Makaronai su pesto padažu ir šparaginėmis pupelėmis – tai klasikinis itališkas patiekalas, kuriame dera švieži makaronai, švelnios daržovės ir kvapnus, sodrus bazilikų pesto. Paprastas, bet išraiškingas derinys.
Makaronai su pesto padažu ir šparaginėmis pupelėmis: receptas
Puikiai tinka lengviems pietums ar vakarienei, kai norisi kažko autentiško ir gaivaus.
Ingredientai:
- 4 bulvės (mažos)
- 100 g itin smulkių šparaginių pupelių
- 250 g makaronų
Pesto padažui: - 1 česnako skiltelė
- 150 g baziliko lapelių
- 75 g kedrinių pinijų
- 100 g Parmezano sūrio
- 5 valg. š. pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
- jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Bulves supjaustyti plonais griežinėliais ir kartu su žaliosiomis pupelėmis blanširuoti verdančiame vandenyje 2 min. Perlieti šaltu tekančiu vandeniu ir atidėti į šalį.
2. Grūstuvėje sugrūsti česnaką su puse arbatinio šaukštelio jūros druskos, kol gausis vientisą pastą. Sudėti baziliko lapelius ir trinti kol jie taps tyre. Įdėti kedrinių pinijų ir trinti kol masė taps glotni. Įpilti 3 šaukštus vandens, kad mišinys taptų skystenis, tada įmaišyti Parmezaną. Lėtai įmaišyti alyvuogių aliejų, kol gausis skysta, lengvai pilama konsistencija.
3. Dideliame puode užvirti pasūdytą vandenį ir sudėti makaronus kartu su blanširuotomis bulvėmis ir pupelėmis. Virti kol makaronai išvirs, tačiau liks dar šiek tiek kietesni (virimo laikas priklauso nuo makaronų, dažniausiai apie 8-9 min.)
4. Tuo metu keptuvėje pašildyti pusę paruošto pesto.
5. Naudojant žnyples išgriebti makaronus, pupeles ir bulves iš vandens ir perkelti į keptuvę. Sumaišyti su pesto padažu ir įpilti 2-3 šaukštus makaronų virimo vandens, kad padažas šiek tiek suskystėtų ir tolygiai padengtų makaronus.
6. Paragauti ir, jei reikia, pasūdyti. Padalinti makaronus į dvi lėkštes ir užpilti likusį pesto padažu ant viršaus.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.