Search Results for: "sveikas maistas"
Visuomenėje sparčiai populiarėjant sveikos mitybos idėjai, vis daugiau žmonių renkasi pradėti atidžiai stebėti tai, ką valgo kasdien. Nuo jų neatsilieka ir restoranai, keičiantys savo valgiaraščius ir besirenkantys klientus maitinti ne greičiau ar pigiau, o kuo sveikiau ir tik kruopščiai atrinktais produktais. Vienas iš tokio pobūdžio restoranų yra sostinėje veikiantis vegetariškas bistro „Holigans“, kurio įkūrėja Neringa Prasauskienė sutiko pasidalinti mintimis ir patirtimi, kasdien stengiantis įrodyti vilniečiams, jog sveikas maistas tuo pat metu gali būti ir skanus.
Gyveni sveikai, bet vis dažniau skauda galvą, pučia pilvą ar net išberia odą. Maža to, pradeda augti svoris. Tačiau gydytojams vis nepavyksta nustatyti negalavimų priežasties. Ką daryti?
Į Lietuvą atkeliavusi pavėluotai, greito maisto kultūra transformavosi ir tapo ne taupančių vidurinės darbo klasės, bet stilingų, išsilavinusių, karjeros siekiančių jaunų žmonių vizitine kortele. Pasak UAB „Amber Food“ kokybės skyriaus vadovo Algirdo Furmanavičiaus, tendencija domėtis valgomo maisto kokybe ir naudingumu organizmui greitai paplito, todėl mėsainis iš užkandinės ant gatvės kampo persikėlė į prabangių restoranų valgiaraštį.
Ar galime maitintis greitai ir sveikai? Tikrai taip, jei pasitelksime bent kiek vaizduotės ir nebijosime paeksperimentuoti – įsitikinęs „Lieknėjimo akademijos“ sveikos mitybos ir gyvensenos specialistas Tomas Lenart.
Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme sveiko lęšių troškinio su artišokais ir šalaviju receptą.
Odos ir plaukų grožis slypi ne kosmetikos priemonėse ar įvairiuose šampūnuose. Viskas prasideda nuo to, ką mes valgome.
Greitėjantis gyvenimo tempas, deja – nori nenori – verčia rinktis greitą maistą. Tačiau „greitas maistas“ ir „nesveikas maistas“ daugeliui yra tapačios sąvokos. Tad ne vienam atrodo įtartini net ir išgirtieji avižų dribsniai, kurie yra vienas greičiausiai paruošiamų produktų. Ekspertai atkreipia dėmesį į keletą šių dribsnių savybių ir mitų.
Ne tik dailiosios lyties atstovės jaudinasi dėl antsvorio ir netobulos kūno formos. 22 metų Omaras taip pat susirūpino savo išvaizda, nes kartą, pažvelgęs į veidrodį, suprato, jog nesveikas maistas bei fizinės veiklos trūkumas jį padarė aptukusį ir nekokios formos. Norėdamas pasikeisti, vaikinas radikaliai pakeitė savo mitybą, kurios pagrindą dabar sudaro liesa mėsa, žuvis, vaisiai, daržovės, taip pat pradėjo itin intensyvias treniruotes sporto salėje. Pastangos nenuėjo veltui – jau po dvylikos savaičių Omaras buvo atsikratęs 13 kilogramų, o riebalų procentas jo kūne sumažėjo nuo 24.5 % iki 12.5 %.
Pavasarį žmogaus organizmui trūksta įvairiausių vitaminų, po žiemos dažnai būname pavargę, tad puikiu energijos šaltiniu gali būti sveikas maistas, turintis daug vitaminų ir mineralų. Vis dažniau į svečius užsukanti saulė gali padėti mums jų užsiauginti namuose. Pabandykime auginti sodrios žalios spalvos kviečių želmenis dailiuose rankų darbo gamybos indeliuose. Pasidarykime mažas, nuosavas sveikatingumo džiungles. Tai padaryti galima labai paprastai.
Šiltomis vasaros dienomis, ypač jei prasideda atostogos, daug laiko praleidžiama gamtoje. Atrodo, kad šiuo metų laiku suvalgoma įvairių daržovių ir vaisių, tačiau realybė rodo, kad šiuo metų laiku žmonės (ypač didmiesčiuose) nelinkę namuose gaminti maisto, tad pradeda vyrauti greitas ir nesveikas maistas iš užkandinių – o šis neturi jokios mitybinės reikšmės.