Search Results for: "rok"

Sūrio kroketai

Sūrio kroketai

Į ištirpintą sviestą suberkite miltus, supilkite pieną ir išmaišę gausite tirštą padažą. Į jį įmuškite kiaušinių trynius ir sudėkite sutarkuotą sūrį. Iš gautos masės suformuokite slyvos didumo rutulėlius, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir virkite aliejuje (fritiūrinėje), kol apskrus.

Burokėlių ir sūrio apkepas

Burokėlių ir sūrio apkepas

Burokėlių lapus supjaustyti. Svogūną kepti aliejuje. Kiaušinius suplakti su pienu, sudėti pipirus, druską, visus tarkuotus sūrius. Viską sumaišyti su svogūnais ir smulkintais burokėlių lapais. Gautą masę pilti į kepimo indą, kepti 180 laipsnių orkaitėje 30 min.

Kepta jautiena su brokoliais

Kepta jautiena su brokoliais

Dubenyje sumaišykite kukurūzų krakmolą su 2 šaukštais vandens, supjaustyta jautieną. Į didelę keptuvę įpilkite aliejaus ir virš vidutinės ugnies. Tada įmaišykite pjaustytus , brokolius, česnakus ir apie 4-5 minutes. Paskui rudojo cukraus, sojos padažą, druską, pipirus ir likusį kukurūzų krakmolą sumaišyta su vandeniu iki vientisos masės. Pakepti maišant dar 2 minutes.

Brokolių košė

Brokolių košė

Brokolius išvirkite, atvėsinkite ir sutrinkite. Miltus pakepinkite svieste, gautą masę atskieskite brokolių nuoviru. Supilkite gautą padažą į trintus brokolius, pasūdykite, įdekite sutrinto česnako, pakaitinkite 10-15 min. Prieš patiekdami pabarstykite smulkintais petražolių lapeliais.

Brokolių apkepas

Brokolių apkepas

Varškę sumaišykite su aliejumi, druska ir vienu kiaušiniu. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir 30 min. palaikykitešaltai. Brokolius nuplaukite, išskirstykite žiedynais, išvirkite pasūdytame vandenyje ir nukoškite.

Sluoksniuota burokėlių mišrainė

Sluoksniuota burokėlių mišrainė

Burokėlį supjaustome kubeliais. Pomidorus supjaustome skiltelėmis, o raugintus agurkus – griežinėliais.
Į aukštą stiklinę salotinę sluoksniais sudedame supjaustytas daržoves bei pupeles: 2/3 buroko kubelių, pomidorų skilteles, pupeles.
Salotinės kraštą išdeliojame agurkų griežinėliais, o į vidurį likusius burokų kubelius.

Burokėlių karpačio su krienų antpilo salotomis bei smulkintomis saulėgrąžomis

Burokėlių karpačio su krienų antpilo salotomis bei smulkintomis saulėgrąžomis

Dubenyje sumaišome krienus, alyvuogių aliejų bei citrinos sultis, į šį antpilą įmaišome ir špinatus. Saulėgrąžas virtuviniu kombainu arba peiliu smulkiai sukapojame. Burokėlį nulupame bei daržovių skustuku pjaustome plonais griežinėliais. Lėkštės viduryje dėliojame burokėlius, juos apšlakstome skystu medumi, ant viršaus dedame špinatų salotas su krienų antpilu, o aplink barstome smulkintas saulėgrąžas.

Brokolio ir fetos sūrio pyragas

Brokolio ir fetos sūrio pyragas

Dubenyje trinkite miltus ir sviestą, kol masė pavirs trupiniais. Įmaišykite sūrį, druską, žoleles ir paprikų dribsnius. Įmuškite kiaušinį ir greitai užminkykite tešlą. Įvyniokite ją į plėvelę ir padėkite šaltai, kol ruošite įdarą.

Brokolių salotos

Brokolių salotos

Brokolius išvirkite. Virtus kiaušinius supjaustykite skiltelėmis, svogūną – žiedais, agurkus – griežinėliais. Viską sumaišykite. Pagardinkite prieskoniais.
Avokadą sutrinkite, tyrę sumaišykite su jogurtu.

Apie prokrastinaciją – darbų atidėliojimo sindromą

Apie prokrastinaciją – darbų atidėliojimo sindromą

Ar esate iš tų, kurie rengia darbus paskutinę naktį iki termino pabaigos? Delsiate keisti automobilio padangas tol, kol jums apie tai primena pareigūnas? Gal saugote nuorodas segtuve „būtina perskaityti“, o jūsų savaitės darbų sąrašas kabo ant šaldytuvo jau trečią mėnesį? Sveikinu, esate prokrastinatorius.