Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/12970/tinkamiausiu-vaisiu-veido-kaukems-desimtukas/

Data: 2013-06-30, 12:30

Tinkamiausių vaisių veido kaukėms dešimtukas

Sveikata.lt

Vasarą, kai vaisių įvairovė taip džiugina akį, būtina nepamiršti, kad lepinti reikia ne tik skrandį, bet ir odą. Naminėms kaukėms visai nereikia brangių ir egzotiškų produktų – naudingi ir tie, kurių galima įsigyti bet kurioje maisto prekių parduotuvėje.

Štai geriausių vaisių kaukėms dešimtukas – jie universalios ir tinka bet kuriam odos tipui.

Obuoliai. Obuolių kaukės gerai stiprina veido odą ir ją valo. Smulkiai sutarkuokite obuolį – jis puikiai sudrėkins, atgaivins ir aprūpins vitaminais. Tinka visiems odos tipams. Obuolių sultys taip pat naudingos ir yra dažna naminių kosmetikos priemonių sudedamoji dalis.

Trešnės. Tai puikus vitamino C šaltinis. Minkštimas gerai sutraukia odos poras, drėkina ir švelniai valo, mažina odos šerpetojimą. Kuo uogos rūgštesnės, tuo geriau tinka riebiam veidui, ir atvirkščiai. Geltonos, baltos ir rausvos uogos labiau tinka sausai ir normaliai odai.

Vyšnios. Jos tinka normalios ir riebios odos priežiūrai – valo, mažina šerpetojimą, maitina, sutraukia poras ir gelbsti nuo spuogų. Vyšnių sultys gali pasitarnauti kaip puikus odos riebalų pertekliaus valiklis.

Persikai. Rekomenduojami bet kuriam odos tipui. Jie lygina, minkština, gaivina ir valo, greitai sumažina jos nuovargį – tereikia patrinti šio vaisiaus gabaliuku. Labai dažnai persikai naudojami šveitikliams ir tonikams.

Abrikosai. Tinka tiek riebiai, tiek sausai odai, pasižymi gaivinamuoju ir raminamuoju poveikiu. Abrikosų tyrelė atkuria pavargusią, sausą ir vystančią odą, aprūpina ją beta karotinu – „grožio vitaminu“.

Slyvos. Suteikia matinį efektą ir aksomo švelnumą, jaunina odą ir lygina smulkias jos raukšleles, be to, padeda sutraukti poras. Idealiai tinka senstančiai ir vystančiai odai.

Melionai. Melionų minkštimas pasižymi balinamosiomis savybėmis, todėl tinka toms, kurios nori pašviesinti strazdanas ir pigmentines dėmes. Šių vaisių kaukės jaunina ir valo, gerai maitina, drėkina ir tonizuoja. Dažniausiai jos naudojamos sausai ir normaliai odai.

Arbūzai. Tinka visiems odos tipams. Tai puiki tonizuojamoji priemonė, pasižyminti taip pat ir valomuoju bei jauninamuoju poveikiu bei padeda pagerinti veido spalvą.

Kriaušės. Šie vaisiai turi dezinfekuojamųjų komponentų, kurie pasižymi valomuoju ir rišamuoju poveikiu. Tokios kaukės sutraukia poras, daro odą lygią ir elastingą, taip pat padeda atsikratyti pigmentinių dėmių. Galima naudoti ir kriaušių sultis – jos tinka visiems odos tipams.

Vynuogės. Vynuogėse yra labai daug naudingųjų medžiagų, todėl tokios kaukės padės jums išlyginti raukšles, pamaitins ir atgaivins odą, padarys ją lygią ir stangrią.


© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.