Naminiai varškės sūreliai su aguonomis – šie sūreliai su varške ir kokosų pienu yra puikus desertas, kuris pasižymi švelniu ir kreminiu skoniu, papildytu traškiu sausainių pagrindu.
Naminiai varškės sūreliai su aguonomis: receptas
Varškės sluoksnis su datulių sirupu ir aguonomis suteikia švelnumo, o šokolado sluoksnis prideda saldumo ir skonio. Šie sūreliai puikiai dera su karšta kava ar arbata ir patiks visiems, kurie mėgsta saldžius ir švelnius desertus.
Ingredientai:
Sūreliams:
- 300 g varškės (0,5%)
- 30 g datulių sirupo (arba kito skysto saldiklio)
- 35 g maltų aguonų
- 2 arb. š. želatinos
- 100 ml karšto vandens
Sausainių sluoksniui: - 150 g kokosų pieno (17%)
- 100 g sausainių
Glajui: - 130 g juodojo šokolado (85%)
- 5 g kokosų aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Rankomis sulaužyti sausainius (gali likti vienas kitas stambesnis gabaliukas).
2. Ant nedidelės ugnies pašildyti kokosų pieną.
3. Supilti ant laužytų sausainių masės ir gerai išmaišyti.
4. Po maždaug 1 arb. š. sausainių masės dėti į sūrelio formelę ir paskleisti per visą formelės ilgį. Taip paskirstyti visą masę visoms sausainių formelėms. Dėti į šaldiklį 30 min.
5. Dubenyje sumaišyti varškę, datulių sirupą, maltas aguonas.
6. Želatiną ištirpinti verdančiame vandenyje ir supilti į varškės masę. Viską gerai permaišyti. Varškės masę padalinti į tiek dalių, kiek bus sūrelių.
7. Ant sutvirtėjusio sausainių suoksnio dėti varškės masę, paspausti, išlyginti. Dėti į šaldiklį per naktį.
8. Kitą dieną ištraukt iš šaldiklio, išimti iš formelės.
9. Ištirpinti šokoladą su kokosų aliejumi ir aplieti sūrelius.
10. Sūrelius palikti atšilti kambario temperatūroje mažiausiai 1 val prieš valgant.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.