Maltos mėsos vyniotinis su kiaušiniais – šis patiekalas tikras klasikinio komforto maisto pavyzdys, kuriame dera namų šiluma ir elegancija. Jis puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek savaitgalio pietums su šeima ar draugais.
Maltos mėsos vyniotinis su kiaušiniais: receptas
Sotus, išvaizdus ir gardus – tai patiekalas, kuris neabejotinai sulauks dėmesio.
Ingredientai:
500 g liesos maltos jautienos
6 šviežios dešrelės
1 arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
1 arb. š. druskos
2 skiltelės česnako
1 svogūnas (mažas)
1 riekelė duonos (arba 5 valg. š. džiovintų džiūvėsėlių)
Stambi sauja šviežių petražolių
5 kiaušiniai (kietai virti)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Į dubenį sudėkite maltą jautieną, dešrelių mėsą (apvalkalą nuimti), aitriųjų paprikų dribsnius, druską, česnaką, svogūną ir džiūvėsėlius. Rankomis viską gerai išmaišyti. Tuomet įmaišyti petražoles, kad mėsoje matytųsi žalių žolelių gabalėliai.
3. Ant darbastalio patiesti du sluoksnius maistinės plėvelės, vieną šiek tiek persidengiant su kitu. Ant plėvelės dėti mėsos mišinį ir drėgnomis rankomis suformuoti stačiakampį maždaug 30×25 cm dydžio. Ties viduriu išilgai sudėti kietai virtus kiaušinius – vieną paskui kitą trumpuoju kraštu. Pasinaudojant plėvele suformuoti ilgą mėsos ritinį, kad kiaušiniai būtų visiškai apgaubti mėsa. Susukti plėvelės galus ir įdėti ritinį į šaldytuvą.
4. Atvėsusį ritinį perkelti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir dėti į įkaitintą orkaitę, kepti apie 1 val, kol vyniotinis bus iškepęs.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.