Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Makaronų patiekalai

Natūraliai žali špinatų makaronai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-02-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Natūraliai žali špinatų makaronai
Natūraliai žali špinatų makaronai

Natūraliai žali špinatų makaronai, pasižymintys natūraliu, ryškiai žaliu atspalviu ir švelniu skoniu. Jie ne tik gražiai atrodo lėkštėje, bet ir yra maistingi – špinatai suteikia tešlai lengvą žalumynų skonį bei vertingų vitaminų. Makaronai išlieka elastingi ir minkšti, o dėl greito virimo laiko išsaugo puikią tekstūrą. Puikiai dera su paprastais pagardais, tokiais kaip sviestas, citrina ir pipirai, arba gali tapti išskirtiniu pagrindu įvairiems padažams ir patiekalams.

Šviežiai pagaminti makaronai greitai džiūsta, todėl rekomenduojama juos išvirti vos pagaminus. Jeigu planuojama gaminti vėliau, supjaustytus makaronus reikėtų suvynioti į rankšluostėlį, kad išlaikytų drėgmę ir nesudžiūtų.

Natūraliai žali špinatų makaronai: receptas

Ingredientai:

  • 100g špinatų tyrės
  • 60ml vandens
  • 300g miltų 00 tipo (skirtų makaronams ir picoms)
  • 0.5 a.š druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Miltus sumaišyti su druska, špinatų tyrę su vandeniu.

2. Ant darbastalio supilti miltus, juose padaryti viduryje duobutę ir įpilti špinatus. Su šakute po truputi maišyti vis įmaišant į špinatų tyrę miltų.

Natūraliai žali špinatų makaronai. Miltai su špinatų tyre

3. Kai jau su šakute sunkiai maišysis, pradėti minkyti rankomis. Tešlą minkyti apie 10-15min

4. Padaryti iš tešlos kamuoliuką, jį suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30min.

Natūraliai žali špinatų makaronai. Paruošta žalia tešla

5. Pabarstyti miltais stalviršį, padalinti tešlą į 4 dalis.

Natūraliai žali špinatų makaronai. Tešlos gabaliukai

6. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti tikrai plonai.

Natūraliai žali špinatų makaronai. Iškočiota tešla

7. Iškočiotą lakštą susukti į ritinėlį ir supjaustyti.

Natūraliai žali špinatų makaronai. Supjaustyta tešla

8. Užvirti puode vandenį ir jį būtinai pasūdyti. Makaronus virti apie 2-3min.
9. Gardu patiekti su sviestu, druska, šviežiai grūstais pipirais ir citrinos žievele.

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:makaronaiMakaronai su špinataismakaronų patiekalaiNaminiai makaronaiNatūraliai žali makaronaiSpalvoti makaronai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Jogurtinis tortas su bananų biskvitais
Desertai

Jogurtinis tortas su bananų biskvitais

2025-02-16
Keksiukai be kvietinių miltų
Desertai

Keksiukai be kvietinių miltų – nustebsite, iš ko jie paruošti

2025-02-25
Jautienos išpjovos šašlykas.
Mėsos patiekalai

Jautienos išpjovos šašlykas.

2024-01-18
Mėtinis šokolado gėrimas „Šalta žiema"
Gėrimai

Mėtinis šokolado gėrimas „Šalta žiema”

2024-01-11

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?