0.9 C
Vilnius
Antradienis, 18 kovo, 2025

Natūraliai saldūs morkų pyrago skonio keksiukai

Natūraliai saldūs morkų pyrago skonio keksiukai – šie keksiukai puikiai tiks tiek prie kavos, tiek kaip saldus užkandis vakarui. Jų gaivus ir saldus skonis tikrai padarys šį receptą vienu iš mėgstamiausių! Keksiukai, papildyti morkomis, spanguolėmis ir apelsinais, yra nepaprastai aromatingi ir labai gardūs.

Natūraliai saldūs morkų pyrago skonio keksiukai: receptas

Tai lengvas ir skanus būdas pasimėgauti sveikesniu užkandžiu ar desertu, nes šiame recepte nėra rafinuotų cukrų, tačiau jis vis tiek pasižymi nuostabiu saldumu ir gaivumu.

Ingredientai:

  • 100 g miltų
  • 2 bananai (gerai prinokę)
  • 2 kiaušiniai
  • 30 g sviesto (tinka ir veganiškas)
  • 3 a.š. naminio medaus
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. vanilės
  • 0,5 arb. š. kepimo miltelių
  • ~2 sauja tarkuotų morkų
  • 2 saujos džiovintų spanguolių
  • 1/2 arb. š. tarkuoto apelsino žievelės
  • 1 apelsino sulčių

    Kremui:
  • 250 ml veganiškos grietinėlės (~26% riebumo)
  • 1 arb. š. vanilės
  • Citrinos sulčių
  • 2 arb. š. cukraus pudros (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į dubenį sudėti bananus ir sutrinti iki piurė konsistencijos.
2. Prie bananų sudėti kiaušinisu ir supilti tirpintą sviestą bei medų. Viską gerai išmaišyti.
3. Į dubenį suberti miltus, dėti cinamono, vanilės ir kepimo miltelius. Išmaišyti.
4. Prie miltų supilti kiaušinių masę ir išmaišyti kol neliks sausų miltų.
5. Į tešlą sudėti tarkuotas morkas ir džiovintas spanguoles, įtarkuoti apelsino žievelę ir išspausti sultis. Išmaišyti.
6. Paruoštą masę išdėlioti į keksiukų formeles.
7. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 20-25 min. Iškepus perkelti ant grotelių ir leisti atvėsti.
8. Kremui paruošti į dubenį supilti grietinėlę, dėti vanilės, cukraus pudros (jeigu naudojama) ir įspausti citrinos sulčių. Viską išplakti iki standžių putų.
9. Atvėsusius keksiukus aptepti paruoštu kremu ir galima papildomai pabarstyti juodojo šokolado gabaliukais (nebūtina).


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: