Receptai

Patiekalai iš kiaulpienių: maistinga ir gražu

Patiekalai iš kiaulpienių: maistinga ir gražu

Parduotuvėse renkantis daržoves ir vaisius dažnai skundžiamės, jog daugelis jų turi daugiau chemikalų nei vitaminų, tačiau pamirštame natūralius būdus, kaip aprūpinti savo organizmą reikalingomis medžiagomis. Kiaulpienės – vienas jų. Tai ne tik puikus būdas paįvairinti meniu, bet ir neįprastas maisto dekoravimo elementas.

Įdomu

Kinas

Menas

Sklepas ir kitos esė - kelių dešimtmečių Lietuvos gyvenimo skrespjūvis

Sklepas ir kitos esė – kelių dešimtmečių Lietuvos gyvenimo skrespjūvis

Laurynas Katkus (g. 1972), žinomas poetas ir vertėjas, pasitelkdamas asmeninę patirtį, naujausioje savo knygoje apmąsto įvairius kultūrinius, socialinius reiškinius. Svarbiausios temos – atsivėrimas pasauliui po Nepriklausomybės atgavimo ir sovietinis palikimas, pokomunistinė savijauta ir santykiai su Vakarų Europa, meninės kūrybos, rašymo šiuo laikotarpiu funkcija ir prasmė.
Tai įdomus ir profesionalus kelių dešimtmečių Lietuvos gyvenimo skrespjūvis iš asmeninės perspektyvos, kai autorius pasakoja, prisimena, analizuoja, intriguoja. Esė žanras sujungia visą šią spalvinę gamą: „Esė mane visada masino savo įvairumu, matyt, atitinkančiu mano paties ganėtinai protėjišką būdą. Esė taip pat traukė kaip vieta, kur gali-turi susitikti mąstymas ir jutimai, kur kultūros reiškinys gvildenamas vaizdų ir patirties kalba“ – Laurynas Katkus.
Knygos viršelyje – rūsio planas (viršelio dailininkas – Tomas S. Butkus iš „Vario burnos“ idėjų dirbtuvės). „Kitaip tariant, sklepo, kurio įvaizdžiu apibūdinama šiuolaikinės literatūros vieta“ – taip apie sklepo įvaizdį L. Katkaus knygoje rašo apžvalgininkė Jurga Tumasonytė. „Sklepe gimsta literatūra – paprastų piliečių nedominanti, praradusi pompastišką vertę. Autorius ironizuoja savo buvimą, mesianistinį aukojimąsi tai chimeriškai jėgai, dėl kurios taip ir netapo normaliu vidutinio amžiaus verslininku, kurio gyvenimo planas atsiremia į skaičius ir sąnaudas.“ – J. Tumasonytė.
Laurynas Katkus Vilniaus universitete studijavo lituanistiką, Leipzigo universitete – vokiečių ir lyginamąją literatūras. Įdomu paminėti, kad naujoji L. Katkaus eseistikos knyga 2011-ųjų pavasarį jau išleista Vokietijoje, ten su autoriumi bendradarbiaujančios leidyklos siūlymu.

Mada

Sveikata ir grožis

Ekstremalūs pokyčiai: merginos „prieš“ ir „po“ makiažo (foto)

Ekstremalūs pokyčiai: merginos „prieš“ ir „po“ makiažo (foto)

Ne taip seniai internete mirgėjo istorija, kai po kūdikio gimimo vyrui paaiškėjo, jog iš tikrųjų jis vedė ne gražuolę, o pabaisą – žmona nuslėpė pasidariusi ne vieną plastinę operaciją. Pasirodo, nelabai palankius genus galima paslėpti ne tik skalpeilio prisilietimu: makiažo meistras Vadim Andreev iš Rusijos šioms merginoms bei moterims padėjo tapti tikromis gražuolėmis. Ech, tos moteriškos gudrybės…

Žmonės

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Norite ypač romatiško vakaro dviems, bet nežinote ką padaryti tokio unikalaus ir nepakartojamo, kad mylimasis liktų nuoširdžiai susižavėjęs? Jaudinatės, kad tikrai tobulo vakaro neištvers jūsų kišenė ir nuolat žadate palaukti tam tinkamos progos? O gal baiminatės, kad kažkas nepavyks ir jausitės kvailai? Amžini pažadai, atsikalbinėjimai, nukėlimai… Pateikiame jums keletą naudingų patarimų kaip susikurti ypatigai romantišką vakarą be jokios progos.