0.2 C
Vilnius
Pirmadienis, 17 kovo, 2025

Naminiai varškės sūreliai su aguonomis – skaniau nei iš parduotuvės

Naminiai varškės sūreliai su aguonomis – šie sūreliai su varške ir kokosų pienu yra puikus desertas, kuris pasižymi švelniu ir kreminiu skoniu, papildytu traškiu sausainių pagrindu.

Naminiai varškės sūreliai su aguonomis: receptas

Varškės sluoksnis su datulių sirupu ir aguonomis suteikia švelnumo, o šokolado sluoksnis prideda saldumo ir skonio. Šie sūreliai puikiai dera su karšta kava ar arbata ir patiks visiems, kurie mėgsta saldžius ir švelnius desertus.

Ingredientai:


Sūreliams:

  • 300 g varškės (0,5%)
  • 30 g datulių sirupo (arba kito skysto saldiklio)
  • 35 g maltų aguonų
  • 2 arb. š. želatinos
  • 100 ml karšto vandens

    Sausainių sluoksniui:
  • 150 g kokosų pieno (17%)
  • 100 g sausainių

    Glajui:
  • 130 g juodojo šokolado (85%)
  • 5 g kokosų aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Rankomis sulaužyti sausainius (gali likti vienas kitas stambesnis gabaliukas).
2. Ant nedidelės ugnies pašildyti kokosų pieną.
3. Supilti ant laužytų sausainių masės ir gerai išmaišyti.
4. Po maždaug 1 arb. š. sausainių masės dėti į sūrelio formelę ir paskleisti per visą formelės ilgį. Taip paskirstyti visą masę visoms sausainių formelėms. Dėti į šaldiklį 30 min.
5. Dubenyje sumaišyti varškę, datulių sirupą, maltas aguonas.
6. Želatiną ištirpinti verdančiame vandenyje ir supilti į varškės masę. Viską gerai permaišyti. Varškės masę padalinti į tiek dalių, kiek bus sūrelių.
7. Ant sutvirtėjusio sausainių suoksnio dėti varškės masę, paspausti, išlyginti. Dėti į šaldiklį per naktį.
8. Kitą dieną ištraukt iš šaldiklio, išimti iš formelės.
9. Ištirpinti šokoladą su kokosų aliejumi ir aplieti sūrelius.
10. Sūrelius palikti atšilti kambario temperatūroje mažiausiai 1 val prieš valgant.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: