Jums reikės:
1 kg cukraus
2 ½ valgomojo šaukšto želatinos
1 valgomasis šaukštas citrinos rūgšties
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos
2 ½ valgomojo šaukšto želatinos
1 valgomasis šaukštas citrinos rūgšties
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Kaip gaminti:
Želatiną užpilti 100 ml šalto virinto vandens. Brinkinti mažiausiai 2 val. Tuo pat metu cukrų užpilti 200 ml šalto virinto vandens ir taip pat palikti 2 val. Išmirkusį cukrų supilti į puodą ir maišant virinti ne daugiau kaip 7 min. Žiūrėti, kad nepridegtų ir nesusikristalizuotų. Nukelti puodą, supilti želatiną ir mikseriu plakti 10 min. (plakti mažiausiu greičiu). Tada suberti citrinos rūgštį ir vėl plakti 5 min. Galiausiai sudėti vanilinį cukrų, sodą ir dar plakti 5 min. Turi gautis tiršta masė, kurią reikia palikti pastovėti dar 10 min. Galiausiai sudėti masę į kulinarinį švirkštą ar maišelį ir ant kepimo popieriaus išspausti 2 – 3 cm skersmens zefyrus. 3 – 4 valandas palaikyti šaldytuve. Prieš valgant rekomenduojama gausiai apibarstyti cukraus pudra, kad neliptų.
Skanaus!