Makaronai su avokadų padažu – tai gaivus, lengvas ir maistingas makaronų variantas, kuriame derinamas kreminis avokado ir špinatų padažas su Provanso žolelėmis pagardintais makaronais. Patiekalą galima paįvairinti pridėjus skrudintų riešutų ar sėklų traškumui arba papildomai įmaišant skrudintą tofu ar vištieną, kad būtų daugiau baltymų.
Makaronai su avokadų padažu: receptas
Šis makaronų patiekalas puikiai tinka tiek šiltas, tiek šaltas – galima valgyti kaip lengvas vakarienės makaronus arba vėsias patiekti kaip gaivias salotas.
Ingredientai:
- 100 g visų grūdo dalių speltų kviečių makaronų
- 20 g saulėje džiovintų pomidorų
- 20 g kietojo sūrio
- 1 kubelio su provanso žolelėmis
Padažui: - 120 g avokado
- 45 g špinatų
- 1 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. pipirų
- 1/2 arb. š. raudonėlių
- 1/2 arb. š. česnakinės druskos
- 1/2 arb. š. petražolių
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 10 g krapų
- 50 ml vandens
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Užvirti puode vandenį ir jame ištirpinti kubelį su provanso žolelėmis.
2. Tuomet sudėti makaronus ir virti pagal pakuotės instrukcijas (arba norimą kietumą).
3. Į kokteilinę sudėto avokadą, špinatus, berti druskos, pipirų, raudonėlių, česnakinės druskos, sudėti petražoles, įspausti citrinos sulčių, sudėti krapus ir supilti vandenį.
4. Viską sutrinti iki vientisos, tirštos masės.
5. Išvirusius makaronus nukošti, užpilti padažu ir gerai išmaišyti.
6. Makaronus patiekti lėkštėje, apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkintais saulėje džiovintais pomidorais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.