Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Makaronų patiekalai

Makaronai su paukštiena ir grietinėlės padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-02-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Makaronai su paukštiena ir grietinėlės padažu
Makaronai su paukštiena ir grietinėlės padažu

Makaronai su paukštiena ir grietinėlės padažu – šis patiekalas su antiena, makaronais ir kreminiu grietinėlės padažu yra sotus ir aromatingas pasirinkimas pietums ar vakarienei. Tai gardus ir subalansuotas valgis kuris tikrai patiks visiems valgantiems.

Makaronai su paukštiena ir grietinėlės padažu: receptas

Šis receptas leidžia lengvai reguliuoti skonį – galima eksperimentuoti su mėgstamais prieskoniais, įtraukti kitų daržovių ar net pridėti sūrio, kuris dar labiau praturtins patiekalo tekstūrą. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pasigaminti kažką ypatingo, bet tuo pačiu nesudėtingo ir lengvai paruošiamo.

Ingredientai:

  • 340 g ančių kulšelių mėsos
  • 2 valg. š. paukštienos prieskonių
  • 3 valg. š. obuolių acto
  • 180 g makaronų

    Padažui:
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 120 ml grietinėlės (10%)
  • Saujos špinatų
  • Raudonos paprikos
  • Aliejaus kepti

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Antieną supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į dubenį.
2. Ant mėsos berti prieskonių ir įpilti acto. Gerai išmaišyti.
3. Palikti mėsą marinuotis bent kelias valandas (ar per naktį).
4. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
5. Marinuotą mėsą paskleisti skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi, ir kepti apie 40 min.
6. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
7. Papriką supjaustyti kubeliais.
8. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir ten apkepti paprikos gabaliukus.
9. Supilti grietinėlę, leisti užvirti.
10. Į keptuvę sudėti išvirusius makaronus ir iškepusią mėsą.
11. Sumažinti kaitrą, įberti prieskonių, gerai išmaišyti ir viską pakepti kelias minutes.
12. Prieš pat pabaigą įmaišyti špinatus.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:makaronai su antienamakaronai su paukštienamakaronų patiekalaipatiekalai su antiena

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rikotos ledai su pistacijomis
Desertai

Rikotos ledai su pistacijomis

2025-05-21
Naminė duona su fetos sūriu
Receptai

Naminė duona su fetos sūriu

2024-01-18
Kepta višta su medumi ir spanguolėmis
Mėsos patiekalai

Kalėdinė kepta višta su rozmarinu, medumi ir spanguolių padažu

2024-12-12
Lengvas pyragas
Desertai

Lengvas pyragas

2024-01-23

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?