Mango ir žaliųjų citrinų putėsiai – lengvas, gaivus ir vasariškai saldus desertas, kuriame dera šilkinės tekstūros mango kremas, subtilus žaliosios citrinos aromatas ir švelni plakta grietinėlė. Šis sluoksniuotas skanėstas maloniai gaivina ir džiugina natūraliu vaisių skoniu.
Mango ir žaliųjų citrinų putėsiai: receptas
Puikiai tinka kaip šventinio stalo puošmena ar lengvas saldus akcentas po vakarienės.
Ingredientai:
- 4 g želatinos
- 1 mangas (maždaug 450 g)
- 1 žalioji citrina (žievelė)
- 150 ml grietinėlės (35% riebumo)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Želatiną suberti į dubenėlį ir užpilti vandeniu. Palikti išbrinkti 5 min.
2. Mangą perpjauti per pusę, aplink didelį plokščią kaulą. Išskobti minkštimą šaukštu ir sudėti į maisto smulkintuvą. Įberti tarkuotą žaliosios citrinos žievelę ir trinti kol masė taps kiek įmanoma vientisesnė – tai gali užtrukti kelias minutes.
3. Išbrinkusią želatiną pakaitinti ant žemos kaitros, kol susikystės. Labai svarbu neužvirinti. Vos želatina išbrinks, iš karto nukelti nuo kaitros. Išmaišyti ir leisti šiek tiek atvėsti.
4. Dideliame dubenyje grietinėlę išplakti elektriniu plaktuvu kol masė taps standi.
5. Maisto smulkintuvui veikiant lėtai supilti želatinos tirpalą į mango tyrę ir dar kartą trumpai sumaišyti, kad viskas gerai susijungtų.
6. Į atskirą mažą dubenėlį atidėti 6 šaukštus mango tyrės. Likusią tyrę sumaišyti su plakta grietinėle ir lengvai perplakti iki vientisos tekstūros.
7. Į keturias stiklines įdėti pusę mango kremo, ant viršaus paskirstyti pusę tyrės. Tuomet sudėti likusį mango kremą ir galiausiai viršų užbaigti likusia mango tyre. Uždengti plėvele ir dėti į šaldytuvą bent 3 valandoms prieš patiekiant.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.