0.9 C
Vilnius
Antradienis, 18 kovo, 2025

Natūraliai saldus morkų pyragas be kvietinių miltų

Natūraliai saldus morkų pyragas be kvietinių miltų – šis morkų pyragas su jogurtiniu kremu yra puikus sveikesnis deserto pasirinkimas. Jis minkštas, drėgnas, natūraliai saldus ir praturtintas maistingais ingredientais.

Natūraliai saldus morkų pyragas be kvietinių miltų: receptas

Šis pyragas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek popiečio desertui prie kavos ar arbatos. Jo sudėtyje nėra pridėtinio cukraus, todėl tai puiki alternatyva tiems, kurie nori mėgautis lengvesniu ir skaniu desertu.

Ingredientai:

  • 1 bananas
  • 2-3 morkos
  • 2 kiaušiniai
  • 0,5 stikl. avižų
  • 130 g graikiško jogurto
  • 0,75 stikl. avižų miltų
  • 0,75 stikl. migdolų miltų
  • 2 arb. š. Kepimo miltelių
  • Žiupsnis druskos
  • Šiek tiek cinamono
  • Mėgstamo sirupo

    Kremui:
  • 1 stikl. graikiško jogurto
  • 5-6 datulės
  • 2 valg. š. riešutų sviesto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Morkas smulkiai sutarkuoti.
2. Dubenyje sutrinti labai gerai sunokusį bananą.
3. Prie banano įmušti kiaušinius.
4. Sudėti graikišką jogurtą ir įberti druskos bei cinamono.
5. Sudėti tarkuotas morkas, įpilti šiek tiek mėgstamo sirupo (ar kito saldiklio) ir viską gerai išmaišyti.
6. Suberti avižas, avižų ir migdolų miltus (miltų reikia tiek, kad tešla gautųsi tiršta) ir kepimo miltelius.
7. Viską gerai išmaišyti ir gautą masę perkelti į kepimo formą.
8. Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių temperatūros ir pyragą kepti apie 45-55 min.
9. Pyragui iškepus leisti jam atvėsti ant grotelių.
10. Kremui paruošti maisto smulkintuve sumaišyti graikišką jogurtą, datules ir riešutų sviestą. Trinti kol gausis kreminės tekstūros masė.
11. Gautu kremu aptepti iškepusį pyragą.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: