Search Results for: "orkaitės"
Siūlome namuose pasigaminti tradicinį rytietišką saldumyną – baklava. Riešutai, sluoksniuota tešla ir daug sirupo. Tikrai saldu, tačiau nenusivilsite!
Pagrindui: kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Sumaišyti bulvių krakmolą, kvietinius miltus ir kepimo miltelius. Persijoti birius produktus į kiaušinių masę ir kruopščiai viską išmaišyti. Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 190 C temperatūros orkaitėje – 10-15 min. nerekomenduojama darinėti orkaitės durelių. Papuošimas: Apvalūs saldainiai akims, nosiai, šokolado juostelių ūsams. Torto pagrindus atvėsinus perpjauti per pusę ir apšlakstyti sirupu. Užtepti ant pagrindo abrikosų marmelado ir padėti ant didesnės lėkštės. Vienas pagrindas bus kiškučio kūnas. Kitą pagrindą, kiškučio , apipjaukite 2 cm. Šią nuopjovą supjaustyti į 4 gabaliukus: 2 kojelėms ir 2 ausytėms. Išmaišyti kremą ir sudėti ant torto. Apibarstyti tortą kokosų drožlėmis, iš saldainių sudėlioti akytes ir nosytę.
Ingredientai: faršas (800 g) šviežūs pievagrybiai (200 g) fermentinis sūris (250 g) konservuoti žirneliai (6 šaukstai) pomidorų padažas (500 g)…
Kiaulienos kumpio gabaliukus truputėlį pamušame, pabarstome druska, pipirais, saldžiąja paprika, ištepame garstyčiomis, uždedame riekelę šoninės, agurko (supjaustyto išilgai).
Riešutus trumpai apkepti sausoje keptuvėje. Kepimo formą sutepti sviestu, sudėti ananasus ir uogas. Riešutus sukapoti, suberti į kepimo formą ir paskirstyti. Atšilusį iki kambario temperatūros sviestą maišytuvu sumaišyti su cukrumi, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, pasūdyti, sudėti į sviesto masę.
Iš pradžių pasiruoškite raugą: miltus, vandenį ir mieles sudėkite į indą, išplakite iki vientisos masės ir palikite per naktį kambario temperatūroje. Po 12 valandų tešlos paviršiuje turėtų atsirasti oro burbuliukų, jei jų nėra, palikite tol, kol atsiras. Kuo šilčiau kambaryje, tuo greičiau duonos raugas būna tinkamas gaminti duoną.
Išplakite kiaušinius su majonezu ir įtarkuokite sūrį. Į skardą iklokite kepimo popieriaus ir supilę plakinį iškepkite ploną omletą. Kepa apie 25 min. Tada išimkite iš orkaitės ir apvertę nuimkite popierių.
Šokoladą su sviestu ištirpinkite ant garų vonelės. Į ištirpusią masę suberkite cukrų, išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir vėl išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite smulkintus riešutus. Ir dar kartelį išmaišykite.
Pieną, grietinę ir perpus padalintą vanilę užkaitinkite. Tuomet atvėsinkite ir laikykite ties 70°C temperatūra.
Sumaišykite cukrų ir trynius, kol jie taps balti.
Iš lėto sumaišykite pieną ir trynius.
Tada išpilstykite masę į mažus indelius.
Skardą ištieskite kepimo popieriumi ir įpilkite vandens. Kepkite 160-170°C temperatūroje apie 20 min., kol įgis norimą tekstūrą.
Išimkite iš orkaitės ir laikykite šaldytuve nuo 1 iki 3 val.
Išėmę iš šaldytuvo, padenkite cukrumi. Cukrų uždeginkite.
Marinatui pagaminti, į vandenį supilkite druską, cukrų, citrinos rūgštį, išspauskite citrinų sultis ir įberkite prieskonių. Kalakutą pamerkite į marinatą, kad apsemtų ir palaikykite apie 12 valandų (vėsioje vietoje). Išimkite iš marinato. Kalakutą įtrinkite prieskoniais ir suvyniokite į foliją. Orkaitę įkaitinkite iki 250° C. Suvyniotą kalakutą dėkite į skardą (krūtinėle į viršų). Įpilkite litrą vandens. Tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 200° C. Kepkite apie 2 valandas. Tada perkirpkite viršuje foliją, atlenkite ją ir dar valandą pakepkite, kol gražiai apskrus.