Ingredientai:
200 g kokosų drožlių
100 ml grietinėlės
150 ml cukraus pudros
70 g nesūdyto sviesto
1 ml romo ekstrakto (nebūtinai)
200 g pieniško šokolado
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimas: Dubenyje sumaišykite kokoso drožles ir cukraus pudrą. Sudėkite grietinėlę bei sviestą į puodą ir šildykite ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps. Į pašildytą grietinėlę bei sviestą įlašinkite romo ekstrakto, gautą mišinį supilkite ant kokoso drožlių bei cukraus pudros ir gerai išmaišykite. Iš gautos masės rankomis formuokite mažus kamuoliukus ir dėkite juos ant sviestiniu popieriumi padengto padėklo arba lėkštės. Uždenkite kamuoliukus maistine plėvele it padėkite bent 1 val. į šaldytuvą, kad sustingtų.
Išlydykite pienišką šokoladą. Kiekvieną kokoso kamuoluką pamerkite į šiltą (bet ne karštą) ištirpintą šokoladą, kad jis gražiai pasidengtų šokoladu. Nulašinkite šokolado perteklių ir padėkite ant to paties sviestiniu popieriumi padengto padėklo. Tuomet padėkite į šaldytuvą apie 30-60 minučių, kad sustingtų šokoladas ir patiekite.
Skanaus!
receptai-logo76.jpg" width="80" />