Nemokama ekskursija po seniausią kino teatrą

Kino centras „Garsas“ kiekvieną savaitgalį kviečia vaikučius ir jų tėvelius pasivaikščioti po seniausią kino teatrą Lietuvoje, kuriam yra 84 metai. Ekskursijos metu susipažinsite su kino istorija, kino centro „Garsas“ užkulisiais. Vaikų laukia ne tik pažintinė programa, bet ir įvairios staigmenos.

Savaitgaliais 12 ir 14 val. prieš pat prasidedant „Pelėdžiukų kinui“ jūsų lauks nepamirštama pažintis su kinu. „Pelėdžiukų kinas“ – visai šeimai 12 Lt.

Kovo mėnesį pristatome šiuos „Pelėdžiukų kino“ filmus:

KOKO IR VAIDUOKLIAI. / Koko I duhovi/ Kroatija, nuotykių filmas šeimai, lietuviškai įgarsintas, 2011 m. , 1:30, režisierius: Daniel Kusa, vaidina: Antonio Para, Nina Milet, Kristian Bonaci, Filip Maye. Tai nuotaikinga detektyvinė istorija visai šeimai. Ar vaiduokliai iš tiesų egzistuoja?  Filmas paremtas kroatų vaikų literatūros klasiko Ivano Kušano detektyvinio romano kūriniu. “Koko ir vaiduokliai” pelnė 4 nacionalinius apdovanojimus Pula filmų festivalyje Kroatijoje. Filme vaidina vaikai – neprofesionalai.

TVENKINIO PASLAPTYS /La Clé des Champs/ Prancūzija, kūrybinė dokumentika, lietuviškai įgarsinta, 2011 m., 1:47 min., režisieriai: Claude Nuridsany, Marie Pérennou (“Microcosmos”, “Genesis”), vaidina: Simon Delagnes, Lindsey Hénocque ir kt. Apleistas tvenkinys. Du vienišus vaikus ši laukinė vieta pakeri, pamažu juos suartina ir suteikia stiprybės pakelti gyvenimo sunkumus. Tvenkinys vaikų akyse ir vaizduotėje tampa slapta karalyste – nuostabia, bet kartu ir bauginančia, pilna būtybių, gimusių sapnuose ar košmaruose. Ši trumpa, tačiau intensyvi patirtis pakeičia vaikų gyvenimus.

ELEONOROS PASLAPTIS /Kerity, la maison des contes/ Prancūzija, Italija, animacija visai šeimai, lietuviškai įgarsintas 2009 m., 1:20, rež.: Dominique Monféry. Ekscentriškoji teta Eleonora miršta ir palieka seną savo namą pajūryje artimiausiems giminaičiams. Mylimiems sūnėnui ir dukterėčiai ji palieka du dalykus – Andželika gauna porcelianinę lėlę, o Natanielis – raktą nuo slapto kambario senajame name. Kambaryje septynmetis Natas randa didžiulę biblioteką, tačiau tai jam nesuteikia džiaugsmo – pirmąją klasę drovus berniukas baigė taip ir neišmokęs skaityti...Didžioji Natanielio paslaptis – kas jį išmokė pažinti raides ir pasakų pasaulį?

BJAURUSIS ANČIUKAS IR AŠ /The ugly duckling and me/ Danija, Prancūzija, Vokietija, animacija, lietuviškai įgarsinta, 2006 m., 1:25, režisieriai: Michael Hegner, Karsten Kiilerich. Tai šiuolaikiška ir išradinga klasikinės H. Ch. Anderseno pasakos apie bjaurųjį ančiuką, pavirstantį nuostabia gulbe, adaptacija. Šįkart pagrindinis istorijos veikėjas – apsukrus miesto graužikas, kuris, vos išvydęs išsiritusį bjaurios išvaizdos ančiuką, nusprendžia tapti jo tėčiu ir iš jo užsidirbti nemenką pinigų sumelę. Prasideda neįtikėtini žiurkės ir ančiuko nuotykiai, kupini pavojų, juoko ir svarbių gyvenimiškų pamokų.

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai