Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Minkšti varškėčiai su cukinija

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-03-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Minkšti varškėčiai su cukinija
Minkšti varškėčiai su cukinija

Minkšti varškėčiai su cukinija – lengvas, tačiau sotus patiekalas. Varškėčiai pasižymi subalansuotu skoniu: švelni varškė dera su šiek tiek pikantiškais svogūnais ir česnakais, o cukinijos suteikia lengvumo ir drėgmės.

Minkšti varškėčiai su cukinija: receptas

Šį patiekalą puikiai papildo gaivus jogurto padažas su citrina ir persilado prieskoniais, kuris suteikia šviežumo ir dar labiau išryškina varškėčių skonį. Tai ne tik gardus, bet ir sveikas pasirinkimas, tinkantis tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Ingredientai:

  • 200 g varškės (9% riebumo)
  • 300 g cukinijos
  • 2 kiaušiniai
  • 1 česnakų skiltelė (arba 1 valg. š. česnako granulių)
  • 1 svogūnas (nedidelis)
  • 60 g avižinių miltų
  • 80 g šviesių speltų kviečių miltų
  • 1 arb. š. druskos + papildomai
  • Maltų juodų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepimui

    Pažadui:
  • Keli šaukštai jogurto
  • Šiek tiek persilado prieskonių
  • Citrinos sulčių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Cukiniją sutarkuoti, sudėti į koštuvą, užberti druskos, paminkyti rankomis ir palikt pastovėti apie 20 min.
2. Svogūną smulkiai supjaustyti ir sukapoti česnako skiltelę.
3. Į dubenį sudėti varškę, smulkintus svogūnus ir česnakus, įmušti kiaušinį, suberti miltus ir druską bei pipirus.
4. Cukiniją labai gerai nuspausti ir sudėti prie varškės.
5. Visą išmaišyti, kad nebūtų sausų miltų.
6. Drėgnomis rankomis formuoti blynelius ir kepti gerai įkaitintoje keptuvėje su truputėliu aliejaus.
7. Kepti iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus, o vidus bus pilnai iškepęss.
8. Padažui dubenėlyje sumaišyti jogurtą, persilado prieskonius ir citrinos sultis.
9. Iškeptus varškėčius patiekti su jogurto padažu.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Minkšti varškėčiai su cukinijaPatiekalai su cukinijomisSūrūs varškėčiaivarškėčiaiVarškėčiai su cukinijomisVarškės patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tirštas žiemos kokteilis
Gėrimai

Tirštas žiemos kokteilis

2024-01-28
Banoffee tortas
Desertai

Banoffee tortas – saldaus stalo žvaigždė

2025-04-15
Tortilijos su vištiena ir daržovėmis
Mėsos patiekalai

Tortilijos su vištiena ir daržovėmis

2025-02-07
Trinta cukinijų ir bulvių sriuba
Receptai

Trinta cukinijų ir bulvių sriuba

2024-01-22

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?