Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Makaronų patiekalai

Makaronai su keptų pomidorų padažu ir buratta

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-02-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Makaronai su keptų pomidorų padažu ir burrata
Makaronai su keptų pomidorų padažu ir burrata



Makaronai su keptų pomidorų padažu ir buratta – tai tobulas itališkų skonių derinys. Švelnus, sodrus pomidorų ir grietinėlės padažas makaronams suteikia kreminės tekstūros. Pesto padažas pagyvina patiekalą, o ant viršaus uždėta burata suteikia ypatingo švelnumo. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir elegantiškai atrodo lėkštėje, puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai vakarienei.

Makaronai su keptų pomidorų padažu ir buratta: receptas

Ingredientai:

  • 200 g spageti makaronų (ar kitokių makaronų)
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1 valg. š. pomidorų pastos
  • 200 ml riebios grietinėlės
  • saujos tarkuoto kietojo sūrio
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • žiupsnis druskos
  • šiek tiek cukraus
  • pagal skonį čili pipirų
  • burrata sūrio

Pesto padažui:

  • kelios šakelės šviežio baziliko lapelių
  • kelios šakelės šviežios petražolės
  • 2-3 česnako skiltelės
  • saujelė tarkuoto kietojo sūrio
  • 50 g kedro riešutų (tinka ir saulėgrąžos)
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Į verdantį vandenį sudėti virti makaronus. Juos išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
  2. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir apkepti įkaitintame aliejuje kartu su trintais česnakais.
  3. Tuomet suėti pomidorų pastą, pakaitinti vis pamaišant kelias minutes.
  4. Į keptuvę supilti konservuotus pomidorus, dar pakaitinti kelias minutes vis pamaišant.
  5. Supilti grietinėlę ir gerai išmaišyti.
  6. Įberti šiek tiek cukraus (jis neutralizuos pomidorų rūgštumą) ir druskos. Išmaišyti, šiek tiek pakaitinti.
  7. Galiausiai suberti tarkuotą sūrį, gerai išmaišyti.
  8. Jeigu padažas per tirštas, įpilti šiek tiek makaronų skysčio.
  9. Makaronams išvirus nupilti jų vandenį ir makaronus sudėti į padažą. Viską labai gerai išmaišyti.
  10. Pesto padažui paruošti visus ingredientus sudėti į kokteilinę ar maisto smulkintuvą ir sutrinti.
  11. Patiekiant dėti makaronus į lėkštę, ant viršaus – buratą. Ant jos – pesto. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir, jeigu mėgstate, galima užberti šiek tiek čili pipirų.

Su mūsų redakcija šiuo receptu pasidalino Deimantė. Daugiau jos gamintų patiekalų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:BurattaItalijos skoniaiKeptų pomidorų padažasmakaronaiMakaronai su sūriumakaronų patiekalaispageti

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Citrinos su medumi kokteilis
Gėrimai

Citrinos su medumi kokteilis

2024-01-26
Iš makaronų pastatytas tiltas gali išlaikyti žmogų
Įdomu

Iš makaronų pastatytas tiltas gali išlaikyti žmogų

2015-04-13
Ispaniška česnakų sriuba
Receptai

Ispaniška česnakų sriuba

2024-01-28
Minkšti keksiukai be glitimo
Desertai

Minkšti keksiukai be glitimo

2025-02-16

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?