Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Marinuota silkė: močiutės receptas Kūčioms

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2024-12-20
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Marinuota silkė namuose
Marinuota silkė namuose

Marinuota silkė – tai vienas populiariausių patiekalų, kuris tinka tiek kasdieniniam, tiek šventiniam stalui.

Jos švelnus skonis ir aromatingi prieskoniai puikiai dera su įvairiais garnyrais ar salotomis.

Šiame straipsnyje sužinosite, kaip lengvai ir greitai pasigaminti gardžią marinuotą silkę namuose.

Kodėl verta marinuoti silkę namuose?

Namų sąlygomis marinuota silkė yra ne tik skanesnė, bet ir sveikesnė, nes galite reguliuoti druskos, cukraus ir prieskonių kiekį pagal savo skonį.

Be to, naminis marinatas leidžia eksperimentuoti su įvairiais ingredientais, kurie praturtins silkės skonį.

Marinuota silkė

Pagrindiniai ingredientai:

  • Silkės filė – 500 g (geriausia sūdyta);
  • Vanduo – 300 ml;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Actas (6%) – 4 šaukštai;
  • Aliejus – 3 šaukštai;
  • Svogūnai – 2 dideli (supjaustyti žiedais);
  • Morkos – 1 vidutinė (supjaustyta plonais griežinėliais);
  • Pipirų grūdeliai – 10 vnt.;
  • Kvapnieji pipirai – 5 vnt.;
  • Laurų lapai – 2 vnt.;
  • Gvazdikėliai – 3 vnt.

Paruošimo būdas

1. Paruoškite silkę:

Jeigu silkė labai sūri, prieš marinuodami pamirkykite ją šaltame vandenyje 2–3 valandas, kas valandą pakeičiant vandenį. Po to silkės filė supjaustykite nedideliais gabalėliais (apie 3–4 cm).

2. Pasigaminkite marinatą:

Puode užvirinkite vandenį su cukrumi, druska, pipirais, kvapniaisiais pipirais, gvazdikėliais, laurų lapais ir morkomis.

Pavirkite apie 5 minutes, kol morkos taps šiek tiek minkštesnės. Nukelkite nuo ugnies ir įpilkite acto. Leiskite marinatui atvėsti iki kambario temperatūros.

3. Svogūnų paruošimas:

Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais žiedais. Norėdami sumažinti jų aitrumą, galite trumpai pamirkyti šaltame vandenyje.

4. Sudėkite sluoksniais:

Į stiklainį arba sandarų indą sluoksniuokite silkės gabalėlius, svogūnus ir morkas. Kiekvieną sluoksnį apšlakstykite aliejumi.

Kai sudėsite visus ingredientus, užpilkite atvėsusį marinatą, kad apsemtų silkę.

5. Laikymas:

Indą sandariai uždenkite ir padėkite į šaldytuvą. Silkė bus paruošta po 24 valandų, tačiau dar geriau ją palikti marinuotis 2–3 dienas, kad skoniai susimaišytų.

Papildomi patarimai:

  • Eksperimentuokite su prieskoniais: Galite pridėti čiobrelių, garstyčių grūdelių ar kalendros sėklų, kad suteiktumėte marinatui įdomesnį skonį.
  • Cukraus kiekis: Jei mėgstate saldesnę silkę, į marinatą įdėkite papildomą šaukštą cukraus.
  • Marinavimo indas: Geriausia naudoti stiklinį arba keramikinį indą, kad silkė neprisigertų pašalinių kvapų.

Marinuota silkė – kaip ją patiekti?

Marinuota silkė puikiai tinka su virtomis bulvėmis, ruginės duonos riekele ar šviežiomis salotomis.

Taip pat ji gali būti naudojama kaip pagrindas įvairiems Kūčių ir Kalėdų patiekalams.

Marinuota silkė – tai paprastas, tačiau itin skanus patiekalas, kuris tikrai pradžiugins jūsų šeimą ir svečius. Pasigaminkite šį receptą ir mėgaukitės tradiciniais skoniais!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.unian.ua

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:kūčiosSilkė

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tofu saldžiarūgščiame marinate
Receptai

Tofu saldžiarūgščiame marinate

2025-06-16
Gaivūs citrininiai keksiukai
Desertai

Gaivūs citrininiai keksiukai

2025-04-09
Vištienos kepsneliai su šviežiais prieskoniais
Mėsos patiekalai

Vištienos kepsneliai su šviežiais prieskoniais

2024-01-26
Minkštas sviestinis keksas su obuoliais
Desertai

Minkštas sviestinis keksas su obuoliais – tobulai skanus

2025-02-24

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?