio“

Vilniuje – prieskonių mugė ir atviros kulinarinės pamokos „Paragauk pasaulio“

Šį savaitgalį, vasario 11-12 dienomis, Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „Ozas“, jau antrą kartą organizuojama prieskonių mugė „Paragauk pasaulio“. Renginyje, pristatysiančiame prieskonius iš viso pasaulio, vyks nemokami seminarai apie maisto ruošimą ir gardinimą, atviros įvairių šalių virtuvių maisto gaminimo pamokos, bus kuriamas paveikslas iš prieskonių.
Žymus virėjas, renginio „Paragauk pasaulio“ vedėjas Vladislovas Judickis, patebėjo, kad žmonių noras gaminti patiems namuose neslūgsta: „Tai lemia ir žmonių vidinis noras būti su šeima, ir įvairių kelionių metu besiplečiantis akiratis, ir visuotinis nerimas dėl sintetinių priedų maiste. Galimybė rasti įvairios informacijos apie atskirus patiekalo ingredientus, jų kilmę, vartojimo ypatumus atrišo rankas daugumai, bet tuo pačiu ėmė kelti dar daugiau klausimų,“ – sako garsus virėjas.
Pasak renginio organizatorės, „Gerų minčių magijos projektų“ vadovės Violetos Masteikienės, šiemet mugė bus dar įvairesnė ir turtingesnė. „Kviečiame ne tik įsigyti įvairių prieskonių, bet ir kuo daugiau paragauti, sužinoti apie jų naudojimą. Gal būt naujos žinios padės atsirinkti šių dienų pasiūlymų jūroje, rasti tik jums tinkančius, patinkančius ingredientus, prieskonius, skonius bei jų derinius“, – sako V. Masteikienė.
Mugės dienomis vyks nemokami seminarai, kuriuose apie prieskonius, jų naudą ir gardinimo tradicijas pasakos Lietuvos kulinarinio paveldo fondo vadovė Birutė Imbrasienė, ajurvedinės virtuvės žinovas, Sveikuolių sąjungos lektorius Žilvinas Užkuraitis, arbatos gėrimo ceremonijų meistras ir žolininkas Ramūnas Daugelavičius, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narys, virėjas- konsultantas Vladislovas Judickis.
Šeštadienį ir sekmadienį PPC „Ozas“ III aukšte įsikūrę restoranai pristatys Japonijos, Italijos, Tailando ir Indijos ir kitų virtuvių patiekalus, stalo serviravimo, puošimo ypatumus.
Sekmadienį, nuo 12 val., renginio lankytojai galės stebėti paveikslo iš prieskonių kūrimo procesą, galės susitikti su kulinarinių knygų autoriais. Vyks atviras „Lietuvos ryto TV“ laidos „Skonio reikalas“, kurią veda Gidonas Bilas Šapiro, filmavimas.
Lankytojų taip pat laukia žaismingi konkursai renkant geriausią prieskonių mišinį, atspariausio skrandžio savininką, smagios aklos degustacijos, šeimos recepto, geriausio deserto konkursai ir prieskonių aukcionai.
Visą renginio programą ir registraciją į konkursus bei seminarus rasite interneto adresu www.paragaukpasaulio.lt

Pirmąkart Vilniuje - prieskonių mugė

Pirmąkart Vilniuje – prieskonių mugė

Šį savaitgalį, vasario 19-20 dienomis, Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „Ozas“, pirmą kartą organizuojama prieskonių mugė „Paragauk pasaulio“. Renginyje, pristatysiančiame prieskonius iš viso pasaulio, vyks nemokami seminarai apie maisto ruošimą ir gardinimą, pirmą kartą Lietuvoje bus kuriamas paveikslas iš prieskonių.