Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Marinuota silkė: skonių istorija ir šventinis receptas

Aurimas Kavaliūnas
Autorius Aurimas Kavaliūnas
Publikuota: 2024-12-01
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Marinuota silkė receptas ir istorija
Marinuota silkė receptas ir istorija

Marinuota silkė – ne tik skanus patiekalas šventiniam stalui, bet ir turtingos istorijos dalis. Nuo seniausių laikų silkė buvo svarbus maisto produktas, o marinavimas – vienas iš būdų ilgiau išsaugoti jos šviežumą. Šis konservavimo būdas leido mėgautis silkės skoniu net ir žiemos mėnesiais, kai šviežios žuvies gauti būdavo sunkiau.

Dėl to išsivystė daugybė marinavimo receptų, kurie skiriasi prieskonių ir ingredientų deriniu, o kiekviena šeima puoselėjo savo tradicinius receptus. Šiandien marinuotos silkės skonis asocijuojasi su šventėmis ir tradicinėmis vakarienėmis, tačiau ją galima mėgautis ir kasdien.

Klasikinis marinuotos silkės receptas

Klasikinis marinuotos silkės receptas prasideda nuo marinato – aliejaus, acto ir pomidorų pastos mišinio, užvirinto ir atvėsinto. Išdarinėta ir supjaustyta silkė sudedama į indą kartu su plonais svogūnų žiedais, cukrumi, druska, pipirais ir kitais prieskoniais. Viskas užpilama atvėsusiu marinatu, uždengiama ir kelioms valandoms paliekama šaldytuve.

Marinuota silkė receptas

Ingredientai:

  • 3-4 silkės
  • 3 vidutinio dydžio svogūnai
  • 0,5 stiklinės aliejaus
  • Šiek tiek mažiau nei 0,5 stiklinės acto
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • Nepilnas šaukštas druskos
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 2-3 žirneliai juodųjų pipirų
  • Kiti prieskoniai (lauro lapai, gvazdikėliai, pipirų grūdeliai ir kt.) pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Marinato paruošimas. Į keptuvę supilkite aliejų ir actą, įmaišykite pomidorų pastą. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Leiskite atvėsti.
  2. Silkės paruošimas. Išdarinėkite silkę: nupjaukite galvą, išvalykite vidų, nuvalykite žvynus ir išimkite kaulus. Supjaustykite filė mažais gabalėliais.
  3. Marinavimas. Į indą su silkės gabalėliais sudėkite plonais žiedais pjaustytus svogūnus, cukrų, druską, pipirus ir kitus pasirinktus prieskonius. Užpilkite atvėsusiu marinatu, išmaišykite, uždenkite ir palikite šaldytuve 2-3 valandoms. Skanaus!

Šis receptas – tik vienas iš daugelio galimų variantų. Eksperimentuokite su prieskoniais ir sukurkite savo unikalų marinuotos silkės skonį! Nepamirškite, kad tinkamai paruošta silkė gali tapti ne tik skaniu užkandžiu, bet ir sveiku ir maistingų patiekalu.

Su kuo galima valgyti marinuotą silkę?

Marinuotą silkę galima valgyti su daugybe skirtingų patiekalų ir ingredientų, priklausomai nuo skonio ir pageidavimų. Štai keletas idėjų:

  • Virtos, keptos arba troškintos bulvės yra klasikinis silkės garnyras.
  • uoda duona, rugių duona ar balta duona puikiai tinka prie marinuotos silkės.
  • Marinuotos silkės skonį puikiai papildo įvairių rūšių marinuotos ar šviežios daržovės, tokios kaip agurkai, pomidorai, svogūnai, morkos. Salotos su šviežiomis daržovėmis taip pat gali būti puikus pasirinkimas.
  • Virti kiaušiniai gali būti skanus ir maistingas silkės priedas.
  • Svogūnai, kaip ir recepte, puikiai dera su silkės skoniu. Galima naudoti tiek raudonuosius, tiek baltuosius svogūnus.
  • Švelni ir puri bulvių košė yra puikus silkės kontrastas.
  • Šaukštelis grietinės ar grietinėlės gali pagyvinti silkės skonį.
  • Kaip ir grietinė, graikiškas jogurtas gali sušvelninti sūrymo skonį.
  • Marinuotą silkę galima įtraukti į įvairias mišraines.

Svarbu atsižvelgti į bendrą patiekalo skonį ir tekstūrą. Silkės sūrumą galima subalansuoti naudojant saldžius ar rūgščius ingredientus. Taip pat svarbu pasirinkti patiekalus, kurie papildo, o ne užgožia silkės skonį.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:KalėdoskūčiosMarinuota silkėpatiekalaireceptaiSilkėzuvis

AutoriusAurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Daržovių troškinys su mėsa
Receptai

Daržovių troškinys su mėsa

2024-01-26
Mitybos specialisto patarimai saldumynų badui užklupus
Naujienos

Mitybos specialisto patarimai saldumynų badui užklupus

2014-04-22
Morkų pyragas: skanus desertas kiekvienai progai
Desertai

Morkų pyragas: skanus desertas kiekvienai progai

2024-12-21
Obuolių pyragas
Desertai

Obuolių pyragas

2024-01-03

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?