Natūraliai saldus morkų pyragas be kvietinių miltų – šis morkų pyragas su jogurtiniu kremu yra puikus sveikesnis deserto pasirinkimas. Jis minkštas, drėgnas, natūraliai saldus ir praturtintas maistingais ingredientais.
Natūraliai saldus morkų pyragas be kvietinių miltų: receptas
Šis pyragas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek popiečio desertui prie kavos ar arbatos. Jo sudėtyje nėra pridėtinio cukraus, todėl tai puiki alternatyva tiems, kurie nori mėgautis lengvesniu ir skaniu desertu.
Ingredientai:
- 1 bananas
- 2-3 morkos
- 2 kiaušiniai
- 0,5 stikl. avižų
- 130 g graikiško jogurto
- 0,75 stikl. avižų miltų
- 0,75 stikl. migdolų miltų
- 2 arb. š. Kepimo miltelių
- Žiupsnis druskos
- Šiek tiek cinamono
- Mėgstamo sirupo
Kremui: - 1 stikl. graikiško jogurto
- 5-6 datulės
- 2 valg. š. riešutų sviesto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Morkas smulkiai sutarkuoti.
2. Dubenyje sutrinti labai gerai sunokusį bananą.
3. Prie banano įmušti kiaušinius.
4. Sudėti graikišką jogurtą ir įberti druskos bei cinamono.
5. Sudėti tarkuotas morkas, įpilti šiek tiek mėgstamo sirupo (ar kito saldiklio) ir viską gerai išmaišyti.
6. Suberti avižas, avižų ir migdolų miltus (miltų reikia tiek, kad tešla gautųsi tiršta) ir kepimo miltelius.
7. Viską gerai išmaišyti ir gautą masę perkelti į kepimo formą.
8. Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių temperatūros ir pyragą kepti apie 45-55 min.
9. Pyragui iškepus leisti jam atvėsti ant grotelių.
10. Kremui paruošti maisto smulkintuve sumaišyti graikišką jogurtą, datules ir riešutų sviestą. Trinti kol gausis kreminės tekstūros masė.
11. Gautu kremu aptepti iškepusį pyragą.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.