Laikas.lt

Paimta iš:
https://www.laikas.lt/lt/info/15649/talentu-banke--inziniere-ziedune-neatsispirianti-menui-foto/

Data: 2014-04-19, 13:00

„Talentų banke“ – inžinierė Žiedūnė, neatsispirianti menui (foto)

Laikas.lt

„Esu statybos inžinierė, šiuo metu dirbu inžinerinį-techninį darbą, tačiau kūryba mane lydi nuolat sprendžiant įvairiausias problemas ar ieškant kelio iš keblių situacijų, būtent kūrybinis nusiteikmas ir žiūrėjimas pro meninę prizmę padeda rasti racionaliausius ir netradicinius sprendimo būdus“, – savo prisistatymo laišką pradeda šiandieninė „Talentų banko herojė“ Žiedūnė Girinienė.

Moteris, besivadovaujanti pasokiu „Menas – ilgas, gyvenimas – trumpas“, kuria įvairiomis technikomis, nedideliu meno kūrinėliu gali paversti ir kaklo papuošalą, ir didžiulę tuščią sieną. Tapyba jos kūryboje užima didžiausią dalį: Žeidūnė tapo akrilu, aliejumi, tempera. Jai nesvetimas ir sienų dekoravimas, tapyba ant šilko,  vazų dekoravimas, atvirukų bei papuošalų kūrimas. Daugybėje parodų dalyvavusi meniškos sielos inžinierė teigia esanti impulsyvi, todėl tai atsispindi ir jos darbuose – jie  ryškūs, kontrastingi.

„Didžiausia mano jausmų ir nuotaikų išraiška yra spalvos, pastaruoju metu paveiksluose atsiranda vis daugiau gėlių, augalų motyvų, tad širdyje tarsi amžinas pavasaris. Vos tik saulutė apgaubia žemę šilumos skraiste, atsiranda didžiulė trauka kurti lauke, žaliuojančios gamtos prieglobstyje. Žalia spalva mano gyvenime atsirado taip pat ne atsitiktinai ir užima gan svarbią vietą kūryboje, pagal fengšui filosofiją, ji skatina fanaziją, jautrumą, sukelia teigiamus sielos virpesius, žadina sielą naujovėms, atradimams, yra kūrybinių jėgų šaltinis“, – apie savo kūrybą pasakoja Ž. Girinienė.

Kviečiame peržvelgti ir įvertinti Žiedūnės darbus!

 

 

© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.