Search Results for: "bazilikai"

Trinta pomidorų sriuba

Trinta pomidorų sriuba

Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, pakepinkite kapotus šesnakus, svogūną, ir pusę saujos bazilikų. Tuomet įmeskite traiškytus pomidorus. Viską patroškinkite kelias minutes, kad suminkštėtų ( taip pat galima naudoti konservuotus pomidorus, tieisog su šviežiais skaniau ). Atskirame puode užvirinkite 400 g vandens su 1/3 sultinio kubeliu. Viską sumaišykite kartu su pomidorais ir dar patroškinkite 15 minučių. Kad sriuba būtų tirštesnė, galima naudoti blenderį. Išpilstikite į sriubines lėkštes, ir kol sriuba karšta, idėkite po gabalėlį pelėsinio sūrio bei papuoškite bazilikų lapeliais.

Tuno pyragas

Tuno pyragas

Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su miltais ir druska. Įpilkite vandens ir išminkykite. Tada tešlą dėkite į šaldytuvą, kol paruošite įdarą. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su smulkintais žalumynais aliejuje. Sūrį sutarkuokite, o kiaušinius išplakite su grietine. Iš šaldytuvo išimkite tešlą, išklokite ja kepimo indą, sudėkite pakepintus svogūnus, tuną, pabarstykite sūriu. Toliau viską užpilkite kiaušinių plakiniu. Ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus ir, viską pabarstę druska bei pipirais, kepkite apie 25 minutes 200 laipsnių temperatūroje.

Cezario salotos su vištiena

Cezario salotos su vištiena

Ingredientai: • Salotos, Iceberg, galva, 1 vienetas • Vištienos filė, ar kalakutiena, 400 gramų • Ančiuviai, aliejuje, truputį • Kiaušiniai,…

Puodeliuose troškinti makaronai

Puodeliuose troškinti makaronai

Minkštąją kepenų dalį, prieš tai pašalinus plėves, supjaustyti juostelėmis ir trumpai apkepinti 2 šaukštuose sviesto. Atskirai svieste apkepinti susmulkintus svogūnus, grybus, įmaišyti pomidorų tyrę ir 8 min. pakaitinti.

„Tasty life“ sūrio užtepas su žolelėmis

„Tasty life“ sūrio užtepas su žolelėmis

Jeigu jums atsibodo neįdomūs, skoniu beveik nesiskiriantys ir konservantų pilni tepami sūreliai ir varškytės, per vos 5 minutes galite pasigaminti išties gardų sūrio užtepą.

Maltiniai su žolelėmis ir pomidorais

Maltiniai su žolelėmis ir pomidorais

Pomidorus perpjaukite , išimkite sėklas ir sukapokite minkštimą. Duoną sutrinkite, mėsą sumaišykite su smulkintu svogūnu, pomidorais, trintu , puse kiekio smulkintų prieskoninių žolelių ir kiaušiniu. Pagardinkite druska ir pipirais. Drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus ir iš visų pusių aliejuje maždaug 12-15 min. Likusius prieskonius sumaišykite su grietine ir pienu, pagardinkite druska ir pipirais. Padažą supilkite ant maltinių ir pakaitinkite dar 5 minutes.

Marinuotos alyvos meduje

Marinuotos alyvos meduje

Paruošiame alyvas. Į indą supilame medų ir plakdami jį maža srovele pilame aliejų. Pasidarius vientisai masei, suberiame visus prieskonius. Alyvas užpilame marinatu. Laikome šaldytuve iki +6°C temperatūros.
Į paruoštą lėkštę klojame salotos lapą, dedame alyvas, jas papuošiame.

Pomidorų sriuba su mocarelos sūriu

Pomidorų sriuba su mocarelos sūriu

Ištirpinkite jautienos sultinį litre vandens. Pakepinkite nuluptus, supjaustytus svogūnus ir česnakus aliejuje, sudėkite konservuotus pomidorus ir troškinkite 3 minutes. Supilkite sultinį, po to sutrinkite sriubą smulkintuvu ir virkite gautą masę 10 minučių.

Morkomis ir slyvomis įdaryta kiaulienos sprandinė

Morkomis ir slyvomis įdaryta kiaulienos sprandinė

Morkas supjaustyti neplonomis lazdelėmis, slyvas nuplauti ir padalyti pusiau. Šoninę kuo plonesniais griežinėliais. Sprandinę išilgai raumens lygiais tarpais kelis kartus įpjauti. Grioveliai turi būti maždaug 2/3 gabalo storio. Mėsą įtrinti prieskoniais. Į griovelius suberti morkas ir slyvas. Mėsą iš visų pusių suspausti – ji turi visai uždengti įdarą. Visą kepsnį skersai apdėlioti šoninės griežinėliais. Vyniotinį perrišti virvele ir palaikyti porą valandų. Kepsnį šauti į iki 200 C įkaitintą orkaitę 20 min. tada kaitrą iki 160-180 C ir toliau kepti 40 min. Iškeptą mėsą išimti iš orkaitės, praaušinus lengvai paslėgti. Po kurio laiko nuvynioti virvelę. Skanaus !

Pievagrybiai bazilikiniame pomidorų padaže

Pievagrybiai bazilikiniame pomidorų padaže

Pievagrybius išvirti pasūdytame . išroškinti smulkintus svogūnus.Supilti pomidorų padažą ir pakepinti maišant apie minutę. Suberti prieskonius, pievagrybius ir dar patroškinti kelias minutes uždengtoje keptuvėje.