Dažnas vengia gamintis naminius ledus, nes mano, jog reikia ledų aparato arba teks masę kas valandą maišyti ir dėti atgal į šaldiklį. Šįkart naminiai ledai nereikalaus nei ledų aparato, nei jokių sudėtingų maišymo procedūrų.
Mėgstantys ledus tikrai privalo išmėginti šį receptą ir būtinai pavaišinti juo savo draugus!
Naminiai ledai ir jų privalumai
Pasigaminti ledus namuose yra ne tik ekonomiškiau, bet ir skaniau. Jūsų svečiai vargu ar patikės, kad šie ledai nenupirkti parduotuvėje. Būkite tikri, jie būtinai paprašys recepto! Laimei, tokius ledus pagaminti yra labai lengva: jums neprireiks nei daug laiko, nei ypatingų pastangų.
Ruošiu ledus įvairių skonių: vaikams darau vanilinius arba braškinius ledus, o suaugusiesiems – šampaninius ledus, kuriuos patiekiu vakarėlio metu.
Naminių ledų receptas
Ledų receptas tikrai paprastas, tikriausiai bus sunku patikėti, tačiau juos galite paruošti per mažiau nei 10 minučių!
Jums reikės:
- 500 g grietinėlės (33% riebumo)
- 250 g saldinto kondensuoto pieno
- Vanilės
- Braškių džemo, šampano (200 ml) ar šaldytų vaisių (neprivaloma)
Kaip gaminti:
Ledų bazė visiems norimiems skoniams yra tokia pati – skirsis tik ingredientai, kuriuos kiekvienas galite įsidėti pagal save. Svarbiausia palaikyti nurodytas normas.
- Grietinėlę išplakite su mikseriu iki standesnės masės, tačiau neperplakite, kad staiga nepavirstų sviestu. Rekomenduoju prieš plakant grietinėlę atšaldyti. Tokiu atveju galima pakuotę palaikyti apie 15 minučių šaldiklyje.
- Sipilkite saldintą kondensuotą pieną ir suberkite vanilę.
- Norimus ingredientus (priklausomai nuo to ar bus gaminama vaikiška, ar suaugusiųjų versija) supilkite į tą pačią masę ir gerai su mikseriu išmaišykite.
- Galite pilti į didesnį indą ir vėliau įsidėti porcijas ledų šaukštu arba šaldyti ledų formelėse.
- Palikite pastovėti šaldiklyje mažiausiai 6 valandas, kad turėtumėte puikią tekstūrą.
Jeigu norisi išbandyti ir kotokias naminių ledų variacijas, tuomet rekomenduoju šį receptą: Namuose gaminti braškiniai ledai.
Daugiau receptų be ledų aparato galite rasti ir šiame angliškame šaltinyje
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.